Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 4. 2018,
16.38

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,71

11

Natisni članek

Slovenske železnice Silvo Berdajs grožnje Anton Škrajnar

Ponedeljek, 2. 4. 2018, 16.38

6 let

Škrajnar ekskluzivno o grožnjah na SŽ: "Resnično sem se ustrašil" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,71

11

Sindikalna vojna na Slovenskih železnicah (SŽ) očitno ne pojenja. Potem ko smo objavili posnetek, ki razkriva, kako je najvplivnejši sindikalist Silvo Berdajs grozil delavcu SŽ in tesnemu zavezniku nasprotnega sindikalnega tabora Antonu Škrajnarju, je Škrajnar prekinil medijski molk. Ekskluzivno za Planet TV je stopil pred kamere in v javnosti prvič spregovoril o grožnjah, ki jih je bil deležen.

Novinarka: Sanja Hrgota/Video: Planet TV


Na Siol.net smo v četrtek objavili posnetek pogovora, v katerem sindikalist SŽ Silvo Berdajs grozi delavcu Antonu Škrajnarju, ker ta v sindikalnem boju znotraj Slovenskih železnic ni želel prestopiti v njegov tabor. "Sf***l te bom kot psa," je Berdajs grozil Škrajnarju, ki velja za tesnega zaveznika drugega vplivnega sindikalista na SŽ Alberta Pavliča.

"V afektu marsikdo kaj reče, ampak izrečene so bile stvari, ki zadevajo mene osebno in moje nadaljnje življenje. Resnično sem se ustrašil," je grožnje za Planet TV danes komentiral Škrajnar.

"To se ne bi smelo dogajati v nobeni službi"

"To se ne bi smelo dogajati ne v naši službi ne nikjer drugje. Smo pač le ljudje, ki živimo svoje življenje, in če nikomur nič ne narediš, si tega ne zaslužiš," je poudaril Škrajnar, ki sicer upa, da se bodo razmere na železnicah umirile.

"Upam, da bo čas prinesel svoje, da se bo to nekako umirilo. Še danes ne vem, zakaj sem si zaslužil tak verbalni napad, ker pravzaprav nisem nikomur hotel nič slabega," je še dodal

V spopadu dveh vodilnih sindikalistov bolje kaže Berdajsu

Škrajnar je vrsto let veljal za Pavličevega tesnega zaveznika, sredi meseca pa se je odločil prestopiti v tabor Silva Berdajsa. Nato si je znova premislil, s čimer si je nakopal jezo Berdajsa, predsednika sveta delavcev kapitalsko povezanih družb SŽ in generalnega sekretarja sindikata strojevodij. 

Vojna med Berdajsom in Pavličem na SŽ traja že mesec dni, za zdaj pa v spopadu dveh vodilnih in najbolj vplivnih sindikalistov bolje kaže Berdajsu. Kot smo še poročali, posnetek potrjuje dolgoletne neuradne informacije, da je Berdajs resnični šef železnic, ki odloča tudi o tem, kdo bo dobil službo in kdo jo bo izgubil.

Prisluhnite, kako Silvo Berdajs grozi ljudem na SŽ

Ne spreglejte