Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 4. 2018,
15.28

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

10

Natisni članek

Slovenske železnice Silvo Berdajs Albert Pavlič

Sreda, 4. 4. 2018, 15.28

6 let

Sindikalist Pavlič odstopil z vseh funkcij na SŽ, Berdajs ne bo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

10

Sindikalist Albert Pavlič je odstopil z vseh sindikalnih funkcij na Slovenskih železnicah (SŽ). Ob tem je za Planet TV k odstopu pozval tudi drugega sindikalista Silva Berdajsa. Ta nam je povedal, da kljub pozivu svojega stališča ne bo spreminjal in ne bo odstopil. Kot je obljubil, bo več pojasnil v četrtkovem intervjuju za Planet TV.

Sindikalna vojna na SŽ dobila prvi epilog, odstopil je Albert Pavlič. Novinarka: Sanja Hrgota/Video: Planet TV


Na Siol.net smo pred dnevi objavili posnetek pogovora, v katerem najvplivnejši sindikalist Slovenskih železnic Silvo Berdajs grozi Antonu Škrajnarju, enemu od zaposlenih na železnicah, ker ta v sindikalnem boju znotraj železnic ni želel prestopiti v njegov tabor. 

"Sf...l te bom kot psa," je Berdajs napadel Škrajnarja, ki sicer velja za tesnega zaveznika drugega vplivnega sindikalista na železnicah Alberta Pavliča.

Pavlič je bil vršilec dolžnosti predsednika sindikata železničarjev Slovenije in predsednik Zveze delavskih sindikatov Slovenije - Solidarnost.

Kako Silvo Berdajs grozi ljudem na SŽ: "Sf...l te bom kot psa!"


Preberite še:


Pavlič je bil do pred kratkim delavski direktor na Slovenskih železnicah in velik prijatelj najvplivnejšega sindikalista Silva Berdajsa. V zadnjih mesecih se je njun odnos ohladil, Berdajs pa je dosegel razrešitev Pavliča.

Vodstvo pozivajo, naj razreši Berdajsa in sproži postopke

Svet delavcev Slovenskih železnic – Potniški promet je danes pozval vodstvo železnic, naj Berdajsa razreši z vseh funkcij v skupini Slovenskih železnic, kjer nastopa kot predstavnik delavcev. V omenjenem svetu delavcev vodstvo družbe tudi pozivajo, da sprejmejo ukrepe, da zagotovijo začetek postopkov za povrnitev škode in/ali sankcijo zoper Berdajsa. "Gre za hujše kršitve, saj je njegovo ravnanje neetično, poleg tega so podani tudi razlogi za sum, da je storil kaznivo dejanje," so zapisali.

"Očitno je, da Berdajs čistilce obravnava kot manjvredne"

Berdajs je po njihovem mnenju kot član nadzornega sveta SŽ in s tem kot član nadzornih oziroma vodstvenih organov družbe kršil etični kodeks, saj je z opisanim ravnanjem kršil moralna načela in veljavno zakonodajo. Dodali so, da je izrazil nespoštljiv odnos do gospoda Škrajnarja in sodelavk oziroma sodelavcev SŽ, ki so zaposleni na delovnem mestu čistilke oziroma čistilca.

Silvo Berdajs je pretekli teden po telefonu grozil Antonu Škrajnarju. | Foto: STA , Silvo Berdajs je pretekli teden po telefonu grozil Antonu Škrajnarju. Foto: STA , "To se izkazuje s tem, ko je v slabšalnem smislu g. Škrajnarju grozil, da ga bo 's****l kot psa' in da tudi 'za snažilca ne bo'." S tem je prizadel osebno integriteto vseh čistilk in čistilcev, saj je očitno, da jih obravnava kot manjvredne - torej kot tiste, ki so na nekakšnem dnu "njegove vrednostne lestvice" sodelavcev, so dodali v obrazložitvi.

Berdajs je po njihovem pisanju kršil zakon o sodelovanju delavcev pri upravljanju. Če bi Škrajnar uresničeval pravico delavcev pri upravljanju družbe, grožnja z izgubo službe pomeni oviranje uresničevanja pravic pri upravljanju, so še dodali.

Ne spreglejte