Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 11. 2020,
7.49

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

legionarji Jan Urbas Žiga Jeglič Fischtown Pinguins Miha Verlič

Četrtek, 12. 11. 2020, 7.49

3 leta, 5 mesecev

Verlič in Jeglič zadela, Urbas podal

Slovenci so se vrnili razigrani, Jeglič ob debiju do prvenca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Jan Urbas Miha Verlič | Jan Urbas in Miha Verlič sta po osmih mesecih odigrala prvo klubsko tekmo in poskrbela za drugi zadetek Bremerhavna, ki se je na koncu izkazal za zmagovitega. | Foto Sportida

Jan Urbas in Miha Verlič sta po osmih mesecih odigrala prvo klubsko tekmo in poskrbela za drugi zadetek Bremerhavna, ki se je na koncu izkazal za zmagovitega.

Foto: Sportida

Slovenski reprezentanti Miha Verlič, Žiga Jeglič in Jan Urbas so v sredo odigrali prvo tekmo po osmih mesecih in nemškemu prvoligašu Fischtown Pinguins izdatno pomagali do zmage s 3:1 nad Krefeldom. Jeglič in Verlič sta zadela, Urbas pa je podal.
 

Jan Urbas
Sportal Konec je osemmesečnega čakanja

Konec je tekmovalne suše slovenskih reprezentančnih napadalcev Mihe Verliča, Jana Urbasa in Žige Jegliča, ki od te sezone moči združujejo tudi pri Fischtown Pinguins iz Bremerhavna. Verlič in Urbas sta za nemškega prvoligaša igrala že prej, Jeglič pa se jima je pridružil pred meseci.

Mini slovenska kolonija bi morala že pred dvema mesecema začeti nemško prvenstvo, a so ga zapleti, povezani z novim koronavirusom, večkrat prestavili. Usoda lige DEL naj bi bila jasna 19. novembra, ko bodo klubi na novem sestanku razpravljali o datumu začetka.

Liga se pred drugo polovico decembra ne bo začela, saj bo do takrat potekal MagentaSport Cup, ki ga je v sredo odprlo prav moštvo s slovenskim pridihom. V Bremerhavnu so gostili Krefeld in ga z zajetno pomočjo Slovencev, ki igrajo v istem napadu, premagali s 3:1.

Žiga Jeglič je na prvi tekmi v dresu Fischtown Pinguins dosegel prvenec. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Žiga Jeglič je na prvi tekmi v dresu Fischtown Pinguins dosegel prvenec. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Jeglič s prvencem

Za vodstvo z 1:0 je s prvencem v dresu Fischtown Pinguins v 25. minuti ob igralcu več poskrbel pred golom osameli Jeglič, ki mu ni bilo težko načeti nasprotnikove mreže. 

Prvenec Jegliča:

Gostje so le dobro minuto zatem izenačili, a v začetku zadnjega dela je Verlič po podaji Urbasa ob novi številčni premoči zadel za novo vodstvo (2:1). Dve minuti pred koncem je Bremerhaven postavil končnih 3:1. 

"Tekma je bila na precej visoki ravni, česar po tako dolgem premoru nismo pričakovali," je po srečanju dejal Verlič, novinec Jeglič pa dodal: "Lepo je odigrati prvo tekmo in pri tem doseči še prvi zadetek."

Nova tekma v pokalu jih čaka prihodnjo sredo proti Düsseldorfu.

Preberite še:

Slovenija - Italija, Bled, slovenska hokejska reprezentanca Matic Podlipnik
Sportal Matic Podlipnik in Eric Pance v Romunijo
Jurij Repe
Sportal Jurij Repe našel novega delodajalca
Ne spreglejte