Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 6. 2022,
9.20

Osveženo pred

3 tedne, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

3

Natisni članek

Po Sloveniji Mikkel Bjerg Marc Hirschi UAE Emirates Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Petek, 17. 6. 2022, 9.20

3 tedne, 6 dni

Težave s koronavirusom v Pogačarjevi ekipi!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

3

Mikkel Bjerg | Danec Mikkel Bjerg je predčasno končal dirko Po Sloveniji. | Foto Vid Ponikvar

Danec Mikkel Bjerg je predčasno končal dirko Po Sloveniji.

Foto: Vid Ponikvar

Kolesarski svet ima v zadnjih dneh opravka s povečanim številom tekmovalcev, ki so morali zaradi okužbe z novim koronavirusom prekiniti dejavnosti. Sredi dirke po Švici so tako končali tekmovanje kolesarji Rogličeve ekipe Jumbo-Visma, koronavirus pa je prekrižal načrte tudi štirim kolesarjem ekipe UAE Emirates, katere glavni zvezdnik je Tadej Pogačar. Dirko Po Sloveniji sta tako predčasno končala Danec Mikkel Bjerg in Norvežan Vegard Stake Laengent, švicarsko pentljo pa Švicarja Marc Hirschi in Joel Suter. Pogačarjeva ekipa sporoča, da so bili vsi kolesarji in člani kluba nemudoma podvrženi testiranju, na srečo pa so bili vsi izvidi negativni.

po Sloveniji 2022, 3. etapa
Sportal Izjemni Tadej Pogačar zavladal na dirki Po Sloveniji, navdušil tudi Luka Mezgec

Čeprav sta jo (za zdaj) brez okužbe odnesla Švicar Joel Suter in Norvežan Vegard Stake Laengert, ki si na dirkah po Švici oziroma Sloveniji delita sobo z Hirschijem ter Bjergom, okuženima kolesarjema UAE Emirates, v tem tednu ne bosta več obračala pedal. Vodstvo ekipe noče v občutljivem obdobju, v katerem je marsikaj podrejeno pripravi na glavni letošnji cilj, nastop na letošnjem Touru, ničesar predati tveganju, tako da sta predčasno končala dirki tudi ona.

Tako bo ekipa UAE Emirates v nadaljnjem poteku 28. slovenske pentlje okrnjena, saj Tadej Pogačar ne bo več mogel računati na pomoč dveh klubskih sotekmovalcev iz Skandinavije, Danca Bjerga in Norvežana Laengerta.  

Pozitivna kolesarja z blagimi simptomi

Tadeja Pogačarja čaka prihodnji mesec nastop na Touru, kjer bo branil zmago in ga skušal osvojiti že tretjič zapored! | Foto: Vid Ponikvar Tadeja Pogačarja čaka prihodnji mesec nastop na Touru, kjer bo branil zmago in ga skušal osvojiti že tretjič zapored! Foto: Vid Ponikvar "Na žalost smo tako kot številne druge ekipe tudi mi zabeležili primere s covidom-19. Pozitivna kolesarja imata trenutno blage simptome. Kolesarja, ki si z njima delita sobo, veljata za stike z visokim tveganjem, zato smo se v interesu zdravja odločili, da je najbolje, da odstopita tudi onadva. Škoda, vendar je virus še vedno med nami, zato redno spremljamo športnike, da smo previdni, kolikor smo lahko," je dejal zdravstveni direktor ekipe Adrian Rotunno.

Danes sicer čaka kolesarje na 28. dirki Po Sloveniji tretja etapa, ki bi že lahko odločila zmagovalca. Na zahtevnih 145 kilometrih od Žalca do Celjske koče se bodo morali pokazati favoriti. Lani je Pogačar (UAE Emirates) prav na vzponu na Svetino izpeljal odločilen napad, s katerim si je zagotovil svojo prvo zmago na slovenski pentlji. Kolesarji bodo danes pognali pedala ob 11.15.

Vid Jeromel
Sportal "Malce 'glumiš', saj znaš" #video
Sportal Igra imen: Kdo je Tadej Pogačar, ki ni številka ena kolesarske srenje?
Po Sloveniji 2022, 2. etapa
Sportal Po kaotičnem zaključku izpostavil Mezgeca in omenil Rogliča
Jože Ravbar
Sportal "Vesel sem, da živim v času, ko smo Slovenci postali kolesarska velesila."
Ne spreglejte