Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 10. 2023,
14.01

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,44

Natisni članek

prestop Bora Hansgrohe Primož Roglič Primož Roglič

Torek, 3. 10. 2023, 14.01

6 mesecev, 3 tedne

Primož Roglič vse bližje podpisu z novo ekipo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,44
Primož Roglič | Bo Primož Roglič kariero nadaljeval pri nemški ekipi BORA-hansgrohe? | Foto Guliverimage

Bo Primož Roglič kariero nadaljeval pri nemški ekipi BORA-hansgrohe?

Foto: Guliverimage

Italijanski novinar Ciro Scognamiglio, ki podrobneje spremlja dogajanje na kolesarski tržnici, je pozno sinoči na omrežju X objavil novico, da se bo Primož Roglič, ki je v soboto potrdil, da po osmih sezonah zapušča ekipo Jumbo-Visma, v prihodnji sezoni najverjetneje pridružil nemški ekipi BORA-hansgrohe in tako postal moštveni kolega Avstralca Jaija Hindleja in Rusa Aleksandra Vlasova. 

"Če ne bo prišlo do sprememb v zadnjem trenutku, potem bo Primož Roglič po naših informacijah od prihodnjega leta član ekipe BORA-hansgrohe," je v poznih ponedeljkovih urah na omrežju X zapisal Ciro Scognamiglio, novinar italijanskega časnika La Gazzetta dello Sport, ki intenzivno spremlja dogajanje na kolesarski tržnici.

To potrjuje tudi informacije portala Global Cycling Network, ki je v nedeljo poročal, da je Roglič prejšnji teden obiskal prostore Red Bullovega trening centra v Salzburgu v Avstriji (s seboj naj bi pripeljal tudi kolo znamke Cervélo, ki ga je vozil pri Jumbo-Vismi), kjer ima svoj domicil tudi kolesarska ekipa BORA-hansgrohe. RedBull je že vrsto let partner nemške ekipe in naj bi bil eden od financerjev odmevnega prestopa.

Nova ekipa bo morala na široko razpreti denarnico

Nizozemski kolesarski portal WielerFlits poroča, da bo nova ekipa za prihod Rogliča morala globoko seči v žep. Najprej bo treba odplačati prekinitev Rogličeve pogodbe za prihodnji dve leti, kar naj bi stalo kar tri milijone evrov, visoka pa bo tudi plača. Roglič naj bi za naslednji dve leti želel pogodbo v višini 5,5 milijona evrov. V prihodnjih dveh sezonah se želi osredotočiti predvsem na zmago na Dirki po Franciji, edini tritedenski dirki, ki je še ni osvojil.

Nekdanja ekipa Petra Sagana

Po omrežju X je v zadnjih dneh zaokrožila tudi fotografija Rogliča v dresu ekipe BORA-hansgrohe. | Foto: omrežje X/necenzurirano.si Po omrežju X je v zadnjih dneh zaokrožila tudi fotografija Rogliča v dresu ekipe BORA-hansgrohe. Foto: omrežje X/necenzurirano.si Nemška ekipa, ki jo je leta 2010 ustanovil Ralph Denk, pet sezon pa je njen dres nosil trikratni svetovni prvak Peter Sagan, ima po podatkih spletnega portala ProCyclingstats za prihodnjo sezono pod pogodbo 22 kolesarjev.

Med njimi tudi Avstralca Jaija Hindleja, Rusa Aleksandra Vlasova in Kolumbijca Sergia Higuito, ki lahko posežejo visoko v splošni razvrstitvi etapnih dirk, a zmagi na Touru, dirki vseh dirk, še nihče od njih ni bil blizu, če odmislimo Hindleyjev dan v rumeni majici na letošnjem Touru in 4. mesto Emanuela Buchmanna na Touru leta 2019. 

Jan Tratnik ostaja v ekipi Jumbo-Visma!

Pred današnjo dirko Tre Valli Varesine se je oglasil tudi Jan Tratnik. Kako bo nanj vplival odhod Primoža Rogliča iz ekipe Jumbo-Visma? "Zame to ne pomeni nič, saj imam še vedno pogodbo z Jumbo-Visma. Ena stran je prijateljstvo, druga posel. Odločil se je in če je s tem zadovoljen, sem zanj vesel tudi jaz. Ampak zame se ne spremeni nič," je odgovoril 33-letni Idrijčan, njegov agent in ekipa pa so potrdili, da tudi v prihodnji sezoni ostaja v ekipi čebel.

V ekipi so po poročanju Daniela Densona, urednika portala Global Cycling Network, potrdili, da Roglič v novo ekipo ne bo vzel niti enega kolesarja iz ekipe Jumbo-Visma.

Okrepitve in odhodi

Ekipo BORE, v kateri so tudi dvakratni zmagovalec dirke Pariz–Nica Maximilian Schachmann, Lennard Kämna, ki mu je letos uspelo doseči trojček (dosegel je etapne zmage na vseh treh grand tourih), in lanski zmagovalec dirke Tour de l'Avenir Cian Uijtdebroeks, so letos okrepili Daní Martinez iz Ineosa, Alexander Hajek iz ekipe Tirol KTM, Emil Herzog, ki prihaja iz moštva Hagens Berman Axeon, Matteo Sobrero (Jayco-AlUla), Roger Adria (Equipo Kern Pharma) in Sam Welsford (dsm-firmenich), medtem ko je Danny van Poppel pogodbo podaljšal do leta 2027.

Moštvo je zapustilo nekaj znanih imen, med drugim tudi Nils Politt, ki odhaja k Tadeju Pogačarju v UAE Team Emirates, in Ide Schelling, ki bo kariero nadaljeval pri Astani Qazaqstan.

Roglič bo danes nastopil na Dirki po treh dolinah Vareseja, v soboto pa bo sezono sklenil na Lombardiji, zadnjem spomeniku sezone. Obe dirki bomo na Sportalu spremljali v živo.

Preberite še:

Ilan Van Wilder
Sportal Mladi Belgijec zmago posvetil svoji ekipi: Dovolj imamo tega sra...!
Primož Roglič
Sportal Nenavadna ponudba za Rogliča: Dragi Primož …
Dirka po Hrvaški
Planet TV Dramatičen konec Dirke po Hrvaški, v torek nov dvoboj Roglič–Pogačar
Primož Roglič Remco Evenepoel
Sportal L'Equipe: Če pride do združitve, Remco odhaja v Ineos
Primož Roglič Dirk po Emiliji 2023
Sportal Kdo sta glavna snubca Primoža Rogliča? Seznam vse krajši ...
Remco Evenepoel Vuelta 2023
Sportal Kaj bo z ekipo Jumbo-Visma? Soudal želi svoje ime obdržati v imenu ekipe.
Ne spreglejte