Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 6. 2022,
6.02

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,39

4

Natisni članek

UAE Emirates Tadej Pogačar Tadej Pogačar navijači Po Sloveniji

Sobota, 18. 6. 2022, 6.02

1 leto, 10 mesecev

Porast okužb s covidom kroji tudi svet kolesarstva

Strah Pogačarja pred Tourom, v ekipi UAE sprejeli ostre ukrepe #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,39

4

Tadej POgačar navijači Po Sloveniji | Zaradi porasta okužb s covidom se Tadej Pogačar in preostali člani ekipe UAE Emirates na jutrišnji in nedeljski etapi dirke Po Sloveniji ne bodo smeli fotografirati z navijači, niti ne bodo smeli dajati avtogramov.  | Foto Sportida

Zaradi porasta okužb s covidom se Tadej Pogačar in preostali člani ekipe UAE Emirates na jutrišnji in nedeljski etapi dirke Po Sloveniji ne bodo smeli fotografirati z navijači, niti ne bodo smeli dajati avtogramov.

Foto: Sportida

Zaradi velikega porasta okužb z novim koronavirusom so v ekipi UAE Emirates zaostrili ukrepe glede druženja z navijači. Tadej Pogačar, vodilni na dirki Po Sloveniji, ki bo z današnjo kraljevsko etapo obiskala Veliko planino, in njegovi moštveni kolegi, danes in jutri tako ne bodo na voljo za skupna fotografiranja z navijači in avtograme. "Covidu se je uspelo prikrasti v karavano in to je žal eden od ukrepov," so nam sporočili iz ekipe Emirates, kjer obžalujejo tak ukrep, a v časih, ko število okužb narašča, jim drugega ne preostane.

Že včeraj zjutraj je v svetu kolesarstva odjeknila novica, da se število okužb z novim koronavirusom hitro širi tudi med kolesarji. Dirko Po Sloveniji in Dirko po Švici je tako zaradi pozitivnega testa na covid-19 zapustilo najmanj 30 kolesarjev.

Med njimi so Danec Mikkel Bjerg, Italijan Diego Ulissi in Švicar Marc Hirschi iz ekipe UAE, Rigoberto Urán in Hugh Carthy iz ekipe EF Education-EasyPost ter Aleksandr Vlasov in Anton Palzer iz ekipe BORA-hansgrohe, vsi pomembni igralci na prihajajočem Touru. 

Tadej POgačar navijači Po Sloveniji | Foto: Sportida Foto: Sportida

Zaskrbljen je tudi prvi kolesar sveta

Zaskrbljenost pred prihajajočo Dirko po Franciji, ki se z uvodno etapo na Danskem začenja 1. julija, torej že čez slaba dva tedna, je vse večja in razumljiva. 

Tadej Pogačar: Na trnih smo zaradi covida

Zaskrbljen je tudi Tadej Pogačar, ki je včeraj z etapno zmago prevzel vodstvo na dirki. "Nekako smo res na trnih zaradi covida. Zaradi varnosti sta šla dva domov. Upam, da se virus ne bo širil med kolesarji. Vidimo, kako je v Švici. Upajmo, da se bo do Toura umirilo. Škoda, da je takšen položaj v kolesarstvu. Poskušamo biti izolirani, kolikor smo lahko. Radi bi šli na Tour," je v jutranji izjavi povedal Pogačar.

Kmalu po tem je postalo jasno, da se vsa ekipa UAE preventivno umika z Dirke po Švici (že prej je dirko zapustila ekipa Jumbo-Visma in Bahrain-Victorious), medtem ko bodo na slovenski preizkušnji vztrajali, a so se preventivno odločili za zaostritev ukrepov. 

Tadej Pogačar | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Pogačar se ne bo smel družiti z navijači

"Covidu se je žal spet uspelo prikrasti v karavano, zato prijazno naprošamo vse navijače in preostale gledalce, ki se bodo jutri zbrali ob trasi, naj ne pričakujejo fotografij ali avtogramov ne samo Tadeja, ampak vseh naših članov," so za Sportal potrdili v ekipi UAE.

Ob tem dodajajo, da je Pogačar navdušen nad tem, da lahko dirka na domačih cestah (današnja etapa bo kolesarje zapeljala skozi njegovo domačo Komendo) in hvaležen vsem navijačem, ki so se te dni zbrali ob slovenskih cestah in poskrbeli za izjemno navijaško kuliso, a hkrati tudi razume, da v tem trenutku in teh občutljivih časih  druženje v množici ni najbolj pametno in primerno.

Današnja, četrta etapa od Laškega do Velike planine bo rezervirana za hribolazce. Na 152 kilometrih so štirje kategorizirani vzponi, najtežji je sklepni vzpon prve kategorije na Veliko planino, kjer se bo bržkone zbralo ogromno navijačev.

Etapa se bo v Laškem začela ob 10.55 in na Veliki planini končala predvidoma ob 14.30. 

 Preberite še:

Po Sloveniji 2022, 4. etapa (Rafal Majka, Tadej Pogačar)
Sportal Še ena osupljiva predstava Pogačarja in Majke, Tadej etapo prepustil Poljaku
po Sloveniji 2022, 3. etapa
Sportal Začelo se je s pretresom, končalo s slavjem, v zraku ostaja vprašaj
po Sloveniji 2022, 3. etapa
Sportal Rezultati 3. etape 28. dirke Po Sloveniji
po Sloveniji 2022, 3. etapa
Sportal Izjemni Tadej Pogačar zavladal na dirki Po Sloveniji, navdušil tudi Luka Mezgec
Aleksandr Vlasov
Sportal Vrag vzel šalo, kolesarji odstopajo drug za drugim!
Mikkel Bjerg
Sportal Težave s koronavirusom v Pogačarjevi ekipi!

 

Ne spreglejte