Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
12. 6. 2024,
17.06

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,96

Natisni članek

Tour de France Tour de France Jayco AlUla Luka Mezgec Dylan Groenewegen Po Sloveniji Po Sloveniji

Sreda, 12. 6. 2024, 17.06

1 mesec

Intervju: Dylan Groenewegen

Dylan Groewegen po veliki zmagi izpostavil dejanje Luke Mezgeca, ki je padel #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,96
Dylan Groenewegen | Dylan Groenewegen je prikolesaril do pete etapne zmage na dirki Po Sloveniji. Za izenačitev rekorda, ki je v lasti Boštjana Mervarja, mu manjka še ena.  | Foto Guliverimage

Dylan Groenewegen je prikolesaril do pete etapne zmage na dirki Po Sloveniji. Za izenačitev rekorda, ki je v lasti Boštjana Mervarja, mu manjka še ena.

Foto: Guliverimage

Ob pogledu na število etapnih zmag bi lahko rekli, da je nizozemski šprinter Dylan Groenewegen dirko Po Sloveniji vzel za svojo. V prvi etapi jubilejne 30. izvedbe je dosegel peto etapno zmago, po kateri je spregovoril za Sportal in se dotaknil tudi padca moštvenega kolega pri Jayco AlUli Luke Mezgeca.

Zmagovalni prihod Dylana Groenewegna v cilj

Zdaj se v Sloveniji verjetno že počutite kot doma. Za vas je to peta etapna zmaga na dirki Po Sloveniji. Kako ste jo doživeli?

Vedno je dobro zmagati. Tudi za Luko Mezgeca je to pomembna dirka. Vedno je lepo biti tukaj. Lepe spomine imam. Petič sem zmagal. Rad se vračam. Z zmago je še lepše. Slovenija je lepa dežela. V začetku etape nam je nekoliko ponagajal dež, vendar je bilo na koncu vse dobro. Upam, da bo jutri boljše vreme. Za nas je bil dober dan. Črn madež je bil le padec Luke Mezgeca, a je videti, da je v redu, kar je spodbudno. Ekipi se zahvaljujem za pomoč.

Ste med etapo in po prihodu v cilj kaj govorili z Luko Mezgecem, ki je nesrečno padel?

Po cilju sem ga na hitro videl. Imel je krvav nos. Na koncu je bil zraven, kar je dober znak. Za celotno ekipo je dobra spodbuda, da se posameznik po padcu vrne v skupino in pomaga ekipi do zmage. To je Luka naredil danes, to je naredila celotna ekipa. Upam, da bo imel mirno noč. Izgubil je nekaj kože. Upam, da bo dobro končal dirko in da bo to dobra priprava za Tour de France.

Kako ste videli zadnje metre pred prihodom v cilj? Na koncu je šlo za las. Nekako ste smuknili med dva kolesarja in kot prvi prečkali ciljno črto. Premagali ste dva velika šprinterja, kot sta Alexander Kristoff in Phil Bauhaus.

Nekaj hitrosti smo na koncu izgubili. Težko je bilo perfektno izpeljati zaključek. Iskal sem pravi položaj, zlasti ko sem šel mimo Bauhausa. Malce sem se zaustavil, nato pa sem šel med dvema kolesarjema in odšprintal do zmage. Na koncu je bilo dovolj, da sem zmagal.

Morda veste, koliko etapnih zmag je rekordna številka na dirki Po Sloveniji?

Ne bi vedel.

Šest, kar pomeni, da vam manjka le še ena, da se izenačite z rekorderjem Boštjanom Mervarjem.

(Smeh, op. a.) Zdaj jih imam pet, kar je dobro. Še nekaj let imam in nekaj dni na tej dirki (smeh, op. a.). Morda nam jutri uspe doseči še eno. Težko bo. Najprej se moramo spočiti, jutri pa je nov dan.

Results powered by FirstCycling.com

Anže Ravbar
Sportal Nadarjeni Anže Ravbar dobil zgodovinsko priložnost
Dylan Groenewegen, Po Sloveniji 2024
Sportal Dylanu Groenewegnu tesna zmaga v prvi etapi jubilejne slovenske pentlje
Matej Mohorič
Sportal Matej Mohorič pojasnil, zakaj vedno znova izbere Slovenijo
Filippo Zanna
Sportal Lanska salta s Kolovrata je pozabljena #video
Ne spreglejte