Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 1. 2017,
15.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Jože Kovač Chris Langkow Marko Popovič HDD Olimpija hokej liga EBEL

Sreda, 18. 1. 2017, 15.36

6 let, 7 mesecev

Pred kvalifikacijskim delom spremembe v kadru

Olimpija pred nadaljevanjem sezone izgubila še dva člana, o Alpski ligi ne želi razmišljati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Chris Langkow | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V petek se za hokejiste v ligi Ebel začenja drugi del tekmovanja. Za Ljubljančane trenutno stanje pravzaprav ni nič novega: na ledu bodo skušali s statusom zadnjeuvrščenega iz prvega dela po najboljših močeh presenetiti tekmece, v pisarni hokejske Olimpije pa spet (ali še vedno) močno škripa.

Pred nadaljevanjem sezone v ligi Ebel (drugi del se bo začel v petek, prvi tekmec zmajev bo v gosteh Beljak) so na novinarski konferenci HDD Olimpije, o kateri so v klubu spet pozabili obvestiti sedmo silo oziroma so jo zelo pozno, za uvod postregli z dvema slabima novicama.

Langkow na Švedsko, Kovač odstopil

Od soigralcev se je poslovil eden boljših tujcev in strelcev moštva Kanadčan Chris Langkow, ki odhaja v drugo švedsko ligo. To je peti predčasni igralski odhod v tej sezoni (pred njim so odšli Adis Alagić, Anže Ropret, Jonathan Harty in Kristaps Bazevics).

Moštvo je ostalo tudi brez vodje ekipe in športnega direktorja Jožeta Kovača, ki je podal odstopno izjavo (v njej je zapisal, da naj bi imel drugačno vizijo od kluba). To je storil nekaj ur prej, tako da v vodstvu še niso imeli odgovora na vprašanje, kako bodo v prihodnje vodili moštvo oziroma kdo bo prevzel njegovo vlogo.

Jože Kovač se je poslovil z mesta športnega direktorja. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jože Kovač se je poslovil z mesta športnega direktorja. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Težave se kopičijo

Predsednik kluba Marko Popovič je večino konference opisoval stanje v klubu in predstavljal vizijo reševanja nakopičenih težav. V klubu imajo težave z izplačili dogovorjenih sponzorskih sredstev, pri izplačilih plač in pogodbenih obveznosti igralcem zamujajo dva ali tri mesece, rdeče številke so v tej sezoni znesle med sto tisoč in 200 tisoč evri, je med drugim dejal Popovič.

Večji del govora je pripadel predsedniku Olimpije Marku Popoviču, ki pogreša, kot že dlje časa ponavlja, aktivnejši upravni odbor. Popovič je glede nadaljevanja igranja v ligi Ebel optimističen. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Večji del govora je pripadel predsedniku Olimpije Marku Popoviču, ki pogreša, kot že dlje časa ponavlja, aktivnejši upravni odbor. Popovič je glede nadaljevanja igranja v ligi Ebel optimističen. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Finančno so se stvari spremenile toliko, da je bila podpisana in realizirana ena sponzorska pogodba. Stanje je nekoliko boljše, ne pa tako dobro, da bi lahko preprečili odhod igralca ali da bi Jože Kovač nadaljeval delo. Alternative ni. Najlažje je reči, da ni tako, kot je bilo dogovorjeno, in oditi. To mi ni všeč in zaradi tega vztrajam in skušam dobiti sponzorje," je o finančnem stanju kluba v zadnjem mesecu dejal Popovič.

Upravni odbor preveč neaktiven. Bo skupščina kaj spremenila?

Predsednik veliko upov polaga na skupščino kluba, ki naj bi bila v prvi polovici februarja in na kateri želi prevetriti upravni odbor – ta je zdaj s formalno 13 aktivnimi člani preveč neaktiven. Še enkrat je poudaril, da so verižne težave kluba povezane z neizplačili dogovorjenih pogodbenih obveznosti in da bi v običajnih okoliščinah klub lahko dobro deloval s polmilijonskim letnim proračunom.

99,9-odstotna možnost nadaljevanja v ligi Ebel

Zatrdil je, da so možnosti za igranje v ligi Ebel v prihodnji sezoni 99,9-odstotne. Ljubljančani so do roka, 15. januarja, oddali prijavnico vodstvu tekmovanja za prihodnjo sezono, zanimanje pa je ob vseh letošnjih klubih že izrazil tudi zagrebški Medveščak.

Zajc še naprej verjame

Akterji na ledu so bili tako kar nekoliko v ozadju. Trener Bojan Zajc bo vsaj začasno imel še več dela, saj je bila ena od funkcij Jožeta Kovača tudi trenerjev pomočnik. Ekipa je izgubila Langkowa, okrepitev pa v tem trenutku ni.

Bojan Zajc verjame v ekipo. | Foto: Vid Ponikvar Bojan Zajc verjame v ekipo. Foto: Vid Ponikvar

"Verjamem v to ekipo in fantje so začeli verjeti, da lahko presenetimo. Na zadnjih tekmah smo bili konkurenčni ekipam z vrha. Še vedno vidimo luč na koncu predora, je pa res, da bomo v prvih štirih krogih potrebovali vsaj dve zmagi. A ne bomo napovedovali čudežev, mi smo po pravilih avtsajderji. Žal mi je, da je Jože odstopil, izgubil sem dobrega sodelavca in človeka, ki mu lahko zaupaš," je o najbolj vročih temah dejal Zajc.

"Ne tlačite nas v Alpsko ligo"

Kljub vsem nakopičenim težavam je bil Zajc jasen in neposreden glede igranja v Alpski ligi (AHL), tekmovanju drugega kakovostnega razreda, kjer letos igrajo Jeseničani. "Ne tlačite nas v ligo AHL. Ne gremo tja, to ne pride v poštev. Poglejte, kakšna je kakovostna razlika med Ebel in AHL. Glede proračuna pa ne bi bilo bistvene razlike. Če bi bile stvari urejene, bi lahko bili zelo konstantni v ligi Ebel," pravi trener zmajev.

Aleš Mušič je priznal, da se je ob vsem dogajanju težko osredotočiti na igranje. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Aleš Mušič je priznal, da se je ob vsem dogajanju težko osredotočiti na igranje. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Težko se je osredotočiti

Kapetan moštva Aleš Mušič je priznal, da se včasih on in soigralci v garderobi težko osredotočijo na igranje, ker jih spremlja toliko slabih stvari. Vseeno pa meni, da je zadnjih nekaj tekem iz prvega dela spodbuden pokazatelj, ki lahko nakaže smernice za prihodnje: "V drugem delu igra šest ekip, ni še odločeno, čeprav si praktično dve tekmi zadaj. Vsi se bomo borili za točke, verjamemo v to, da smo lahko vsaj blizu. Bomo pa morali odigrati tako, kot smo zadnjih pet tekem. Linz, Salzburg, doma Bolzano … Če bomo tako igrali tako, se nam lahko tudi izide. Biti moramo sproščeni. Verjamemo v to."

Prvo domačo tekmo v drugem delu bodo zmaji igrali v nedeljo proti češki ekipi Orli Znojmo.

Ne spreglejte