Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 4. 2020,
14.12

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

2

Natisni članek

Ivo Jan HK Olimpija Alpska liga

Torek, 21. 4. 2020, 14.12

3 leta, 12 mesecev

prihodnje tri sezone

Ivo Jan znova za trenerskim krmilom članske Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

2

Ivo Jan | Ivo Jan se vrača na mesto glavnega trenerja zmajev. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Ivo Jan se vrača na mesto glavnega trenerja zmajev.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejski klub HK SŽ Olimpija bo prihodnje tri sezone kot glavni trener vodil Ivo Jan, ki je v zadnji sezoni pri zmajih bedel nad mladinskim pogonom. Na tem mestu bo zamenjal Gregorja Polončiča. Jan je člansko ekipo Olimpije treniral že pred leti v ligi EBEL. Kot so sporočili iz kolektiva, bo poleg vodenja članske ekipe vodil tudi ves trenerski štab kluba.

500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice
Sportal Mitja Šivic ostaja glavni trener Jesenic

Po šestih letih se Ivo Jan vrača na mesto glavnega trenerja zmajev. Kot trener je v članski Olimpiji že sodeloval med letoma 2012 in 2014, sprva kot pomočnik, nato kot glavni trener. A takrat je šlo za drug pravni subjekt, HDD Olimpija, ki je igral še v ligi EBEL in po letu 2017 izginil s tekmovalnih zemljevidov.

Čast in izziv

Jan je bil pozneje tri sezone del trenerskega štaba EBEL-ligaškega Gradca (pomočnik in glavni trener), dve sezoni pa nato spoznaval Alpsko ligo s Sterzingom. V tem času je sodeloval tudi v reprezentanci, kratek čas kot pomočnik Nika Zupančiča (ta je bil že lani prvi favorit predsednika Olimpije Mihe Butare za mesto glavnega trenerja, a ima pogodbo na Poljskem), v sezoni 2018/19 pa kot selektor. Sredi decembra lani se je vrnil v Ljubljano in prevzel vodenje mladinskega pogona HK SŽ Olimpija, v prihodnje pa bo znova imel opravka s člani.

S člani je nazadnje delal v predlanski sezoni, ko je bil selektor slovenske reprezentance in glavni trener Sterzinga, pri katerem je spoznal Alpsko ligo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida S člani je nazadnje delal v predlanski sezoni, ko je bil selektor slovenske reprezentance in glavni trener Sterzinga, pri katerem je spoznal Alpsko ligo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"V veliko čast in izziv mi je prevzeti mesto glavnega trenerja in vodje stroke tako urejenega kluba, kot je HK SŽ Olimpija. Predsednik in direktor sta mi predstavila vizijo razvoja kluba, me z njo prepričala in navdušila. V novi sezoni želimo napredovati pri vseh selekcijah in s člansko ekipo obraniti vse osvojene naslove ter se uvrstiti na finalni turnir kontinentalnega pokala. Zdaj moramo zavihati rokave in začeti uresničevati zastavljene cilje," je v izjavi za javnost dejal novi trener Olimpije.

Ivo Jan
Sportal "Ko udari realnost in se svet ne vrti več le okoli tebe, te mora nekdo prizemljiti"

Prinaša dodano vrednost "S svojim znanjem, izkušnjami in programom bo izjemna dodana vrednost v našem klubu," pravi predsednik Miha Butara. | Foto: HK SŽ Olimpija "S svojim znanjem, izkušnjami in programom bo izjemna dodana vrednost v našem klubu," pravi predsednik Miha Butara. Foto: HK SŽ Olimpija

Za zeleno-beli tabor bo to tretji trener v letu dnu. V zadnjo sezono so krenili z Juretom Vnukom (sezono pred tem je Olimpijo peljal do trojne krone), a se je ta jeseni poslovil. Zamenjal ga je Gregor Polončič, ki ga je vodstvo kluba za prihodnje videlo v mlajših selekcijah, a si pred dnevi z nastopom v oddaji na Hokej TV (pogovor je potekal prek interneta), v kateri je govoril nepovezano in jo po nekaj minutah "zapustil", ni naredil usluge. V ljubljanskem taboru zdaj upajo na večjo stabilnost, z Janom so se dogovorili za triletno sodelovanje.

