SiolNET. Posel danes Novice
0,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenske železnice: Sindikati dvomijo o Pavličevem odstopu

0,63

termometer

 | Foto: STA
Foto: STA

Sindikat železničarjev Slovenije in Sindikat vodenja prometa Slovenije sta se kritično odzvala na navedbe reprezentativnih sindikatov na Slovenskih železnicah (SŽ), da Albert Pavlič ni odstopil z vseh funkcij v podjetju. Poudarili so, da je odstopil, Sindikat železničarjev Slovenije je dobil vršilca dolžnosti predsednika, prihodnji teden pa bo kongres.

Kot so zapisali v omenjenih sindikatih, je vodenje Sindikata železničarjev Slovenije začasno prevzel vršilec dolžnosti predsednika Franc Zupanc. Pisne izjave o nepreklicnem odstopu Alberta Pavliča po njihovih besedah preostalim sindikatom niso poslali, "ker so za odstop, razloge in vsebino izvedeli vsi ali iz medijev ali s terena".

Kongres Sindikata železničarjev Slovenije (SŽS) bo izveden v četrtek, zato po njihovem mnenju ni nobene racionalne potrebe, da izvedejo postopek spremembe zakonitega zastopnika na upravni enoti, saj v tem času postopek ne bi bil končan.

Pavlič v evidenci še vedno vpisan kot zakoniti zastopnik sindikata

Sindikati strojevodij, železniškega transporta, železniškega prometa, vzdrževalcev železniških voznih sredstev, vozovnih preglednikov in vzdrževalcev lokomotiv Moste so pred tem ugotavljali, da Pavlič ni odstopil z mesta predsednika sindikata železničarjev, saj je v evidenci Ajpesa še vedno vpisan kot njegov zakoniti zastopnik.

Pavliča, sicer dolgoletnega delavskega direktorja SŽ, je svet delavcev v začetku letošnjega marca razrešil s tega položaja. Povod za njegovo razrešitev naj bi bil spor s sindikalistom in nadzornikom Silvom Berdajsom zaradi preiskave o sumu korupcije na SŽ.

Lani se je namreč na podlagi anonimne prijave v družbi Slovenske železnice – Potniški promet začela policijska preiskava, kriminalisti naj bi iskali dokaze o sumih jemanja podkupnin v zameno za napredovanja v družbi.

Pavlič k odstopu pozval tudi Berdajsa

Berdajs je takrat povedal le, da je Pavlič izgubil zaupanje. Pavlič je nekaj dni pozneje nato sporočil, da bo odslej vodil Sindikat železničarjev Slovenije, s čimer ne izpolnjuje več pogojev za opravljanje funkcije delavskega direktorja. Zdaj je odstopil tudi s te funkcije.

Kot je Pavlič v sredo povedal v pogovoru za Planet TV, se je odločil odstopiti z vseh funkcij na železnicah. K temu je pozval tudi Berdajsa, ki se je v zadnjih dneh zapletel v afero z grožnjami enemu od zaposlenih na železnicah, Antonu Škrajnarju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin