Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 3. 2020,
19.15

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

SP v hokeju 2020 Tivoli slovenska hokejska reprezentanca risi Dejan Kontrec

Torek, 3. 3. 2020, 19.15

4 leta, 2 meseca

odpoved hokejskih svetovnih prvenstev

Koronavirus: Slovenke brez SP, pri Tivoliju ostaja zelena luč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
risinje, slovenska ženska hokejska reprezentanca, Slovenija - Velika Britanija | Slovenske hokejistke bi morale konec marca na Poljskem nastopati na svetovnem prvenstvu tretjega razreda, a so prvenstvo zaradi strahu pred koronavirusom odpovedali. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Slovenske hokejistke bi morale konec marca na Poljskem nastopati na svetovnem prvenstvu tretjega razreda, a so prvenstvo zaradi strahu pred koronavirusom odpovedali.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska ženska hokejska reprezentanca bi morala konec marca na Poljskem igrati na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine B, a risinje prvenstva v Katovicah čez tri tedne ne bodo dočakale. Vzrok za odpoved SP je koronavirus, zaradi katerega je Mednarodna hokejska zveza (IIHF) odpovedala več turnirjev. Člansko moško svetovno prvenstvo drugega razreda v Tivoliju, ki je na sporedu med 27. aprilom in 3. majem, za zdaj ostaja na urniku.

Jan Drozg
Sportal Jan Drozg spoznava nepredvidljivo ameriško pot

Slovenske hokejistke so se lani s prvim mestom na SP na Škotskem po skoraj desetletju in pol prebile v tretji razred svetovnega hokeja, divizijo I, skupino B. V tej bi morale nastopati med 28. marcem in 3. aprilom v Katovicah, a je vodstvo IIHF po izrednem ponedeljkovem sestanku zaradi koronavirusa odpovedalo prvenstvo.

Dnevno spremljanje in ocenjevanje aprilskih prvenstev

Prečrtali so še žensko prvenstvo razred nižje in štiri marčevska svetovna prvenstva do 18 let, člansko moško prvenstvo divizije IV pa so že pred časom odpovedale oblasti v Kirgizistanu.

"Zahvaljujemo se zdravstvenemu komiteju za njihova priporočila po zelo intenzivnih pogovorih konec tedna in članom Sveta za podporo priporočil, ki jim bomo v teh zahtevnih časih sledili," je po odpovedi dejal predsednik IIHF Rene Fasel, ki se bo po 24 letih predsedovanja letos poslovil s položaja.

Predsednik Mednarodne hokejske zveze, ki je odpovedala šest prvenstev, Rene Fasel je napovedal, da bodo dnevno spremljali razvoj koronavirusa in se sproti odločali, kaj bo z aprilskimi svetovnimi prvenstvi. Moško svetovno prvenstvo drugega razreda v Tivoliju ostaja na sporedu. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik Mednarodne hokejske zveze, ki je odpovedala šest prvenstev, Rene Fasel je napovedal, da bodo dnevno spremljali razvoj koronavirusa in se sproti odločali, kaj bo z aprilskimi svetovnimi prvenstvi. Moško svetovno prvenstvo drugega razreda v Tivoliju ostaja na sporedu. Foto: Vid Ponikvar Ob tem je dodal, da bodo pri IIHF dnevno spremljali dogajanje in razvoj koronavirusa v državah članicah ter ocenjevali, kako bo z aprilskimi svetovnimi prvenstvi. O tem naj bi razpravljali na zasedanju sredi marca v Zürichu.

Navijači FC Basel
Sportal V Švici zaradi novega koronavirusa brez nogometa in hokeja
66 dni do sp v hokeju v Ljubljani
Sportal Paketi za ogled Risov na voljo, Tivoli v prenovi: To bo velika pridobitev za slovenski hokej

Športniki in osebje bodo morali izpolniti poseben vprašalnik

Svetovno prvenstvo za moške drugega razreda (divizija I, skupina A), ki ga bo med 27. aprilom in 3. majem gostil ljubljanski Tivoli, ostaja na sporedu.

Generalni sekretar Dejan Kontrec je pred dnevi dejal, da se priprave na poznoaprilsko svetovno prvenstvo v Ljubljani nadaljujejo normalno. | Foto: Jure Makovec/STA Generalni sekretar Dejan Kontrec je pred dnevi dejal, da se priprave na poznoaprilsko svetovno prvenstvo v Ljubljani nadaljujejo normalno. Foto: Jure Makovec/STA

"Dobili smo priporočila z IIHF, priprave na prvenstvo se normalno nadaljujejo, bodo pa vsi udeleženci, športniki in osebje morali izpolniti poseben vprašalnik, ki predvideva, da niso imeli težav z dihali, da v zadnjem mesecu niso obiskali Kitajske in podobno, tako da smo previdni, a za zdaj prvenstvo ostaja," je pred dnevi na temo koronavirusa in organizacije SP v Tivoliju dejal generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec in dodal, da niso prejeli nobenih dopisov IIHF, ki bi predvidevali, da bi morali tekme odigrati pred praznimi tribunami.

Prvenstvo v Tivoliju tako za zdaj ostaja na sporedu, je pa v prihodnjih dneh in tednih mogoče pričakovati določene nove smernice IIHF.

Preberite še:

Risi
Sportal Risi spet v klubih. Čim manj poškodb in čim več golov, jim želi selektor.
slovenska hokejska reprezentanca Japonska olimpijske predkvalifikacije
Sportal Slovenci uresničili cilj in naredili korak naprej k OI
Ne spreglejte