Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 4. 2020,
17.42

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

Miha Butara Alpska liga HK Olimpija Tomaž Vnuk Jože Kovač

Četrtek, 2. 4. 2020, 17.42

3 leta, 7 mesecev

jože kovač na direktorskem mestu zamenjal tomaža vnuka

Sprememba v Tivoliju, Olimpija z novim direktorjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62
tomaž vnuk | Tomaž Vnuk, ki je že lani ponudil odstop, se s koncem aprila poslavlja od direktorskega položaja. Nasledil ga bo Jože Kovač. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Tomaž Vnuk, ki je že lani ponudil odstop, se s koncem aprila poslavlja od direktorskega položaja. Nasledil ga bo Jože Kovač.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Upravni odbor HK SŽ Olimpija je na četrtkovi seji za direktorja imenoval Jožeta Kovača, ki je na tej funkciji nasledil Tomaža Vnuka. Ta se po osmih letih poslavlja od operativnih funkcij, a ostaja v klubu kot član upravnega odbora.

Miha Butara
Sportal Miha Butara: Brez smelih napovedi, treba se bo boriti za svoj košček pogače

Slabo leto zatem, ko je Tomaž Vnuk ponudil odstop z mesta direktorja HK Olimpija, d. o. o., a nato po majski seji upravnega odbora podpisal sodelovanje še za eno leto z možnostjo podaljšanja, se Vnuk s koncem aprila, ko mu poteče pogodba, umika z direktorskega položaja. 

"Upravni odbor HK SŽ Olimpija je na današnji seji, ki je v duhu ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa izvedla s pomočjo sodobnih komunikacijskih orodij, za direktorja HK SŽ Olimpija imenoval Jožeta Kovača. Na mestu direktorja kluba bo nasledil dosedanjega direktorja Tomaža Vnuka, ki se po osmih letih uspešnega razvoja hokejske zgodbe v Ljubljani poslavlja od operativnih funkcij," so v klubu zapisali v sporočilu za javnost.

"Novi direktor klub prevzema v dobri kondiciji in prepričan sem, da bo s svojim hokejskim in poslovnim znanjem pomagal izpolniti vse zastavljene cilje." | Foto: Nebojša Tejič/STA "Novi direktor klub prevzema v dobri kondiciji in prepričan sem, da bo s svojim hokejskim in poslovnim znanjem pomagal izpolniti vse zastavljene cilje." Foto: Nebojša Tejič/STA Ob tem so dodali, da Vnuk ostaja vpet v klub kot član Upravnega odbora, "kjer bo s svojim znanjem in izkušnjami pomagal klubu in predsedniku pri doseganju zastavljenih ciljev". 

"Tomažu se iskreno zahvaljujem za dobro vodenje kluba in izpolnitev vseh zastavljenih ciljev v času mojega predsedovanja. Vesel sem, da ostaja del HK SŽ Olimpija. Novi direktor klub prevzema v dobri kondiciji in prepričan sem, da bo s svojim hokejskim in poslovnim znanjem pomagal izpolniti vse zastavljene cilje ter klub dvigniti na še višjo raven," je spremembo komentiral predsednik ljubljanskega kolektiva Miha Butara.

Vesel, da so našli njegovega naslednika

"V osmih letih mojega dnevno operativnega delovanja smo klub pripeljali na – za slovenske razmere – visoko raven. Vzpostavili smo dober center razvoja hokeja in pri tem osvojili veliko lovorik. Vesel sem, da sva s predsednikom našla mojega naslednika, za katerega verjamem, da bo pri svojem delu uspešen. Še naprej bom v okviru Upravnega odbora deloval v dobro našega kluba in mu pomagal na poti do želenih ciljev," je ob slovesu od direktorskega položaja dejal Vnuk, ki se na naš klic ni odzval.

Nekdanji hokejist Olimpije in reprezentant Jože Kovač je novi direktor HK Olimpija. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nekdanji hokejist Olimpije in reprezentant Jože Kovač je novi direktor HK Olimpija. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kovač: Velika odgovornost, klub dvigniti na višjo raven

"V veliko čast mi je prevzeti direktorsko mesto HK SŽ Olimpije. Vodenje takšnega kluba je velika odgovornost in verjamem, da bom s svojimi izkušnjami pomagal klub in njegove dejavnosti dvigniti na višjo raven," je svojo novo vlogo komentiral 58-letni Kovač.

Ta je v svoji dolgoletni hokejski klubski karieri večino časa igral za ljubljansko Olimpijo. Odigral je 133 reprezentančnih tekem, bil udeleženec osmih svetovnih prvenstev in član olimpijske reprezentance. 

Kovač je po igralski karieri ostal tesno povezan s hokejem v Sloveniji. Kot vodja ekipe in športni direktor je z Olimpijo že sodeloval, z nekdanjim pravnim subjektom HDD Olimpija, ko je ta životaril v ligi EBEL. Od zmajev se je z odstopno izjavo poslovil sredi januarja 2017. Prav tako je kot vodja ekipe deloval s slovensko izbrano vrsto, in sicer med letoma 2012 in 2016.

Hokejisti HK SŽ Olimpija so v zadnji sezoni branili tri lovorike, naslov državnega prvaka, prvaka Alpske lige in pokalnega prvaka. Pokalno lovoriko so ubranili, finala državnega prvenstva in alpskega četrtfinala pa zaradi pandemije novega koronavirusa niso dočakali.

Jesenice - Olimpija
Sportal Acroni Jesenice : koronavirus 1:0

 

Ne spreglejte