Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 4. 2020,
18.38

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Natisni članek

Žan Us HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga

Ponedeljek, 20. 4. 2020, 18.38

3 leta, 7 mesecev

žan us v prihodnje znova med železarji

Selitve so se začele: Jeseničani ujeli prvo Olimpijino hobotnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

1

Žan Us Jesenice - Olimpija | Žan Us, zadnji dve sezoni pomemben član HK SŽ Olimpija, se vrača na Gorenjsko. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Žan Us, zadnji dve sezoni pomemben član HK SŽ Olimpija, se vrača na Gorenjsko.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenski hokejski vratar, zadnji dve sezoni prvi čuvaj mreže HK SŽ Olimpija, Žan Us bo v prihodnjem tekmovalnem obdobju branil za HDD Sij Acroni Jesenice. Us je za železarje že igral med letoma 2015 in 2017.

500. večni derbi: HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice
Sportal Mitja Šivic ostaja glavni trener Jesenic

Potem ko so na Gorenjskem v nedeljo potrdili, da Mitja Šivic ostaja glavni trener članske ekipe železarjev, so v ponedeljek uradno predstavili prvega člana igralske zasedbe za prihodnjo sezono.

Med vratnici HDD Sij Acroni Jesenic bo znova stopil Žan Us, ki mu je zadnji dve leti pripadla vloga prvega vratarja pri večnem tekmecu iz Ljubljane. Kranjčan je bil ob trojni kroni HK SŽ Olimpija (pokalni prvak, državni prvak, alpski prvak) v sezoni 2018/19 eden od pomembnejših členov ekipe, ki je osvojila vse, kar je bilo mogoče. 

Tudi letos se je izkazal v vratih zeleno-belih in bil v rednem delu Alpske lige 92,7-odstotno uspešen. Zanesljivejši je bil le najkoristnejši igralec tekmovalnega obdobja (MVP) Keith Colin Furlong. Us je letos z Olimpijo ubranil pokalno lovoriko, medtem ko finala državnega prvenstva in končnice Alpske lige zaradi pandemije novega koronavirusa in posledično predčasno končane sezone ni dočakal.

HDD Jesenice HK Olimpija Marcel Rodman
Sportal "Z vprašaji bi se lahko obremenjevali cele dneve, a ne bi nikamor prišli"

Pripravljen je biti nosilec Kranjčan je za železarje igral že med letoma 2015 in 2017. Na Gorenjsko bi mu lahko sledil še kateri od soigralcev v zadnji sezoni. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kranjčan je za železarje igral že med letoma 2015 in 2017. Na Gorenjsko bi mu lahko sledil še kateri od soigralcev v zadnji sezoni. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V prihodnji sezoni bo znova nosil rdeči dres, v katerem je železarjem pomagal že med letoma 2015 in 2017.

"Prepričala me je zgodba, ki mi jo je predstavil Marcel Rodman. Igral bom izjemno pomembno vlogo v mladi ekipi, kar je zame priložnost za še večji napredek. Veselim se tistega občutka, ko igraš v polni Podmežakli glasnih navijačev, ki navijajo za tvojo ekipo. Jeseniška ekipa v prihodnji sezoni bo mlada, zato bom nosilec ekipe, na katerega se bodo moji soigralci lahko zanesli," je ob vrnitvi v Podmežaklo za uradno stran gorenjskega kolektiva dejal 23-letnik.

Jesenice - Olimpija
Sportal "Kljub trenutnemu položaju se trudimo, da bo vse pripravljeno za novo sezono"

Upa, da se bo v prihodnje pogosto znašel na selektorjevem seznamu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Upa, da se bo v prihodnje pogosto znašel na selektorjevem seznamu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Dokončno odpreti reprezentančna vrata

Us si je v zadnjih dveh sezonah prislužil več vpoklicev v slovensko izbrano vrsto. Eden od njegovih ciljev je, da bo v prihodnje še večkrat dočakal "selektorski klic": "Moj osebni cilj je dobiti vsako tekmo, napredovati in se prebiti v reprezentanco. Ekipni cilji so seveda osvojiti naslov državnega prvaka, slovenski pokal in biti čisto pri vrhu Alpske lige."

Antoine Bonvalot
Sportal Jeseniška hobotnica se vrača v domovino

Zadnja leta prve vratarje našli v tujini Jeseničani so zadnja leta prve vratarje vselej iskali v tujini, tokrat bo drugače. | Foto: Grega Valančič/Sportida Jeseničani so zadnja leta prve vratarje vselej iskali v tujini, tokrat bo drugače. Foto: Grega Valančič/Sportida

Jeseničani so prve vratarje v zadnjih letih vselej iskali v tujini. Tokrat ne bo tako. 

"Odločili smo se, da glede na izkušnje iz zadnjih sezon poiščemo preverjenega domačega vratarja, ki se je že izkazal kot zmagovalec, ki je dovolj kakovosten, da je tudi najboljši vratar v Alpski ligi. Zelo smo veseli, da nam je uspelo Žana vrniti na Jesenice. On bo osnovni člen naše obrambe, ki bo z njim vsekakor močnejša. Lepo je, da je sprejel to odločitev, da vidi potencial v naši ekipi in bi rad bil del naše zgodbe," je ob podpisu z Usom dejal športni direktor Jeseničanov Rodman.

Preberite še:
liga EBEL
Sportal Veliko negotovosti, kopica scenarijev
tomaž vnuk
Sportal Sprememba v Tivoliju, Olimpija z novim direktorjem
Miha Butara
Sportal Miha Butara: Brez smelih napovedi, treba se bo boriti za svoj košček pogače
Ne spreglejte