Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 7. 2023,
17.21

Osveženo pred

9 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,74

Natisni članek

Bahrain Victorious Matej Mohorič Matej Mohorič Jayco AlUla Simon Yates Luka Mezgec Jumbo-Visma UAE Emirates Jonas Vingegaard Adam Yates Tadej Pogačar Tadej Pogačar Tour de France Tour de France Dirka po Franciji

Nedelja, 2. 7. 2023, 17.21

9 mesecev, 4 tedne

Dirka po Franciji, 2. etapa (Vitoria-Gasteiz–San Sebastian, 208,9 km)

Pogačar vzel Jonasu nove sekunde, Francozu uspelo presenečenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,74
TDF23, Victor Lafay, Tadej Pogačar | Victor lafay je zmagovalec druge etape 110. Toura, v ciljnem sprintu v San Sebastianu je Tadej Pogačar prisprintal do tretjega mesta. | Foto Reuters

Victor lafay je zmagovalec druge etape 110. Toura, v ciljnem sprintu v San Sebastianu je Tadej Pogačar prisprintal do tretjega mesta.

Foto: Reuters

Zmagovalec druge etape letošnjega Toura je Francoz Victor Lafay (Cofidis). Tadej Pogačar (UAE Emirates) je sprintal za drugo mesto, a bil za las prekratek v dvoboju z Woutom Van Aertom (Jumbo-Visma). Rumeno majico je zadržal Adam Yates (UAE Emirates). Pogačar je sicer na zadnjem klancu dneva Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma) odščipnil še tri sekunde, pa s tretjim mestom v ciljnem sprintu še dodatne štiri. 

V skupnem vodstvu ostaja Britanec Adam Yates (UAE Emirates), ki bo tudi jutri nosil rumeno majico, šest sekund za njim pa sta Tadej Pogačar in Simon Yates (JaycoAlUla). Slovenec je zdaj uradno drugi v skupnem seštevku.

Današnji zmagovalec Victor Lafay (Cofidis) se je prebil na četrto mesto, sledi mu dvojec Jumbo-Visme Wout van Aert in Jonas Vingegaard. Lafay za rumenim Yatesom zaostaja 12 sekund, Van Aert 16 in Vingegaard 17.

Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je danes v cilj pripeljal na 72. mestu 8:12 za zmagovalcem, Luka Mezgec (Jayco AlUla) pa je bil 133. (+ 14:10). V skupnem seštevku je Mohorič 57. (11:59), Mezgec pa 127. (28:13).

Results powered by FirstCycling.com

Dirka po Franciji, potek 2. etape:

Cilj: Presenečenje Victorja Lafayja je uspelo! Francoz je zmagovalec druge etape, Van Aert in Pogačar sta sprintala za drugo mesto, uspešnejši je bil Belgijec. Pogačar je še drugič na letošnjem Touru končal na tretjem mestu.

1 km do cilja - Sprint je sprožil Francoz Lafay!

3 km do cilja - Zdaj je napadel Tom Pidcock (Ineos), a za njim na ciljni sprint preži Wout van Aert (Jumbo).

5,5 km do cilja - Skupina s Pogačarjem je ujela Pella Bilbaa.

7 km do cilja - Pello Bilbao tudi na ravnini vztraja z majhno prednostjo pred skupino favoritov, na čelu te pa so Jumbovci Benoot, Van Aert in Vingegaard.

10 km do cilja - Pello Bilbao (Bahrain Victorious) vodi skupino favoritov na spustu. Skupina z Alaphilippom vozi dobro minuto za skupino najboljših.

12 km do cilja - Pogačarja in Vingegaarda so ujeli še Wout Van Aert, Adam Yates, Egan Bernal, Skjelmose, Ciccone, Simon Yates, Bilbao ...

14 km do cilja - Pogačar in Vingegaard se spuščata nekaj sekund pred skupino z rumeno majico.

16,6 km do cilja - Pogačar in Vingegaard sta se udarila v sprintu za gorski cilj, ki prinaša bonifikacijske sekunde, boljši je bil Pogačar, preostali so zaostali.

Izidi gorskega cilja, Jaizkibel:
1. Tadej Pogačar 5 točk /8 sekund bonifikacije
2. Jonas Vingegaard 3/5
3. Simon Yates 2/2
4. Giulio Ciccone1

17 km do cilja - Majka je popustil, Adam Yates vodi Pogačarja, takoj za njim je Vingegaard.

