Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2023,
9.40

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Isaac Del Toro Tour de l'Avenir UAE Emirates

Nedelja, 1. 10. 2023, 9.40

7 mesecev

Kolesarska tržnica

Nova izjemna pridobitev za ekipo Tadeja Pogačarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,58
Isaac Del Toro | 19-letni Isaac Del Toro iz Mehike je novi član ekipe UAE Emirates. | Foto UAE Emirates

19-letni Isaac Del Toro iz Mehike je novi član ekipe UAE Emirates.

Foto: UAE Emirates

V ekipi UAE Emirates so v svoje vrste zvabili letošnjega zmagovalca Dirke prihodnosti oz. Tour de l'Avenir, ki je dober  kolesarske prihodnosti. Devetnajstletni Isaac del Toro je podpisal triletno pogodbo (2024–2026).

Ekipa UAE Team Emirates še naprej krepi svojo ekipo za prihodnost. Najnovejša pridobitev je 19-letni Mehičan Isaac Del Toro, zmagovalec prestižne dirke Tour de l'Avenir, ki se bo ekipi pridružil za tri sezone (2024–2026).

Kolesarska zgodba 19-letnika iz Baja Californije v Mehiki se je začela že v zgodnji mladosti, ko je užival v gorskem kolesarjenju, ciklokrosu in cestnih dirkah, ki sta jih vodila njegova starša, ki sta oba kolesarska navdušenca.

Lansko sezono je prekinila poškodba – le nekaj tednov pred dirko Tour de l'Avenir si je med nesrečo na treningu zlomil stegnenico – letošnja pa je bila izjemna. Bil je tretji na dirki Giro Ciclistico della Valle d'Aosta, četrti na Trofeo Alcide Degasperi, največji uspeh v njegovi karieri pa predstavlja avgustovska skupna zmaga na dirki Tour de l'Avenir, ki je dober pokazatelj kolesarske prihodnosti. Med zmagovalci dirke so številna zveneča imena, vključno s Tadejem Pogačarjem, Eganom Bernalom, Miguelom Indurainom, Gregom LeMondom, ...

Mauro Gianetti je navdušen nad novo okrepitvijo Emiratov.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mauro Gianetti je navdušen nad novo okrepitvijo Emiratov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Vodja ekipe UAE Emirates in njen izvršni direktor Mauro Gianetti je nad novo pridobitvijo izjemno navdušen. "Zelo smo veseli in navdušeni, da lahko Isaaca pozdravimo v naši ekipi. Smo zelo mednarodna ekipa in s ponosom lahko povemo, da bo Isaac prvi mehiški kolesar, ki se nam bo pridružil. Gre za mladeniča z obetavnim talentom in veselimo se, da se bo v naslednjih letih z nami razvijal kot kolesar in kot oseba."

Tudi Isaac del Toro je počaščen, da je postal član ekipe Tadeja Pogačarja. "Zelo sem ponosen, da sem bil sprejet kot del te velike družine. To je nekaj neverjetnega in v naslednjih letih bom dal vse od sebe. Veliko se moram naučiti in imam veliko željo, da začnem ta proces in se razvijam znotraj ekipe. To je tisto, o čemer sem vedno sanjal, zelo sem navdušen nad tem, kaj prinaša prihodnost. Hkrati bi se rad zahvalil vsem ljudem, ki so mi pomagali pri doseganju tega pomembnega cilja v mojem življenju, in veselim se, da bom z njimi delil to novo poglavje."

Vsa mesta so zapolnjena

V ekipi UAE Emirates imajo za prihodnjo sezono tako zdaj 30 kolesarjev, kar je največje dovoljeno število. To pomeni, da nadaljnjih okrepitev ne bo.  V sezoni 2024 bosta dres Emiratov oblekla tudi Pavel Sivakov, nekdanji član ekipe Ineos Grenadiers, in Nils Politt (Bora-Hansgrohe).

Preberite še:

Dirka po Emiliji
Planet TV Na Dirki po Emiliji slavje Rogliča #video
Isaac Del Toro
Sportal Nova izjemna pridobitev za ekipo Tadeja Pogačarja
giro dell'emilia Primož Roglič Tadej Pogačar
Sportal Roglič in Pogačar obračunala v zadnjem kilometru, dvojna slovenska zmaga!
Ne spreglejte