Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 3. 2020,
17.19

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Koronavirus Mednarodna hokejska zveza slovenska hokejska reprezentanca risi Tivoli

Torek, 17. 3. 2020, 17.19

4 leta, 1 mesec

odpoved novih dveh SP v hokeju

Rdeča luč: SP v Tivoliju aprila ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
prenova dvorana Tivoli | Tivoli spomladi ne bo gostil svetovnega prvenstva drugega kakovostnega razreda. Ga bo pa najverjetneje prihodnje leto. | Foto Vid Ponikvar

Tivoli spomladi ne bo gostil svetovnega prvenstva drugega kakovostnega razreda. Ga bo pa najverjetneje prihodnje leto.

Foto: Vid Ponikvar

Kar se je že nekaj časa napovedovalo, je danes postalo tudi uradno. Vodstvo mednarodne hokejske zveze (IIHF) je v torek zaradi ukrepov pred širjenjem novega koronavirusa odpovedalo svetovno prvenstvo drugega razreda v Ljubljani, ki bi ga moral med 27. aprilom in 3. majem gostiti Tivoli, in tretjega razreda, ki bi moralo biti na Poljskem. Ljubljanska dvorana bo SP najverjetneje gostila prihodnje leto. Več bo znanega na junijskem kongresu IIHF. Svetovnega prvenstva elite za moške, ki je za maja predvideno v domovini predsednika IIHF Švici, še niso prečrtali.

Sportal Hala Tivoli se je spremenila v gradbišče #foto #video
Hallenstadion hokej
Sportal Nemirne vode in vse več znakov, da prvenstva (pričakovano) ne bo

Odpovedi hokejskih svetovnih prvenstev si sledijo druga za drugo. Potem ko so morali pri IIHF v zadnjih dneh in tednih odpovedati kopico svetovnih prvenstev (članskih moških, ženskih in tudi tistih v mlajših selekcijah), sta v torek prišli novi odpovedi.

Svet IIHF je prek konferenčnega klica sprejel odločitev, da svetovnih prvenstev divizije I - skupine A in B - letos spomladi ne bo mogoče izpeljati. Prvo bi moral med 27. aprilom in 3. majem gostiti ljubljanski Tivoli, drugo pa bi moralo biti v istem terminu v poljskih Katovicah.

Najverjetneje bo Tivoli SP gostil prihodnje leto

Več o najverjetnejšem novem terminu SP v Tivoliju bo znano po predvidenem junijskem kongresu IIHF. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Več o najverjetnejšem novem terminu SP v Tivoliju bo znano po predvidenem junijskem kongresu IIHF. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Želeli smo si prvenstva v prenovljenem Tivoliju, a razmere ne dovoljujejo izvedbe. Zdravje vseh je na prvem mestu. Iz IIHF so me že včeraj obvestili in povedali, kakšen predlog bodo glede prvenstva v Ljubljani obravnavali danes. Imeli so konferenčni klic in Svet je le potrdil ta predlog," je o odpovedi dejal generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec.

Kot pred tednom dni je tudi tokrat nakazal, da bo Ljubljana najverjetneje obdržala prvenstvo, a na uradne potrditve bo treba počakati do junijskega kongresa.

O vračilu denarja kupcem vstopnic za spomladansko prvenstvo v Tivoliju bo HZS javnost obvestil v kratkem.

Dvorana Tivoli, ki doživlja prenovo, konec aprila in v začetku maja ne bo gostila SP:

Ljubljana bi morala po letu 2012 in Stožicah spomladi znova gostiti svetovno prvenstvo drugega razreda, tokrat v Tivoliju, a ga zaradi ukrepov pred širjenjem koronavirusa v tem času ne bo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ljubljana bi morala po letu 2012 in Stožicah spomladi znova gostiti svetovno prvenstvo drugega razreda, tokrat v Tivoliju, a ga zaradi ukrepov pred širjenjem koronavirusa v tem času ne bo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na SP v Ljubljani bi morale ob gostiteljici Sloveniji nastopiti še Francija, Avstrija, Južna Koreja, Madžarska in Romunija.

Na SP Katovicah bi morale ob gostiteljici Poljski nastopiti še Litva, Japonska, Estonija, Ukrajina in Srbija.

SP elite za zdaj še brez rdeče luči

Predsednik IIHF Rene Fasel še ni prečrtal majskega svetovnega prvenstva elitne skupine, ki je med 8. in 24. majem predvideno v Lozani in Zürichu. | Foto: Getty Images Predsednik IIHF Rene Fasel še ni prečrtal majskega svetovnega prvenstva elitne skupine, ki je med 8. in 24. majem predvideno v Lozani in Zürichu. Foto: Getty Images Pri IIHF so se v torek pogovarjali tudi o svetovnem prvenstvu elitne divizije, ki bi moralo biti med 8. in 24. majem v domovini poslavljajočega se predsednika IIHF Reneja Fasela Švici. Kot so sporočili, prvenstvo za zdaj še ostaja na sporedu.

"Trenutno še ni mogoče sprejeti večjih odločitev, povezanih s svetovnim prvenstvom v Švici. Vpleteni partnerji so se pogovarjali o precej zahtevnem in zapletenem položaju zaradi koronavirusa, v katerem smo se znašli. To stanje močno vpliva na številne države, sodelujoče ekipe in preostale deležnike prvenstva," je v izjavi za javnost dejal 70-letni Fasel, ki se bo septembra po 26 letih predsednikovanja poslovil od te funkcije.

Ob tem so pri IIHF, ki se boji hudega finančnega udarca, dodali, da ostajajo v stiku s pristojnimi švicarskimi organi in zavarovalnicami ter da budno spremljajo razvoj dogajanja, povezanega s koronavirusom, in njegov mogoč vpliv na svetovno prvenstvo.

Med elito tudi Italijani, ki jih je pandemija prizadela najhuje

Na SP v Švici bi nastopilo 16 reprezentanc, med njimi tudi Italija, ki jo je pandemija prizadela najhuje v Evropi. Ob Švici in Italiji bi tam igrali še Belorusija, Kanada, Češka, Danska, Finska, Nemčija, Velika Britanija, Kazahstan, Latvija, Norveška, Rusija, Slovaška, Švedska in ZDA.

Preberite še:

Jan Muršak
Sportal Muršak s soigralci znova igral pred najštevilčnejšim občinstvom
Anže Kopitar Joc Pečečnik dobrodelni golf turnir
Sportal Anže Kopitar v izolaciji: "Potreben bo še kakšen dan, da se navadimo" #video
risinje, slovenska ženska hokejska reprezentanca, Slovenija - Velika Britanija
Sportal Koronavirus: Slovenke brez SP, pri Tivoliju ostaja zelena luč
Ne spreglejte