18 km do cilja - Skupina favoritov se krči, za Rafalom Majko vztrajajo še Pogačar, Yates, Vingegaard, Skljelmose, Ciccone, pa Simon Yates in še nekaj asov.

19 km do cilja - Beg Nielsona Powlessa je končan. Tempa skupine favoritov ne zmoreta Francoza Thibaut Pinot in Julian Alaphilippe. Jonas Vingegaard se drži Pogačarja.

20 km do cilja - Rafal Majka (UAE Emirates) se je postavil na čelo glavnine in navil tempo za Pogačarja in Yatesa.

21 km do cilja - Chris Harper (Jayco AlUla) zdaj vodi skupino favoritov, tik za njim so Pogačar, Yates, Majka, nato Vingegard s kolegi, pa Alaphilippe in še nekaj močnih kolesarjev. Powlessova prednost naglo kopni.

23 km do cilja - Powless vozi 1:15 pred vse bolj razredčeno glavnino, na čelu te se Pogačar drži Vingegaarda, Julian Alaphilippe je tudi zraven. 

Tadej Pogačar, TDF23 | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

24 km do cilja - Kolesarji so začeli z vzponom na Jaizkibel (II. kategorija, 8,1 kilometra s povprečno naklonino 5,3 odstotka). Pogačar je na čelu glavnine, prežijo še člani Jumbo-Visme, Ineosa ... Mathieu van der Poel je popustil v ozadju.

25 km do cilja - Glavnina je ujela Edvalda Boassona Hagna, v ospredju vztraja le še Neilson Powless. UAE Emirates se prebija nazaj v ospredje glavnine.

30 km do cilja - Prvič v etapi so se na čelo glavnine namesto UAE Emirates postavili kolesarji drugih moštev, aktivna je Jumbo-Visma, pa TotalEnergies, blizu so člani EF Educationa ... Bliža se odločilni klanec dneva, Jaizkibel (II. kategorija, 8,1 kilometra dolg klanec druge kategorije s povprečno naklonino 5,3 odstotka) na katerem se bodo delile tudi bonifikacijske sekunde. Boasson Hagen še lovi vodilnega Powlessa.

35 km do cilja - Powless je osvojil še eno gorsko točko na Cote de Gurutze, Američan vozi minuto pred Edvaldom Boassonom Hagnom in 1:53 pred glavnino. Grupetto z Markom Cavendishem spet zaostaja za glavnino.

36 km do cilja - V glavnini je na nenadni zožitvi ceste prišlo do še enega padca, na tleh se je znašel tudi Ben O'Connor (AG2R Citroën), težave je imel tudi Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), ki je zaradi predrte pnevmatike potreboval pomoč mehanikov. Vsi vpleteni nadaljujejo z dirko. Medtem se je Powless v ospredju otresel Boassona Hagna.

37 km do cilja - Kolesarji so na vzponu Cote de Gurutze (IV. kategorija, 2.6 km, s 4,7-odstotnim povprečnim naklonom), zdaj spet vozijo po suhi cesti.

43 km do cilja - UAE Emirates vztraja na čelu glavnine, stik s to spet izgubljajo nekateri izčrpani kolesarji, med njimi tudi Remi Cavagna, ki je bil danes dolgo v begu. Njegova kolega ubežnika še vzdržujeta 1:58 prednosti pred zasledovalci.

Kako se počuti Mathieu Van der Poel?
Mathieu van der Poel | Foto: A.S.O./Gautier Demouveaux Foto: A.S.O./Gautier Demouveaux Nizozemec Mathieu van der Poel (Alpecin – Deceuninck) je že včeraj veljal za enega od favoritov, pa se ni vmešal v boj za najvišja mesta. "Ko se hribolazci odločijo napasti v klanec, jim je težko slediti, jaz vsekakor nisem imel nog. Danes bom videl, kakšno je počutje, nekaj moči pa potrebujem za jutri, ko bomo imeli z Jasperjem Philipsenom lepo priložnost za etapno zmago. Po te smo prišli na Tour. Današnjega klanca Jaizkibel ne poznam, a včasih je dobro ne vedeti, kaj te čaka," je povedal pred startom. Van der Poel je eden od dolžnikov, med te zagotovo spada tudi Francoz Julien Alaphilippe, Bask Pello Bilbao in podobni specialisti za etape, kot je današnja. Bo danes zmago napadel kateri od teh?  

