Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 5. 2019,
16.48

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

Natisni članek

SP v hokeju 2019 Belorusija Anže Kopitar Anže Kopitar Ivo Jan slovenska hokejska reprezentanca

Četrtek, 2. 5. 2019, 16.48

4 leta, 11 mesecev

Izjave po tekmi Slovenije in Belorusije

Kapetan Kopitar po treh porazih: Nič kaj dober občutek ni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63
Anže Kopitar SP2019 | "Nič kaj dober občutek ni," po tretjem porazu na SP v Kazahstanu priznava kapetan slovenske reprezentance Anže Kopitar. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

"Nič kaj dober občutek ni," po tretjem porazu na SP v Kazahstanu priznava kapetan slovenske reprezentance Anže Kopitar.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska hokejska reprezentaca je na svetovnem prvenstvu divizije I-A v Nursultanu v Kazahstanu izgubila še tretjo tekmo. "Zdaj se borimo za obstanek. Ni več borba za elito, temveč borba za obstanek," je po tekmi, na kateri so risi z 1:4 priznali premoč Belorusiji, povedal slovenski selektor Ivo Jan. 

Belorusija Slovenija svetovno prvenstvo v hokeju SP 2019
Sportal Konec slovenskih upov na napredovanje, zdaj v boj za obstanek #foto

Slovenci so po porazih s Kazahstanom in Južno Korejo pokleknili še pred Belorusi. "Tekma mogoče niti ni bila tako slaba, kot kaže končni rezultat, ampak na koncu je to le še en poraz. Nič kaj dober občutek ni," je po tekmi povedal razočarani in redkobesedni kapetan risov Anže Kopitar, ki obžaluje tudi zapravljene priložnost ob igri z igralcem več. "Belorusi so igrali agresivno s štirimi igralci, mi pa nismo sestavili ene takšne akcije, da bi si ustvarili res dobro priložnost. Streljali smo, nekaj priložnosti je bilo, čeprav ne ravno stoodstotnih, ampak premalo," meni.

"Ni več borba za elito, temveč borba za obstanek"

"Več kot očitno je, da imamo težave pri doseganju zadetka," pa priznava slovenski selektor Ivo Jan in dodaja: "Za to kaj veliko ne morem narediti. Tudi na 'power-playju' smo imeli kar lepe priložnosti, manjka nam tudi nekaj sreče, ampak srečo si je treba zaslužiti. Za zdaj je, kakor je. Zdaj se borimo za obstanek. Ni več borba za elito, temveč borba za obstanek."

Fotogalerija s tekme (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 47
Belorusija Slovenija svetovno prvenstvo v hokeju SP 2019
Sportal Belorusi pokopali slovenske upe na napredovanje

Nad igro svojih varovancev ni bil v celoti nezadovoljen: "Tekma se je zlomila po drugem prejetem zadetku. Po uvodni akciji, v kateri so dosegli zadetek, smo mi narekovali ritem igre, pritiskali in tudi v obrambi igrali dokaj dobro. V minutah do njihovega drugega gola mislim, da smo bili boljši nasprotnik, ampak na koncu šteje rezultat. Igralcem nimam kaj očitati, borili smo se do konca. Kljub temu, da je položaj izjemno težak in je po tretji ničli težko držati zbranost, še vedno verjamem, da bodo fantje našli dodatno moč v sebi in da osvojimo najprej jutrišnjo tekmo z Madžarsko in zadnjo z Litvo."

Slovenija Kazahstan svetovno prvenstvo v hokeju 2019 Ivo Jan | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Že jutri rise čaka spopad z Madžari, s katerimi so izgubili že na pripravljalni tekmi pred prvenstvom. Nas mora skrbeti? "Tista tekma na Madžarskem ni bila dobra, je pa razkrila igro, kakršno Madžari želijo igrati," pravi Jan.

"Časa za obžalovanje ni, moramo se pripraviti na Madžarsko"

"Mi smo danes merili na zmago, nič se nismo ustrašili. Vedeli smo, da so favoriti prvenstva, ampak smo dokazali, da je z njimi mogoče igrati vso tekmo. Na koncu je igra z igralcem več in igralcem manj prevesila tehtnico na njihovo stran, ampak mislim, da smo se jim kar dobro postavili po robu. Časa za obžalovanje ni, moramo se pripraviti na jutrišnjo tekmo z Madžarsko, seveda merimo na zmago," pa je povedal branilec Aleksandar Magovac.


Preberite še:

Slovenija Litva svetovno prvenstvo v hokeju 2019 Kazahstan
Sportal Slovenci obstali, Litva se poslavlja, Kazahstan in Belorusija v elito
Korejci SP 2019
Sportal V Kazahstanu blestijo Korejci, Slovenci pa …
Ne spreglejte