Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2023,
14.55

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Orluis Aular Magnus Sheffield Matevž Govekar Matej Mohorič Matej Mohorič Bahrain Victorious CRO Race

Nedelja, 1. 10. 2023, 14.55

7 mesecev

Dirka po Hrvaški, 6. etapa

Aular padel v šprintu, a za tri sekunde obdržal rdečo majico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Orluis Aular | Orluis Aular je kljub padcu v ciljnem šprintu osvojil Cro Race. | Foto Guliverimage

Orluis Aular je kljub padcu v ciljnem šprintu osvojil Cro Race.

Foto: Guliverimage

Zmagovalec kolesarske dirke po Hrvaški je Orluis Aular, pa čeprav je v ciljnem šprintu zadnje etape padel. Alexander Kristoff je za njim v skupni razvrstitvi zaostal tri sekunde. Na zadnji etapi je bil drugi. Če bi bil prvi, bi mu bonifikacijske sekunde prinesle rdečo majico. Najboljši Slovenec na dirki je bil Gal Glivar, na petem mestu je zaostal 13 sekund. Na zadnji etapi je bil tretji.

Orluis Aular
Sportal Aular preseneča naprej, oblekel majico vodilnega

Dirka po Hrvaški (Cro Race) se je končala z dramatičnim razpletom zadnje, šeste etape. Dobra dva kilometra pred ciljem je bil ujet še zadnji ubežnik in odločal je ciljni šprint. Pred zadnjim zavojem se je dobro postavila ekipa Bahrain Victorious, Matej Mohorič je vlekel šprinterja Matevža Govekarja. Dobro je iz zavoja potegnil nosilec rdeče majice Venezuelec Orluis Aular (Caja Rural-Seguros RGA), a so ga tekmeci zaprli in je grdo padel prek krmila. Po nekaj minutah je s krvavo brado odkorakal proti cilju, sedel nazaj na kolo in prepeljal ciljno črto. Ker se je padec zgodil v zadnjih treh kilometrih ravninske etape, ni izgubil nobene sekunde. Nihče od treh njegovih najbližjih tekmecev za končno zmago pa ni osvojil deset bonifikacijskih sekund za zmago v etapi.

Gal Glivar | Foto: Vid Ponikvar Gal Glivar Foto: Vid Ponikvar V zaključku šprinta je bil najmočnejši Avstralec Campbell Stewart (Jayco-AlUla). Drugo mesto je osvojil Norvežan Alexander Kristoff (Uno-X Pro), kar pa ni bilo dovolj za zmago na dirki. V končni razvrstitvi je za Aularjem zaostal tri sekunde. Če bi dobil zadnjo etapo, pa bi oblekel rdečo majico – s sekundo prednosti. Dirka po Hrvaški je pač dirka, kjer odločajo sekunde. Lani jo je s sekundo prednosti pred Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma) dobil Mohorič. Letos jo je želel ubraniti, a je na prvi etapi padel in izgubil več kot sekundo. Je pa Mohorič dobil vsaj petkovo kraljevo etapo.

Tretje mesto je na zadnji etapi pripadlo 21-letnemu slovenskemu talentu Galu Glivarju (Adria Mobil), Govekar pa je bil šesti. Glivar je najboljši Slovenec tudi v skupni razvrstitvi dirke. Osvojil je peto mesto, zaostal pa samo 13 sekund.  V razvrstitvi mladih kolesarjev pa je bil Glivar drugi za ameriškim vrstnikom Magnusom Sheffieldom (Ineos Grenadiers). Zaostal je štiri sekunde. Mohorič je letošnjo dirko končal na 27. mestu (+1:52).

Dirka po Hrvaški, 5. etapa:

Vir: FirstCycling.com

Matej Mohorič
Sportal Mohorič z izjemnim šprintom do šeste etapne zmage letos
Ne spreglejte