Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 6. 2022,
13.05

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,41

5

Natisni članek

UAE Emirates Dirka po Švici

Petek, 17. 6. 2022, 13.05

1 leto, 10 mesecev

Težave kolesarskih ekip na dirki po Švici z novim koronavirusom

Vrag vzel šalo, kolesarji odstopajo drug za drugim!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,41

5

Aleksandr Vlasov | Zaradi okužbe s Covid-19 je moral dirko po Švici predčasno zapustiti tudi zmagovalec pete etape Aleksandr Vlasov. | Foto Guliverimage

Zaradi okužbe s Covid-19 je moral dirko po Švici predčasno zapustiti tudi zmagovalec pete etape Aleksandr Vlasov.

Foto: Guliverimage

Kolesarske ekipe se na dirkah po Švici in po Sloveniji ubadajo s pozitivnimi testi na novi koronavirus. V Švici so po odstopu dveh kolesarjev ekipe UAE Team Emirates odstope svojih tekmovalcev sporočila še moštva Bahrain Victorious, Alpecin-Fenix, Bora-Hansgrohe, Israel-Premier Tech in EF Education, piše spletni portal cyclingnews.com.

Mikkel Bjerg
Sportal Težave s koronavirusom v Pogačarjevi ekipi!

Že zjutraj je ekipa Tadeja Pogačarja, UAE Team Emirates, sporočila, da sta tako od dirke po Švici kot od dirke po Sloveniji odstopila dva njihova kolesarja. Kmalu zatem je ekipa EF Education sporočila, da so bili pred šesto etapo dirke po Švici na koronavirus pozitivni Stefan Bissegger, Rigoberto Uran, Hugh Carthy in Alberto Bettiol.

Ni dolgo trajalo, preden se je oglasilo moštvo Bora-Hansgrohe, ki je na družbenih omrežjih zapisalo, da je bil zmagovalec pete etape in trenutno vodilni mož dirke po Švici, Rus Aleksander Vlasov, pozitiven na rutinskem testiranju. Poleg njega je odstopil še Anton Palzer.

Tudi Diego Ulissi (UAE Team Emirates) je bil pozitiven na testiranju na novi koronavirus. | Foto: Vid Ponikvar Tudi Diego Ulissi (UAE Team Emirates) je bil pozitiven na testiranju na novi koronavirus. Foto: Vid Ponikvar

Vendar odstopi se s tem še niso končali. Diego Ulissi, prav tako član UAE Team Emirates, je naslednji v vrsti pozitivnih kolesarjev. Zaradi tega je celotna ekipa odstopila od dirke po Švici. Iz švicarske pentlje sta v celoti odstopili še ekipi Bahrain Victorious in Alpecin-Fenix. Že v četrtek je z dirke odstopila tudi Jumbo-Visma.

Primož Roglič Wout van Aert
Sportal V Rogličevo ekipo se je ob napačnem času prikradel novi koronavirus

Na današnji šesti etapi ne bo niti Adama Yatesa iz ekipe Ineos Grenadiers ter Sorena Kragha Andersena, Casperja Pedersena in Ceesa Bola iz moštva Team DSM. Israel-Premier Tech pa je sporočil, da je bil Sebastian Berwick pozitiven na testu na koronavirus, zaradi katerega sta tako on kot njegov sostanovalec Reto Hollenstein zapustila dirko.

Vse te okužbe so sedaj povzročile veliko skrbi pred začetkom prestižne dirke po Franciji, ki se letos začne v danskem Köbenhavnu 1. julija.

"Na Švici je stanje kar grozno, naši danes tam ne startajo, tukaj pa na dirki Po Sloveniji je bil Mikkel pozitiven, tako da on in njegov 'cimer' sta šla domov. Je kar stresno, ampak nič ne moremo. Poskušamo se kar se da izolirati in preživeti brez nadaljnjih okužb. Malce je smola. Takšen občutek imam, kot da le kolesarji nastradamo zaradi koronavirusa. Ljudi se ne testira več, maska ni več obvezna niti na letalih, kjer je najbolj kritično. Potem prideš na dirko, nimaš nobenih simptomov in si pozitiven. Protokol je tak, da moraš zapustiti dirko, kar pa je bolje, da ne pride do posledic in morebitnih novih okužb," je pred začetkom tretje etape na dirki Po Sloveniji o tej temi govoril Tadej Pogačar.

Aleksandr Vlasov
Sportal Vlasovu peta etapa in skupno vodstvo
po Sloveniji 2022, 3. etapa
Sportal Izjemni Tadej Pogačar zavladal na dirki Po Sloveniji, navdušil tudi Luka Mezgec
Ne spreglejte