Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 8. 2020,
10.55

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

2

Natisni članek

pripravljalna tekma Alpska liga HDD Jesenice VSV Beljak HK Olimpija

Ponedeljek, 31. 8. 2020, 10.55

3 leta, 6 mesecev

pripravljalne tekme

Jeseničani po porazu še enkrat na Koroško, Olimpija začela z zmagama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

2

HK SŽ Olimpija trening | Hokejisti Olimpije so po sobotni zmagi v nedeljo vknjižili še eno. | Foto Grega Valančič/Sportida

Hokejisti Olimpije so po sobotni zmagi v nedeljo vknjižili še eno.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so po sobotni zmagi po kazenskih strelih nad MAC HKB Újbuda v nedeljo palice prekrižali še z enim predstavnikom lige Erste DEAC in ga prav tako tesno premagali. Zmaji so odpeljali zmago s 5:4. V nedeljo so prvo pripravljalno tekmo pred novo sezono odigrali tudi člani HDD Sij Acroni Jesenice, ki jih je v Beljaku pričakal predstavnik razširjene avstrijske lige (nekdanje EBEL) VSV, ki je zmagal s 6:3.

HK SŽ Olimpija trening
Sportal Olimpija po kazenskih strelih strla Madžare

Najmočnejša slovenska kluba sta konec tedna začela serijo pripravljalnih tekem. Olimpija je pri vzhodnih sosedih vknjižila dve zmagi. Potem ko je v soboto slavila po kazenskih strelih, je v nedeljo do tesne zmage nad DEAC Jégkorong s 5:4 prišla po rednem delu srečanja.

Moštvi sta se celoten obračun izmenjevali v tesnem vodstvu, nobeno ni vodilo za več kot gol. Madžari so v začetku zadnje tretjine povedli s 4:3, nato pa sta za preobrat in zmago zadela Tadej Čimžar in Mark Čepon. Nova okrepitev Čimžar je že pred tem zadel za izenačenje na 1:1, dva zadetka pa je prispeval tudi branilec David Planko (za 1:2 in 3:3). Olimpija je sicer sprožila 39 strelov, nasprotnik 30.

slovenska hokejska reprezentanca Blaž Gregorc
Sportal Blaž Gregorc bo poskušal prepričati trofejne Avstrijce

Zeleno-bele nov pripravljalni preizkus čaka v nedeljo na Koroškem, kjer jim bo nasproti stal član razširjenega avstrijskega prvenstva Celovec, pri katerem je na preizkušnji Blaž Gregorc. Za Korošce igra tudi Rok Tičar, trener vratarjev pa je še nedavno trener pri zmajih Andrej Hočevar.

HK SŽ Olimpija trening
Sportal Olimpija ostala brez tekmovanja, v katerem je imela velike cilje

Jeseničane je na uvodnem pripravljalnem preizkusu pričakal EBEL-ligaš Beljak, ki so mu priznali premoč s 3:6. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Jeseničane je na uvodnem pripravljalnem preizkusu pričakal EBEL-ligaš Beljak, ki so mu priznali premoč s 3:6. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Železarji izgubili pri Beljaku, v petek še nad enega "EBEL-ligaša"

Tudi Jeseničani so opravili prvo pripravljalno srečanje. V gosteh so se pomerili z EBEL-ligašem Beljakom in mu priznali premoč s 3:6. 

Sportal Stvari se spreminjajo vsak dan, nejasnosti pred začetkom je veliko #foto #video

Železarji po prek mladega Anžeta Podrekarja povedli, a so domačini odgovorili s tremi zadetki. Jaka Šturm je pred koncem uvodne tretjine postavil rezultat prvih 20 minut, 3:2. Beljačani so prednost v nadaljevanju hitro zvišali na 5:2 in se v zadnjo tretjino odpravili s tremi zadetki prednosti. Aljoša Crnovič je deset minut pred koncem znižal na 5:3, avstrijska ekipa pa je do konca še enkrat zadela in vknjižila zmago s 6:3.

Ekipa Mitje Šivica bi morala novo pripravljalno tekmo odigrati v petek doma proti alpskemu nasprotniku, Celovec II, a je prišlo do spremembe. Železarje bo v petek pričakal zahtevnejši tekmec, in sicer prva ekipa Celovca s Tičarjem in Gregorcem. Obračun bodo odigrali na Koroškem za zaprtimi vrati. Celovčani bi morali v petek palice prekrižati z ligaškim nasprotnikom iz Fehervarja, a Madžari zaradi vladnih zaostritev ob prehajanju mej ne bodo pripotovali v Avstrijo.

Preberite še:

HDD Sij Acroni Jesenice
Sportal Jeseničani razkrili pripravljalne karte: kmalu bo pestro
HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Če ne bo presenečenj, se bosta večna tekmeca udarila že v polfinalu
Ne spreglejte