55 km do cilja - Cavendisheva skupina je spet ujela glavnino, ta pa zdaj vozi 2:16 za vodilno dvojico. Naslednji klanec je Cote de Gurutze (IV. kategorija, 2,6 km, s 4,7-odstotnim povprečnim naklonom). Na čelu glavnine so še vedno Pogačarjevi kolegi iz UAE Emirates. V enem od ovinkov pa je padel Matteo Trentin (UAE Emirates), a tudi on hitro spet osedlal nadomestno kolo in nepoškodovan nadaljeval z dirko.

TDF23, Matteo Trentin | Foto: Reuters Foto: Reuters

60 km do cilja - Kolesarji so zelo previdno opravili s spustom, ubežnika sta bila na spolzki cesti za odtenek bolj drzna in prednost spet povečala na več kot dve minuti. V ozadju se je okoli Marka Cavendisha že oblikoval t. i. grupetto, ki vozi dobre pol minute za glavnino.

TDF23, Neilson Powless, Edvald Boasson Hagen | Foto: Reuters Foto: Reuters  

67 km do cilja - Neilson Powless je na Cote d'Alkiza pobral dve točki, skupaj jih ima zdaj deset, sedem več od drugega najboljšega hribolazca na dirki in bo tudi jutri nosil pikčasto majico.

68 km do cilja - Remi Cavagna (Soudal - QuickStep) je v glavnini, ta pa le še 1:53 za vodilno dvojico.

71 km do cilja - V glavnini je prišlo do padca, zaradi nizke hitrosti v klanec ni bilo nič hujšega, s koles so na kratko sestopili Aleksej Lucenko (Astana), nekaj kolesarjev moštva Ineos Grenadiers in še par drugih. Vsi so zelo hitro ujeli priključek z glavnino. Prednost ubežnikov spet hitro kopni in je padla na dobri dve minuti, v vodstvu zdaj vztrajata še Powless in Boasson Hagen, Cavagna je izgubil stik. 

72 km do cilja - Kolesarji so že na klancu Cote d'Alkiza (III. kategorija, 4,2 km, 5,7-odstotnim povprečnim naklonom), ubežniki 2:44 pred glavnino.

TDF23, 2. etapa | Foto: Reuters Foto: Reuters

81 km do cilja - Na enem od nekategoriziranih klancev je tempo v glavnini poskočil, zaostanek za ubežniki je hitro padel pod tri minute, nekaj težav pa ima v ozadju glavnine Mark Cavendish, ki le stežka sledi tempu. 

Pred kolesarji so še trije kategorizirani klanci, prvi, Cote d'Alkiza (III. kategorija, 4,2 km, 5,7-odstotni povprečni naklon), se naglo približuje, nato jih čaka še Cote de Gurutze (IV. kategorija, 2,6 km, 4,7-odstotni povprečni naklon) in za konec še najtežji Jaizkibel, 8,1 kilometrov dolg klanec druge kategorije s povprečno naklonino 5,3 odstotka, na katerem se bodo delile tudi bonifikacijske sekunde.

Jonas Vingeggard je pred etapo povedal, da prav na Jaizkibelu pričakuje tudi kakšen napad Tadeja Pogačarja. Ta klanec se bo začel kakšnih 25 kilometrov pred ciljem današnje etape.

Ubežna trojica vztraja v vodstvu. | Foto: Reuters Ubežna trojica vztraja v vodstvu. Foto: Reuters

84 km do cilja - Dež je zmočil ceste, po katerih danes vozijo kolesarji, kar bo otežilo predvsem spuste s kategoriziranih klancev, ki še prihajajo. Za zdaj je na dirki mirno, trojica vodilnih vzdržuje slabe štiri minute prednosti pred glavnino. Avstralec Alex Edmondson (Team dsm - firmenich) je bil že žrtev spolzkega cestišča, po padcu pa se je hitro pobral in nadaljuje z dirko.

103 km do cilja - Wout Van Aert, eden največjih favoritov za današnjo zmago, je imel težave s kolesom, mehaniki Jumbo-Visme so jo hitro razrešili in Belgijec zdaj vijuga med spremljevalnimi vozili in lovi glavnino. Kolesarji so že opravili s polovico najdaljše etape letošnjega Toura.

