Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 7. 2022,
9.01

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,60

11

Natisni članek

kaos padec Maximilian Schachmann Jumbo-Visma Primož Roglič Primož Roglič Dirka po Franciji Tour de France Tour de France

Petek, 8. 7. 2022, 9.01

1 leto, 9 mesecev

Ostre kritike na račun Rogliča in Jumbo-Visme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,60

11

Primož Roglič, TDF22 | Po mnenju Maxa Schachmanna kolesarji Jumbo-Visme vozijo zelo nevarno, vključno s slovenskim tekmovalcem Primožem Rogličem. | Foto Guliverimage

Po mnenju Maxa Schachmanna kolesarji Jumbo-Visme vozijo zelo nevarno, vključno s slovenskim tekmovalcem Primožem Rogličem.

Foto: Guliverimage

Kolesar ekipe Bora-Hansgrohe Maximilian Schachmann je po šesti etapi Dirke po Franciji ostro kritiziral vožnjo kolesarjev Jumbo-Visme: "Kolesarijo kot zmešani, do zadnjega centimetra."

Tadej Pogačar, TDf22
Sportal Rumeni Pogačar: Česa takšnega danes res nisem pričakoval

Osrednji junak šeste etape je postal slovenski šampion Tadej Pogačar, ki je bil najhitrejši na cilju, povrhu vsega pa oblekel rumeno majico vodilnega. A na trasi spet ni šlo brez zapletov. Videli smo nekaj padcev. Dvanajst kilometrov pred ciljem se je nekaj kolesarjev znašlo na tleh, medtem ko je eden od favoritov za morebitno končno zmago Aleksandr Vlasov padel v zaključku etape.

Njegov moštveni kolega pri Bora-Hansgrohe Maximilian Schachmann je bil oster po koncu dneva in se dotaknil kolesarjev Jumbo-Visme. "Ekipa Jumbo-Visme bi morala enkrat delovati normalno. Roglič (Primož Roglič, op. a.) je spet povzročil padec. Na zadnjem centimetru ceste vozijo kot nori. Tega preprosto ne morejo. To je nevarno za vse kolesarje," je za Sportschau dejal Schachmann, ki ni dal jasno vedeti, o kateri nesreči je govoril.

"Z moje strani je to očitna kritika. Po mojem mnenju je to popolnoma nepotrebno. Kjer ni mesta, v tistem trenutku enostavno ni mesta. V tem primeru se moraš preprosto sprijazniti s tem, da ne moreš priti v ospredje," je še dejal 28-letni nemški kolesar.

Vožnje kolesarjev Jumbo-Visme se je dotaknil tudi legendarni Chris Horner: "Približno 15 kilometrov pred ciljem smo videli, kako je Primož Roglič skoraj zapeljal s ceste. Ko se je reševal, je zadel v kolesarje, kar je povzročilo padec tekmovalcev za njim. Njemu je uspelo ostati na kolesu."

Tadej Pogačar
Sportal Mojstrovina Tadeja Pogačarja ob koncu, odličen tudi poškodovani Roglič

Danes je na Dirki po Franciji na sporedu izjemno zanimiva etapa s ciljem na La Planche des Belles Filles, ki je v karieri Rogliča in Pogačarja odigral pomembno vlogo. Mlajši od slovenskih asov je leta 2020 prav v kronometru s ciljem na ta vzpon prišel v zadnjem trenutku do rumene majice in prvič osvojil sloviti Tour de France. Po šesti etapi letošnje izvedbe je na dobri poti, da še tretjič zapored pokori konkurenco na tritedenski francoski kolesarski pentlji.

Wout van Aert
Sportal Poteza šampiona Jumbo-Visme jih je presenetila, nato je sledila razlaga
Tadej Pogačar, TDF22
Sportal Kakšna predstava Tadeja Pogačarja! Po šesti etapi že v rumenem!
Ne spreglejte