Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 11. 2020,
16.08

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Miha Verlič Žiga Jeglič Jan Urbas Fischtown Pinguins Bremerhaven liga DEL

Četrtek, 19. 11. 2020, 16.08

3 leta, 5 mesecev

liga del se bo začela 17. decembra

Končno dogovor, slovenski trio bo le dočakal prvenstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
slovenska hokejska reprezentanca Jan Urbas | Kapetan slovenske reprezentance Jan Urbas bo s Fischtown Pinguins novo sezono lige DEL začel 17. decembra. Tri mesece pozneje, kot je bilo sprva predvideno. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Kapetan slovenske reprezentance Jan Urbas bo s Fischtown Pinguins novo sezono lige DEL začel 17. decembra. Tri mesece pozneje, kot je bilo sprva predvideno.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

S skoraj trimesečno zamudo, ki so jo povzročili bolezen covid-19 in ukrepi za njeno zajezitev, se bo 17. decembra le začela nova hokejska sezona najkakovostnejše nemške lige DEL.
 

Hala Tivoli, Ljubljana.
Sportal Stop za SP v Ljubljani, na HZS menijo, da gre za prehitro odločitev

Na odločilnem sestanku vodstva lige DEL in klubov so se le dogovorili. Potem ko so zaradi prenizke finančne pomoči klubom in dekreta, da so tribune lahko zgolj 20-odstotno zasedene, večkrat prestavili začetek nemškega prvenstva, je vseh 14 klubov danes privolilo v ponujene pogoje in začetek tekmovanja 17. decembra. Novica je zagotovo razveselila tudi slovenske nosilce igre pri Fischtown Pinguins Bremerhaven Jana Urbasa, Miho Verliča in Žigo Jegliča.

Spremenjen format

Format tekmovanja bo zaradi poznega začetka nekoliko spremenjen. Klubi bodo redni del igrali v dveh "regionalnih" skupinah s po sedmimi udeleženci. Obeta pa se pester urnik. V rednem delu bodo ekipe v isti skupini med seboj igrale štirikrat (24 tekem), po dvakrat pa se bo vsaka srečala še z vsemi sedmimi iz druge skupine (14 tekem). 

Jan Urbas Miha Verlič
Sportal Slovenci so se vrnili razigrani, Jeglič ob debiju do prvenca

Prva štiri moštva vsake skupine si bodo zagotovila končnico. Četrtfinale bodo izvedli med moštvi znotraj iste skupine, v polfinalu pa se bodo križala.

Slovenski Bremerhaven je v skupini Sever, v kateri mu družbo delajo Eisbären Berlin, Düsseldorfer EG, Kölner Haie, Iserlohn Roosters, Krefeld Pinguine in Grizzlys Wolfsburg. Skupino Jug sestavljajo Augsburger Panther, ERC Ingolstadt, Adler Mannheim, Red Bull Munich, Nürnberg Ice Tigers, Straubing Tigers in Schwenninger Wild Wings.

Matjaž Kopitar
Sportal Matjaž Kopitar: Bolj kot to, da se ne vidimo, me skrbi, da nekatere lige stojijo

Bremerhaven slovenske trojice se na prvenstvo pripravlja na pokalu Magenta, Žiga Jeglič je na dveh tekmah dosegel dva zadetka. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Bremerhaven slovenske trojice se na prvenstvo pripravlja na pokalu Magenta, Žiga Jeglič je na dveh tekmah dosegel dva zadetka. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Osmerica se pripravlja na pokalu

Osem nemških prvoligašev se je med čakanjem na odločitev o usodi lige dogovorilo za igranje na pokalu MagentaSport Cup, ki jim služi kot dobra priprava na začetek lige DEL. Zmagovalec pokala naj bi bil znan 13. decembra, nekaj dni pred začetkom prvenstva. Bremerhaven je po dveh tekmah pri dveh zmagah. 

Preberite še:

Jan Urbas
Sportal Konec je osemmesečnega čakanja
Nik Zupančič
Sportal Nik Zupančič odstopil: Če narediš neumnost, se moraš spoprijeti s posledicami
Ne spreglejte