111 km do cilja - Na klancih je prednost ubežnikov kopnela, na spustu spet malce narašča. Zdaj Powless, Boasson Hagen in Cavagna vozijo 4:05 pred glavnino, Na čelu te ni nobene spremembe, še vedno tempo diktira ekipa UAE Emirates. Morda se želi danes tudi znebiti rumene majice, kar bi ji omogočilo mirnejše nadaljevanje dirke v prvem tednu.

V prvih treh urah etape je bila povprečna hitrost kolesarjev 44,8 km/h.

TDf23, 2. etapa | Foto: Reuters Foto: Reuters

121 km do cilja - Neilson Powless je dobil tudi drugi gorski cilj dneva, prednost vodilne trojice je padla na 3:30. 

125 km do cilja – Kolesarji se zdaj vzpenjajo še na Cote d'Aztiria (IV. kategorija, 2.7 km, 5,3-odstotnim povprečnim naklonom), glavnina je zaostanek zmanjšala na 3:47.

Izidi gorskega cilja, Col d'Udana:
1. Powless 2 točki
2. Boasson Hagen 1

127 km do cilja - Nosilec pikčaste majice Neilson Powless je na prvem gorskem cilju dneva še nekoliko povečal prednost v seštevku najboljšega hribolazca na dirki. Prednost ubežnikov je padla na 4:14, na čelu glavnine pa tempo že cel dan diktira moštvo UAE Emirates. Vreme je danes spremenljivo, pred nekaj kilometri je vodilna trojica kolesarila v soncu, glavnino pa je ujela ploha. 

TDF23, 2. etapa | Foto: Reuters Foto: Reuters

132 km do cilja - Kolesarji se že vzpenjajo na Col d'Udana (III. kategorija, 4,5 km vzpona s 5,1-odstotnim povprečnim naklonom), vodilna trojica ima 4:50 prednosti pred glavnino. 

138 km do cilja - Prednost vodilnih je spet malce narasla, zdaj znaša dobrih pet minut, kolesarji pa se približujejo prvemu kategoriziranemu klancu dneva, Col d'Udana (III. kategorija, 4,5 km vzpona s 5,1-odstotnim povprečnim naklonom). Začelo je deževati.

Vingegaard: Dirke ne bodo odločile štiri sekunde
Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard, TDF23 | Foto: Reuters Foto: Reuters Tadej Pogačar je včeraj največjemu tekmecu za skupno zmago Jonasu Vingegaardu ušel za štiri sekunde v skupnem seštevku, a Danca to ni posebej razočaralo. "Ja, izgleda, da mi je vzel štiri sekunde. Tour de France pa najbrž ne bo odločen s štirimi sekundami," je povedal 26-letnik iz Jumbo-Visme. Moštvenim kolegom se je zahvalil, da so ga varovali. "Cel dan so pazili name in me varovali pred padci, videli pa smo, kako hitro pride do težav. Seveda smo si želeli tudi zmage, a vsak dan pač ne moreš zmagati," je še povedal. V Belgiji so Vingegaardu nekateri komentatorji očitali, da ni pomagal Woutu Van Aertu, a v Jumbo-Vismi so športno čestitali bratoma Yates in moštvu UAE. "Naredili smo vse, kar smo lahko, Yatesova zmaga pa je bila zaslužena, je povedal športni direktor čebel Merijn Zeeman. Tudi Van Aert je športno priznal: "Seveda bi bil raje jaz prvi, ampak ničesar ne obžalujem, dal sem vse, brata Yates pa sta bila preprosto močnejša od nas. Zato čestitke."

168 km do cilja – Leteči cilj v Leguitu je brez boja dobil Edvald Boasson Hagen, bolj živahno je bilo v glavnini, kjer so se za točke udarili specialisti za sprinte, najmočnejši pa je bil Jasper Philipsen (Alpecin – Deceuninck). Prednost ubežnikov se je ustalila okoli štirih minut in pol.

Izidi letečega cilja, Leguito:
1. Boasson Hagen 20 točk
2. Cavagna 17
3. Powless 15
4. Philipsen 13
5. Welsford 11
6. Couqard 10
7. Girmay 9
8. Pedersen 8
9. Cavendish 7
10. Groenewegen 6
11. Kristoff 5
12. Meeus 4
13. Sagan 3
14. Abrahamsen 2
15. Ewen 1

Stanje v razvrstitvi najboljšega po točkah (zelena majica):
1. Adam Yates (UAE Team Emirates) 30 točk
2. Simon Yates (Jayco-AlUla) 25
3. Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) 22
4. Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) 21
5. Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies) 20
6. Pascal Eenkhoorn (Lotto-Dstny) 20

Zmagovalec etape v San Sebastianu bo danes vknjižil 50 točk.

