Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 2. 2024,
17.35

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

Visma | Lease a Bike Wout van Aert Bahrain Victorious Matej Mohorič Matej Mohorič Kuurne - Bruselj - Kuurne

Nedelja, 25. 2. 2024, 17.35

2 meseca

Kuurne–Bruselj–Kuurne

Mohorič lovil, Van Aert in kolega pa se niso pustili ujeti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
Wout van Aert, Kuurne - Bruselj - Kuurne 2024 | Wout van Aert je zmagovalec letošnje dirke Kuurne–Bruselj–Kuurne.  | Foto Guliverimage

Wout van Aert je zmagovalec letošnje dirke Kuurne–Bruselj–Kuurne.

Foto: Guliverimage

Zmagovalec belgijske klasike Kuurne–Bruselj–Kuurne je domači zvezdnik Wout Van Aert (Visma | Lease a Bike). Ta je odločilni napad sprožil 88 kilometrov pred ciljem 196,4 kilometra dolge dirke, v ciljnem sprintu premagal še rojaka Tima Wellensa (UAE Emirates) in Španca Oierja Lazkana (Movistar), ki sta se ga držala vse do konca, medtem ko je Matej Mohorič (Bahrain Victorious) dobrih 80 kilometrov lovil vodilne, a neuspešno. Na koncu je popustil in v cilj pripeljal z moštvenim kolegom Matevžem Govekarjem v skupini, in sicer 2:13 za zmagovalcem. Slovenca sta zasedla 78. in 79. mesto. Tretji Slovenec na dirki Jan Tratnik (Visma | Lease a Bike) je bil po včerajšnji zmagi danes 112. (+ 3:03).

Jan Tratnik
Sportal Velika zmaga Jana Tratnika!

Wout van Aert je 88 kilometrov pred ciljem 76. izvedbe belgijske klasike Kuurne–Bruselj–Kuurne z napadom na klanec Mont Saint-Laurent raztrgal glavnino. V lov za Belgijcem se je podalo nekaj močnih kolesarjev, med njimi tudi slovenski as Matej Mohorič (Bahrain Victorious), a je po nekaj kilometrih v ospredju ostala le četverica Van Aert, Wellens, Lazkano in Novozelandec Laurence Pithie (Groupama – FDJ).

Matej Mohorič se je v lovu pridružil Američanu Matteu Jorgensonu, ta pa kot Van Aertov moštveni kolega ni imel pravega motiva za to, da se približa belgijskemu šampionu. Mohorič sam ni imel možnosti, je pa slovensko-ameriški par sčasoma ujel Pithieja, ki ni zdržal tempa vodilnega tria.

Do zadnjih desetih kilometrov dirke, ki sicer ne spada v svetovni koledar, so Van Aert, Wellens in Lazkano pridelali več kot tri minute prednosti pred zasledovalno skupino z Mohoričem, Jorgensonom in Pithiejem, nato se je razlika počasi zmanjševala, v ozadju pa sta se združili dve zasledovalni skupini, kmalu pa ju je ujela še glavnina.

Lazkano je v ciljnem sprintu prvi napadel, že na prvi pogled veliko bolj sveža Belgijca sta mu zlahka sledila, Van Aert pa je nato sprintal mimo Wellensa in se veselil zmage.

V glavnini je v zadnjem ovinku prišlo do padca, sprint za končno četrto mesto pa je naposled dobil Francoz Christoph Laporte (Visma | Lease a Bike). Mohorič, ki je bil lani na tej preizkušnji tretji, se tokrat ni boril za najvišja mesta. V cilj se je pripeljal z moštvenim kolegom Matevžem Govekarjem v skupini, in sicer 2:13 za zmagovalcem. Slovenca sta zasedla 78. in 79. mesto. Tretji Slovenec na dirki Jan Tratnik (Visma | Lease a Bike) je bil po včerajšnji zmagi danes 112. (+ 3:03). 

Matej Mohorič je dolgo lovil vodilno trojico, a danes ni imel pravih nog za resnejši napad, je povedal po dirki. | Foto: Guliverimage Matej Mohorič je dolgo lovil vodilno trojico, a danes ni imel pravih nog za resnejši napad, je povedal po dirki. Foto: Guliverimage

"Jumbo je napadel na prvem klancu, bil sem preveč zadaj, da bi se odzval, nato pa sem se potrudil, da sem se prebil v ospredje in pri tem potrošil nekaj energije. Na Saint-Laurent je dirka eksplodirala, nisem imel dovolj moči, da bi se priključil prvim štirim, z Matteom sva se sicer odlepila od ostalih, ampak danes preprosto nisem imel pravih nog za kaj več. Se pa veselim nadaljevanja sezone klasik," je po dirki prirediteljem povedal Mohorič.

Results powered by FirstCycling.com

Preberite še:

Matej Mohorič
Sportal Matej Mohorič za konec peti
Tadej POgačar kriterij Saitama 2023
Sportal Še tretje leto zapovrstjo na vrhu
Primož Roglič Jan Tratnik
Sportal Jan Tratnik spregovoril o odhodu Primoža Rogliča iz ekipe Jumbo-Visma
Ne spreglejte