Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 10. 2022,
19.00

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

3

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič

Nedelja, 9. 10. 2022, 19.00

1 leto, 6 mesecev

Zlati krog s Primožem Rogličem

Primož Roglič navijače popeljal od Maribora do Ptuja. In nazaj. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

3

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je v nedeljo na dobrodelni prireditvi Zlati krog s Primožem Rogličem svoje navijače in ljubitelje kolesarstva popeljal od Maribora do Ptuja in nazaj. Po izletu so se vrnili na Trg Leona Štuklja v Mariboru, kjer je ob druženju potekala tudi dražba nekaterih dragocenih predmetov zasavskega kolesarskega šampiona. V ponedeljek bo pri predsedniku države Borutu Pahorju prejel državno odlikovanje zlati red za zasluge, nato pa ga čaka operacija rame.

Sportal Primož Roglič s počitniškimi pozdravi napoveduje nove projekte

"Nekaj najlepšega, kar se je lahko zgodilo, kar nam je uspelo organizirati. Veliko ljudi, veliko podpore. Veliko pozitivnih stvari, veliko donacij. Kolesarstvo je ekipni šport vas in nas. Drug drugega podpiramo in ustvarjamo lepe zgodbe," je po uspešni izvedbi Zlatega kroga povedal Primož Roglič.

Fotogalerija z dogodka (Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 46

"Najprej bi se zahvalil za to veliko udeležbo, nisem pričakoval, da bo toliko ljudi. A danes je predvsem vožnja in ne dirka, zato upoštevajmo cestne predpise, pazimo drug na drugega in se zabavajmo," je danes dopoldne v središču Maribora udeležence dobrodelne prireditve pozval slovenski šampion, olimpijski prvak v vožnji na čas iz Tokia ter trikratni zmagovalec Dirke po Španiji. "Pa da mi ne bo kdo slučajno na Vurberk 'upalil', ker moram biti prvi gor," se je še pošalil odlično razpoloženi kolesarski as.

V ponedeljek na operacijo: Prišel sem do meje, ko moram to urediti

"Sezona bi bila lahko boljša, a lahko bi bila tudi slabša. Skušaš se iz nje nekaj naučiti. Na koncu je treba iz nje potegniti pozitivne stvari," je o sezoni povedal Zasavec. V ponedeljek gre na operacijo in nato začenja rehabilitacijo. Ramo, ki je bila večkrat izpahnjena, mora spraviti v boljše stanje. "Kaj to pomeni, ne želim preveč razmišljati. Ne gre za manjšo stvar. Roka bo po operaciji fiksirana za šest do osem tednov. Nato pa pasivno razgibavanje. Na srečo nismo ravno maja ali junija. Prišel sem do meje, ko moram to urediti, da se bom po tem lahko pripravljal za novo sezono."

Prav z ramo je imel 33-letni Kisovčan zadnje čase velike težave. Izpahnil si jo je tudi pri padcu v peti etapi letošnjega Toura, si je moral sam nastaviti nazaj, poškodba pa ga je kasneje stala boja za skupno zmago. Grdo je nato po drugem mestu v skupnem seštevku in boju za četrto zaporedno zmago padel še na dirki po Španiji, s čimer je predčasno končal sezono.

Roglič bo v ponedeljek še pred operacijo iz rok predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja prejel državno odlikovanje zlati red za zasluge za izjemne športne dosežke, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču ter navdih ljudem.

Zavrnil je govorice, da zapušča Jumbo-Vismo. In kakšno vlogo pričakuje v ekipi naslednjo sezono? "Takšno, da bom lahko zmagoval dirke," odgovarja z nasmehom.

V ospredju dobrodelnost

Danes so bile v ospredju predvsem dobra volja, sproščenost in ne nazadnje dobrodelna nota njegovega projekta Zlati krog. V sodelovanju z Novo KBM je namreč zbiral denar za Fundacijo Primoža Rogliča, s katero podpira mladoletne športnike iz socialno šibkih okolij, po sproščeni vožnji do Ptuja in nazaj tudi z dražbo dvokolesa iz oglasov za omenjeno banko, v katerih nastopa s svojo ženo Loro, pa njegovega dresa ter zbirke edinstvenih ročnih ur.

Na tej prireditvi so zbirali denar predvsem za nakup koles in čelad za otroke. "Delati dobro. Ni nepravilne smeri," pa pove o nadaljnjih načrtih svoje fundacije, kjer ima glavno besedo sicer njegova žena.

Preberite še:

Vincenzo Nibali Alejandro Valverde
Sportal Čustveno slovo velikana, Pogačarju se čudi #video
Filippo Ganna
Sportal Ganna zrušil rekord v vožnji na eno uro, tudi nepriznanega Boardmanovega
Tadej Pogačar Lombardija
Sportal Tadeju Pogačarju se z razlogom smeji
Giro Ghisalle
Sportal Neverjetno kolesarsko svetišče na vrhu legendarnega vzpona
Ne spreglejte