175 km do cilja - V glavnini še naprej UAE diktira precej ležeren tempo, prednost vodilne trojice je narasla na več kot štiri minute.

Bežijo Edvald Boasson Hagen (Nor/TotalEnergies), Neilson Powless (ZDA/EF Education - EasyPost) in Rémi Cavagna (Fra/Soudal - QuickStep). | Foto: Reuters Bežijo Edvald Boasson Hagen (Nor/TotalEnergies), Neilson Powless (ZDA/EF Education - EasyPost) in Rémi Cavagna (Fra/Soudal - QuickStep). Foto: Reuters

180 km do cilja - Prednost trojice ubežnikov se počasi približuje štirim minutam, na čelu glavnine je še vedno UAE, preostala moštva za zdaj ne kažejo interesa, da bi morda poskusila nadzorovati ali zmanjševati zaostanek za vodilnimi. Pojavilo se je tudi nekaj kapelj, obstaja velika verjetnost, da bo danes kolesarje močil dež.

185 km do cilja - Vodilna trojica ima zdaj že tri minute prednosti pred glavnino. Na čelu te ostajajo člani Pogačarjevega moštva UAE Emirates in umirjeno kontrolirajo dirko. Zanimivo bo videti, kako daleč bodo danes spustili ubežnike.

Glavnina se je umirila. | Foto: Reuters Glavnina se je umirila. Foto: Reuters

190 km do cilja - Na čelo glavnine so se postavili kolesarji moštva UAE Emirates, prednost ubežnikov je narasla na dve minuti, kar pomeni, da je nosilec pikčaste majice najboljšega hribolazca na dirki Neilson Powless zdaj tudi v virtualni rumeni. Američan namreč v skupnem seštevku za Adamom Yatesom zaostaja 1:42.

195 km do cilja - V glavnini je bilo še nekaj skokov, zdaj pa se je dogajanje umirilo. Prednost ubežne trojice raste in se bliža minuti.

198 km do cilja – Glavnini sta ušla Norvežan Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies) in Američan Neilson Powless, (EF Education - EasyPost) kmalu se jima je pridružil še Francoz Rémi Cavagna (Soudal - QuickStep).

202 km do cilja - Vodilnim se je pridružilo še nekaj kolesarjev, v glavnini se s stanjem niso sprijaznili in prvi poskus pobega nevtralizirali.

Prvi pobeg, ki ga je sprožil Danec Magnus Cort, ni uspel. | Foto: Reuters Prvi pobeg, ki ga je sprožil Danec Magnus Cort, ni uspel. Foto: Reuters

205 km do cilja - Iz glavnine se je odlepila zanimiva peterica Magnus Cort, Pascal Eenkhoorn, Anhony Turgis, Mads Pedersen in Anthony Perez.

208,9 km do cilja (12:32) - Z malce zamude zaradi nekaj manjših mehanskih težav nekaterih tekmovalcev so kolesarji dosegli kilometer nič in druga etapa 110. Dirke po Franciji se je začela zares. Takoj po uradnem startu so se začeli napadi.

Start: Ob 12.15 so se kolesarji podali na zaprto vožnjo, ob 12.25 bo šlo zares, v cilju pa kolesarje pričakujejo med 17.05 in 17.30.

Adam Yates nosi prestižno rumeno majico. | Foto: Reuters Adam Yates nosi prestižno rumeno majico. Foto: Reuters

V rumeni majici vodilnega na dirki bo danes kolesaril Britanec Adam Yates (UAE Emirates), zmagovalec včerajšnje etape, Tadej Pogačar (UAE Emirates), včeraj tretji, pa bo oblečen v belo majico najboljšega mladega kolesarja na dirki. To je včeraj osvojil že 55. zapored, kar je rekord Toura.

Kolesarje je na pot spet pospremila množica navijačev. | Foto: Reuters Kolesarje je na pot spet pospremila množica navijačev. Foto: Reuters

Današnja etapa je s slabimi 209 kilometri najdaljša na letošnjem Touru, danes na startu ne bo dveh kolesarjev iz širšega kroga favoritov za zmago, Ekvadorca Richarda Carapaza (EF Education - EasyPost) in Španca Enrica Masa (Movistar). Včeraj sta padla kakšnih 22 kilometrov pred ciljem in se oba poškodovala. Startalo bo tako 174 kolesarjev.

