Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2023,
12.24

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,89

Natisni članek

prestop Primož Roglič Primož Roglič

Nedelja, 1. 10. 2023, 12.24

7 mesecev

Roglič pojasnil, zakaj zapušča Jumbo-Vismo

Kdo sta glavna snubca Primoža Rogliča? Seznam vse krajši ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,89
Primož Roglič Dirk po Emiliji 2023 | Primož Roglič ima v teh dneh sladke skrbi. Snubcev mu ne manjka. | Foto Guliverimage

Primož Roglič ima v teh dneh sladke skrbi. Snubcev mu ne manjka.

Foto: Guliverimage

Po tednih govoric in ugibanj o prestopu Primoža Rogliča, ki so še posebej oživele po novici o skorajšnji združitvi ekipe Jumbo-Visma in Soudal – QuickStep, naj bila med najverjetnejšimi možnostmi za Rogliča nemška ekipa BORA-Hansgrohe in britanski velikan Ineos Grenadiers. Roglič bo v rumeno-črnem dresu nastopil samo še na dveh dirkah, v torek na dirki treh dolin Vareseja (3.10.) in v soboto na Lombardiji (7.10.) Obakrat bo na startu tudi Tadej Pogačar, na Lombardiji pa tudi Remco Evenepoel.

Global Cycling Network (GCN) poroča, da je Primož Roglič prejšnji teden obiskal prostore Red Bull Athletic Performance centra v Salzburgu v Avstriji, kjer naj bi opravil pogovore z vodstvom Bora-Hansgrohe. Nemška ekipa svetovne serije sodeluje z Red Bullom in si deli objekt, v katerem naj bi potekalo srečanje s slovenskim asom, ki je v nedeljo pred startom Dirke po Emiliji potrdil, da zapušča vrste Jumbo-Visme.

Roglič o tem, zakaj zapušča Jumbo-Vismo

Roglič je po sobotni dirki po Emiliji v pogovoru za nizozemsko spletno stran Indeleiderstrui.nl odgovoril tudi na vprašanje o razlogih za predčasen odhod iz Jumbo-Visme, kljub očitnemu spoštovanju vodstva ekipe. "Uh, vse se je poklopilo. Moji osebni cilji in kako vse poteka ... Skupaj smo se odločili, da tako končamo. Prepričan sem, da je to bolje za obe strani. Veselim se novih izzivov," je dejal Roglič in priznal, da je nekoliko nenavadno, ker se zaveda, da so to njegove zadnje dirke v rumeno-črnem dresu.

Seznam vse krajši

Rogličev agent naj bi se v zadnjem tednu o prihodnosti svojega varovanca pogovarjal z več ekipami svetovne serije, a je seznam potencialnih delodajalcev Rogliča vsak dan ožji. Pri ekipah Movistar, Lidl-Trek, Bahrain Victorious in Jayco-AlUla so namreč zanikali, da bi Rogliču po prvih pogovorih ponudili pogodbo.

Rogliča te dni najbolj povezujejo s prestopom v Ineos, a v igri je kot kaže tudi prokontinentalna ekipa Israel Premier Tech, ki jo, tako kot moštvo Ineos, financira milijarder (gre za Sylvana Adamsa, izraelsko-kanadskega poslovneža), vendar so se v ekipi glede na seznam imen, s katerimi so sklenili sodelovanje za prihodnjo sezono, bolj osredotočili na sprinterje in Rogliču na etapnih dirkah ne bi mogli ponuditi take podpore, kot na primer BORA ali Ineos, ki si obupno prizadeva, da bi našel kolesarja, ki bi bil konkurenčen za zmago na tritedenskih dirkah.

Denar v tem primeru ni problem. Ineos ima več kot dovolj velik proračun, da preseže ponudbo Bora-Hansgrohe, če si to želi, poroča GCN. Njihov lastnik je milijarder Jim Ratcliffe, eden najbogatejših ljudi na svetu.

V kateri ekipi bi najraje videli kolesariti Primoža Rogliča v letu 2024?

  • Jumbo-Visma
    11,50 %
    712 glasov
  • Ineos Grenadiers
    66,72 %
    4130 glasov
  • Lidl-Trek
    8,16 %
    505 glasov
  • Movistar
    2,91 %
    180 glasov
  • UAE Emirates
    2,58 %
    160 glasov
  • Bahrain-Victorious
    6,90 %
    427 glasov
  • Kakšni drugi
    1,23 %
    76 glasov
Oddanih 6190 glasov

Ekipo grenadirjev prihodnjo sezono zapušča zmagovalec Gira Tao Geoghegan Hart (odhaja v Lidl-Trek) in hribolazec Pavel Sivakov, ki bo nov moštveni kolega Tadeja Pogačarja pri UAE Emirates, so pa uspeli podaljšati pogodbo z 22-letnim Špancem Carlosom Rodríguezom (5. v skupni razvrstitvi Dirke po Franciji), ki so ga pred tem povezovali z odhodom v Movistar, a to ni dovolj velika garancija za resen naskok na rumeno majico prihodnje leto.

Rogličev zastopnik je že večkrat ponovil, da v tem trenutku ni podpisana še nobena pogodba in da se bo Roglič dokončno odločil po Lombardiji, ki je na sporedu prihodnjo soboto (7.10. 2023).

Kot je včeraj poročal GCN, naj bi jim eden od šefov kolesarskih ekip potrdil, da je Roglič, ki bo 29. oktobra praznoval 34. rojstni dan, tik pred podpisom triletne pogodbe, ki bi mu na sezono, vključno z bonusi, prinesla okoli šest milijonov evrov. S takšno pogodbo bi se močno približal najbolje plačanemu kolesarju na svetu, rojaku Tadeju Pogačarju, ki naj bi na leto zaslužil okoli 6,3 milijona evrov.

Preberite še:

Isaac Del Toro
Sportal Nova izjemna pridobitev za ekipo Tadeja Pogačarja
giro dell'emilia Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal Roglič in Pogačar obračunala v zadnjem kilometru, dvojna slovenska zmaga!
Giro dell¨'Emilia Primož Roglič
Sportal Preveč ga spoštujejo, da mu ne bi dovolili oditi
Primož Roglič, Vuelta 2023
Sportal Roglič naj bi prejel ponudbo, ki je presegla vsa pričakovanja
Pogačar Roglič Tour
Planet TV Prvi letošnji spopad med Rogličem in Pogačarjem v živo na Planetu

 

Ne spreglejte