Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
19. 9. 2019,
16.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23

Natisni članek

Remco Evenepoel Primož Roglič Primož Roglič svetovno prvenstvo Yorkshire2019 Yorkshire

Četrtek, 19. 9. 2019, 16.00

4 leta, 6 mesecev

Najstniški fenomen Rogličeva velika ovira

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,23
Remco Evenepoel | 19-letni Remco Evenepoel je letos postal evropski prvak v kronometru. | Foto Getty Images

19-letni Remco Evenepoel je letos postal evropski prvak v kronometru.

Foto: Getty Images

"Remco Evenepoel ima na prihajajočem svetovnem prvenstvu možnost osvojiti kronometer," pravi njegov šef pri Deceuninck-QuickStepu Patrick Lefevere, ki verjame, da je nadarjeni 19-letni kolesar zmožen pripraviti senzacijo.

Ko smo lani v Innsbrucku spremljali svetovno prvenstvo do 23 let, Belgijec Remco Evenepoel ni imel prave konkurence. Na kronometru je deklasiral prav vse, kakor tudi na cestni dirki, na kateri je imel sicer nekaj težav. A je v svojem slogu, brez pomoči, prišel do zlate medalje.

Čeprav se je s kolesom spoznal že pred leti, je vzporedno do nedavnega še igral nogomet, v katerem se je prav tako dobro znašel. Na koncu se je odločil za kolesarstvo.

Tadej Pogačar
Sportal Pred Pogačarjem poseben izziv, ki ga na svoji koži še ni okusil #video

"Ni brez možnosti"

Že v krstni sezoni med člani je kot naš Tadej Pogačar pokazal izjemen talent. Zmagal je na Dirki po Belgiji, bil najhitrejši na klasiki de San Sebastian, osvojil prvo mesto na evropskem prvenstvu v kronometru, na državnem prvenstvu pa je bil v isti disciplini tretji.

V belgijski reprezentanci veliko stavijo na 19-letnega Evenepoela. | Foto: Getty Images V belgijski reprezentanci veliko stavijo na 19-letnega Evenepoela. Foto: Getty Images

"Ni brez možnosti. Evropski prvak je postal z 19-sekundnim naskokom pred Kasperjem Asgreenom. Svetovno prvenstvo res ni evropsko," je dejal Lefevere, ki verjame, da lahko Evenepoel celo osvoji zlato medaljo na kronometru. Izpostavil je še avstralskega kolesarja, ki je aktualni prvak iz Innsbrucka: "Rohan Dennis bo prav tako nastopil. Ni dirkal vse od Tour de Francea. Pripravljal se je prav za svetovno prvenstvo in bo nevaren za najvišja mesta."

Primož Čerin
Sportal "Roglič je eden od redkih, ki si upa napovedati zmago" #intervju

Roglič po novo medaljo po letu 2017

A ima svoje račune tudi slovenski kolesar Primož Roglič, ki je v nedeljo postal kralj Vuelte. Prav na Dirki po Španiji je zablestel tudi v kronometru in pometel s konkurenco. Kakor tudi dvakrat na letošnjem Giru, kar je dober obet pred sredino dirko. Povrhu vsega se lahko slovenski kolesar pohvali tudi z medaljo s svetovnih prvenstev. Pred dvema letoma je bil na kronometru v Bergnu na Norveškem srebrn.

Bo mladi Evenepoel dobro nastopil tudi na svetovnem prvenstvu v Yorkshiru? | Foto: Getty Images Bo mladi Evenepoel dobro nastopil tudi na svetovnem prvenstvu v Yorkshiru? Foto: Getty Images

"Velika razlika je v tem, ali zmagaš ali si le na odru za zmagovalce. Šteje le zlata medalja. Remco bo nastopil tako na kronometru kakor tudi na cestni dirki. Z zmago v San Sebastianu in dobrimi nastopi v Nemčiji si je prislužil priložnost še za cestno dirko," poudarja Lefevere in s tem misli na 100-kilometrsko solo vožnjo v drugi etapi na Dirki po Nemčiji. Etape sicer ni dobil, vendar je pokazal, kako je lahko suveren v solo vožnjah, o čemer smo se lahko prepričali že v mlajših selekcijah.

Cestna dirka bo na sporedu zadnji dan svetovnega prvenstva, ki se bo začelo to nedeljo in končalo naslednjo. Trasa bo dolga kar 280 kilometrov in bo kolesarjem predstavljala prav poseben izziv.

Sportal Dekle Primoža Rogliča: Dirka po Španiji dobra izbira za prvo dirko z dojenčkom #video
Tadej Pogačar
Sportal Roglič bo kmalu spet na tapeti
Roglic Jumbo Visma
Sportal Rogliču se je svet obrnil na glavo
Ne spreglejte