"Vesel sem, da se nam je uspelo dogovoriti z Ivom, da prevzame vodenje članske ekipe in vse stroke. S svojim znanjem, izkušnjami in programom bo izjemna dodana vrednost našemu klubu. Verjamem, da bomo skupaj Olimpijo dvignili na še višjo raven. Naši cilji ostajajo ambiciozni. Delamo dolgoročno in nas ne zanimajo kratkoročni "užitki", ki bi lahko ogrozili razvoj naše zgodbe. Da smo na pravi poti, potrjujejo tudi rezultati, ki smo jih dosegli v preteklih sezonah," je sodelovanje komentiral predsednik Miha Butara.

Žan Us Jesenice - Olimpija
Sportal Selitve so se začele: Jeseničani ujeli prvo Olimpijino hobotnico

Iskali nekoga, ki bo združljiv z začrtano vizijo

"Je legenda ljubljanskega kluba in slovenskega hokeja, poleg tega pa ima bogate igralske in trenerske izkušnje, s katerimi bo pomagal klubu preiti še na višjo raven," meni Jože Kovač. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Je legenda ljubljanskega kluba in slovenskega hokeja, poleg tega pa ima bogate igralske in trenerske izkušnje, s katerimi bo pomagal klubu preiti še na višjo raven," meni Jože Kovač. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "S predsednikom sva iskala človeka, ki bo združljiv z našo začrtano vizijo razvoja ljubljanskega hokeja in bo primeren tako za glavnega trenerja članske ekipe kot za vodenje vsega trenerskega kadra. Ivo Jan je legenda ljubljanskega kluba in slovenskega hokeja, poleg tega pa ima bogate igralske in trenerske izkušnje, s katerimi bo pomagal klubu preiti še na višjo raven. Stanje v klubu je urejeno, finančno stabilno, pridobili smo nekaj novih sponzorjev, organizacijsko se krepimo in se intenzivno pripravljamo na novo sezono kljub trenutnim izrednim razmeram. Naši cilji ostajajo izjemno visoki, kot se za prvake spodobi," pa o novem trenerju razmišljal novi direktor kluba Jože Kovački je na tem položaju zamenjal Tomaža Vnuka, ta naj bi v klubu v prihodnje imel svetovalno funkcijo. Po pisanju Dnevnika so bili med kandidati za trenerja še Mitja Šivic, ki ostaja na Gorenjskem, Gaber Glavič in Matej Hočevar.

Bet-et-home novi glavni sponzor EBEL

Olimpija je oddala prijavnico za nadaljevanje igranja v Alpski ligi v prihodnji sezoni, Butara je pred dnevi sicer dejal, da še vedno ni izključil igranja v ligi EBEL že v naslednjem tekmovalnem obdobju. Liga EBEL bo kmalu dobila novo ime, saj se je generalni sponzor Erste bank umaknil, novega pa so predstavili prav danes, in sicer bo to športna internetna stavnica Bet-et-home. 

V ligi EBEL je v pretekli sezoni sodelovalo 11 ekip, v prihodnje jih bi lahko več, najglasneje se je govorilo o pridružitvi moštva iz Bratislave.

Vodstvo EBEL razpravlja o več scenarijih, a upa, da bodo lahko uresničili scenarij A in sezono z vsemi moštvi začeli sredi septembra.

Preberite še:

HDD Jesenice HK Olimpija Marcel Rodman
Sportal "Z vprašaji bi se lahko obremenjevali cele dneve, a ne bi nikamor prišli"
Miha Butara
Sportal Miha Butara: Brez smelih napovedi, treba se bo boriti za svoj košček pogače
Jesenice - Olimpija
Sportal "Kljub trenutnemu položaju se trudimo, da bo vse pripravljeno za novo sezono"

 

 

Ne spreglejte