Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 7. 2024,
17.54

Osveženo pred

4 dni, 16 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,91

Natisni članek

Red Bull - BORA - hansgrohe Dirka po Franciji Tour de France Tour de France Martin Hvastija Primož Roglič Primož Roglič

Četrtek, 11. 7. 2024, 17.54

4 dni, 16 ur

Padec Primoža Rogliča na Dirki po Franciji: Odgovornost na strani ekipe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Yellow 5,91
Primož Roglič | Spet je imel nesrečo Primož Roglič, ki jih je skupil ob padcu v 12. etapi Dirke po Franciji. | Foto Guliverimage

Spet je imel nesrečo Primož Roglič, ki jih je skupil ob padcu v 12. etapi Dirke po Franciji.

Foto: Guliverimage

Nesreča pri slovenskem kolesarskem šampionu Primožu Rogliču ne počiva. Drugi dan zapored se je na Dirki po Franciji znašel na tleh. Kolesarski strokovnjak Martin Hvastija je v neposrednem prenosu na nacionalni televiziji pograjal moštvo Red Bull - BORA - hansgrohe, ki se je v trenutku nesreče vozilo preveč v ozadju.

Ko je peloton dobrih 12 kilometrov pred ciljem prišel v levi ovinek, je bila na sredini cestišča betonska sredina, ki loči pasova. Čezenj je padel Aleksej Lucenko (Astana Qazaqstan), odneslo ga je na desno stran in je zadel več kolesarjev.

Kmalu je iz ozadja prišel Primož Roglič, ki je grdo padel čez kolesarja. Dobesedno ga je vrglo s kolesa na desno stran telesa. Padel ja na ramo, na kateri je imel operacijo in ki mu povzroča preglavice.

Na koncu je izgubil veliko dragocenega časa in dve mesti v skupnem seštevku ter je zdaj šesti (zaostanek za vodilnim Tadejem Pogačarjem znaša 4:42). Bolj kot čas ga skrbi poškodba, saj je bilo očitno videti, da v vožnji proti cilju ni mogel držati tempa, ki so ga narekovali njegovi moštveni kolegi.

"Ne morem drugače, kot da jih pograjam"

In prav te je v neposrednem prenosu Dirke po Franciji na RTVS izpostavil strokovni komentator Martin Hvastija: "Danes so na izpitu padli Nico Denz, Marco Haller in Danny van Poppel. Mislim, da tega niso dobro izpeljali."

Martin Hvastija je razočaran nad načinom vožnje ekipe Red Bull - BORA - hansgrohe. | Foto: Ana Kovač Martin Hvastija je razočaran nad načinom vožnje ekipe Red Bull - BORA - hansgrohe. Foto: Ana Kovač

"V nepravem trenutku, ob nepravem času, na nepravem mestu. Ni bilo prav hudo zadaj. To je bilo na 20., 30., morda 40. poziciji. Dejstvo je, da se ekipe vseh treh najboljših vozijo spredaj. Primož je bil spet na nepravem mestu. Odgovornost je na strani ekipe. Ne morem drugače, kot da jih pograjam. Ves dan so se vozili zadaj. To sva danes večkrat omenila. Ne vozijo ekipe najboljših treh v ospredju, ko gre zares. Red Bull - BORA - hansgrohe ni bila na pravem mestu," je dodal v prenosu.

"Žal, žal, žal se je zgodilo, kar smo si najmanj želeli"

Kot številni drugi je bil tudi sam žalosten, da se je to zgodilo slovenskemu šampionu, ki ga spremlja nekakšno prekletstvo, povezano s padci in Dirko po Franciji. Letos je namreč že petič padel na dirkah. Včerajšnji padec pri spustu ni pustil posledic, današnji bo zagotovo.

Težak udarec za Primoža Rogliča | Foto: Reuters Težak udarec za Primoža Rogliča Foto: Reuters

"Težko je karkoli dodati. Žal, žal, žal se je zgodilo, kar smo si najmanj želeli. V etapi, ki je bila videti dovolj mirna, da se ne bi smelo zgoditi nič podobnega. Ker nikoli ne veš, se je to zgodilo. Le Sobrero je bil pred njim. Celotna ostala ekipa je bila za njim, kar ni dobro na takšni trasi in gneči pred ciljem. Na koncu si kriv, če si tam, kjer ne smeš biti. Na žalost se je Primožu to zgodilo. Žal, žal … Predvsem skrbi to, da potem ni lovil, kot tudi izguba mest v skupni razvrstitvi," je še povedal kolesarski strokovnjak.

Primož Roglič, TDF 2024, 12. etapa
Sportal Primož Roglič padel pred ciljem in izgubil dragocen čas
TotalEnergies
Sportal Karavano Toura napadli tatovi, francoska ekipa ostala brez 11 koles
Lance Armstrong
Sportal Lance Armstrong ne razume, kaj so delali pri Tadeju Pogačarju
Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar: Zdaj smo lahko videli, da bo pošten boj, da je Jonas v vrhunski formi
Ne spreglejte