Tour Richard Carapaz
Sportal Padec usoden: konec Toura za Carapaza in Masa

Pred etapo

Adam Yates si je z včerajšnjo zmago v Bilbau priboril osem sekund prednosti pred bratom dvojčkom Simonom iz moštva Jayco AlUla, tretji pa je v skupnem seštevku Tadej Pogačar z 18 sekundami zaostanka. A 24-letnik s Klanca pri Komendi si je včeraj priboril štiri sekunde prednosti pred največjim tekmecem za skupno zmago, Dancem Jonasom Vingegaardom iz Jumbo-Visme. Pogačarjevo moštvo ima tako od zdaj naprej tarčo na hrbtu.

Adam Yates, Simon Yates TDF23
Sportal Presrečni Britanec razjasnil vse dvome: Tukaj smo zaradi Tadeja, svojega šefa
Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar z drugačno mentaliteto: Letos nimam ničesar izgubiti

Kaj ponuja drugi dan?

TDF23, trasa 2. etape | Foto: A.S.O. Foto: A.S.O. Tudi današnja etapa bo zelo podobna prvi, le skoraj 30 kilometrov daljša. Ponuja pet kategoriziranih klancev in še številne nekategorizirane. Prvi resnejši vzpon se bo začel malo po 70. kilometru etape, to je Col d'Udana (III. kategorija, 4,5 km vzpona s 5,1-odstotnim povprečnim naklonom), takoj za tem kolesarje čaka še Cote d'Aztiria (IV. kategorija, 2.7 km, 5,3-odstotnim povprečnim naklonom), v zadnjih 70 kilometrih etape pa še Cote d'Alkiza (III. kategorija, 4,2 km, 5,7-odstotnim povprečnim naklonom), Cote de Gurutze (IV. kategorija, 2.6 km, 4,7-odstotnim povprečnim naklonom) in za konec še najtežji Jaizkibel, 81 kilometrov dolg klanec druge kategorije s povprečno naklonino 5,3 odstotka. Od vrha tega do cilja bo še 15 kilometrov, večji del spusta, pa nekaj "baskovske ravnine", se pravi malce rahlo razgibanega terena.  

Kdo so favoriti?

Morda bo etapa vendarle nekoliko bolj odprta, dobrih 2.900 metrov plezanja utegne preživeti večje število kolesarjev, kot je 3.200 metrov v prvi etapi, a favorite za etapno zmago gre vendarle iskat v podobnem profilu kolesarjev. Poleg glavnih favoritov za skupno zmago Pogačarja in Vingegaarda sta to vsekakor brata Adam in Simon Yates, ki sta se izkazala včeraj, pa seveda Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Julian Alaphilippe, Tom Pidcock, presenetiti utegnejo Thibaut Pinot, Mattias Skjelmose, Michael Woods in Victor Lafay, kot tudi Matej Mohorič.

Če tempo čez klance ne bo prehud, pa bo to priložnost še za Madsa Pedersena, Freda Wrighta, Magnusa Corta in Biniama Girmayja kot tudi za Luko Mezgeca.

Skupni vrstni red pred drugo etapo:

1. Adam Yates (VBr/UAE Team Emirates)                 4;22:39
2. Simon Yates (VBr/Jayco-AlUla)                       + 0:08
3. Tadej Pogačar (Slo/UAE Team Emirates)                 0:18
4. Thibaut Pinot (Fra/Groupama-FDJ)                      0:22
5. Michael Woods (Kan/Israel-Premier Tech)           isti čas
6. Victor Lafay (Fra/Cofidis)
7. Jai Hindley (Avs/Bora-Hansgrohe)
8. Mattias Skjelmose (Dan/Lidl-Trek)
9. Jonas Vingegaard (Dan/Jumbo-Visma)
10. David Gaudu (Fra/Groupama-FDJ)
...
58. Matej Mohorič (Slo/Bahrain Victorious)                3:47
135. Luka Mezgec (Slo/Jayco-AlUla)                        14:03

Preberite še:

Tadej Pogačar Urška Žigart
Sportal Posebno sporočilo Urške svojemu Tadeju
Jan Polanc
Sportal Težave s srcem so ga šokirale, a je obrnil list in šel naprej
Ne spreglejte