Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 5. 2019,
17.22

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

Natisni članek

Luka Pibernik Simon Špilak Jan Tratnik Primož Roglič Primož Roglič Dirka po Romandiji

Petek, 3. 5. 2019, 17.22

4 leta, 11 mesecev

Dirka po Romandiji, 3. etapa

Po ciljnem šprintu v klanec zmaga Francozu, Roglič pa odličen tretji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

Francoz David Gaudu je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Romandiji, ki se je po 160 kilometrih končala v Romontu s šprintom navkreber najboljših v skupnem seštevku. Drugi je bil Portugalec Rui Costa, tretji pa vodilni na preizkušnji svetovne serije Slovenec Primož Roglič.

Gaudu, sicer kolesar Groupame FDJ, je imel na cilju enak čas kot član ekipe UAE Emirates Costa ter slovenski zvezdnik Jumbo-Visme Roglič.

Tratnik med ubežniki

Razgibana etapa s startom in ciljem v Romontu je bila vse prej kot lahka. Po slabih 40 kilometrih se je spredaj znašlo sedem kolesarjev, med njimi tudi zmagovalec torkovega prologa Jan Tratnik. Jumbo-Visma je skrbela, da se ubežniki niso preveč oddaljili, ko so jih kakšnih 17 kilometrov pred ciljem ujeli, so bili na čelu glavnine že kolesarji ekipe EF Education First. Ti so pripravljali teren za svojega glavnega moža Kanadčana Michaela Woodsa in glavnino močno raztegnili.

Še preostale kolesarje je razredčil padec na zadnjem zavoju pred zaključnim vzponom. Ta je suvereno pripadel Gauduju, najboljšemu mlademu kolesarju dirke po Romandiji, ki je imel dovolj časa, da je zmagoslavno dvignil roke v znak slavja po šprintu. Roglič se je znova izkazal s sklepnim pospeševanjem, ko je v zadnjih nekaj deset metrih prehitel kar nekaj tekmecev.

"Ves dan sem se počutil res dobro. Ob koncu so fantje opravili izjemno delo in me pripeljali v dober položaj. Na začetku vzpona sem bil povsem spredaj, počutil sem se močnega. Iz zavoja sem šel na vso moč. Pogledal sem naokrog in si rekel: 'Grem do ciljne črte'," je na cilju dan opisal Gaudu.

Roglič v skupnem seštevku le šest sekund pred Gaudujem

Na 12. mestu je čez ciljno črto prišel Simon Špilak (Katjuša-Alpecin), zaostal je tri sekunde. Luka Pibernik (Bahrain Merida) je bil 82. (+ 5:27), Jan Tratnik (Bahrain Merida) pa 123. (+ 11:38).

Roglič ima po štirih dneh dirkanja šest sekund prednosti pred Gaudujem in osem pred Costo. Eno mesto je pridobil Špilak, ki na 13. mestu zaostaja 31 sekund. Tratnik je 87., Pibernik 93.

Kolesarje v soboto čaka zahtevna etapa z 10,3 kilometra dolgim zaključnim vzponom na Torgon. Že pred tem bodo opravili s štirimi vzponi.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Küng šprinterjem pokvaril boj za etapno zmago, Roglič ostaja v vodstvu
Chris Froome Team Ineos
Sportal Chris Froome nič več za Sky
Alejandro Valverde
Sportal Valverde zaradi poškodbe odpovedal nastop na Giru
Sportal Sepp Kuss namesto Gesinka na pomoč Rogliču
Ne spreglejte