Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 4. 2020,
10.35

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Preživetje v divjini Brane T. Červek Planet TV

Sreda, 8. 4. 2020, 10.35

4 leta

Preživetje v divjini

"Tak razplet je bil pričakovan že od samega začetka!" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

V četrti oddaji Preživetje v divjini smo na zelo zahtevni preizkušnji spremljali Tineta, Saša in Sandija, ki so se lahko na lastni koži prepričali, da narava napak ne odpušča in jih celo strogo kaznuje. Premočeni in premraženi so na koncu morali pozvoniti na zvonec, ki je oznanil konec izziva. Inštruktor Brane T. Červek je povedal, da je bil končni rezultat pričakovan.

Tokratne tekmovalce je čakala simulacija nesreče na nedostopnem terenu. Naloga Tineta in Sandija je bila, da oskrbita ranjenca, ki ga je igral Sašo, naredita nosila in ga odneseta tri kilometre po potoku do mesta, kjer bi naredili bivak in prenočili.

Preživetje v divjini
Planet TV Bodo trije kos zahtevnemu izzivu, ki jih čaka? #video

Prvo večjo napako so tekmovalci naredili že pri izbiri treh pripomočkov od desetih, ki jim jih je na voljo dal inštruktor preživetja v divjini Brane T. Červek. Niso vzeli šotorskega krila, zaradi česar je bila izdelava nosil veliko težja naloga.

"Šotorsko krilo smo že prijeli in ga potem dali nazaj. Ne vem, zakaj smo vzeli zračnico in pločevinko. Res pa je, da je bilo šestdeset sekund premalo, da bi lahko temeljito razmislili, kaj zares potrebujemo. Nosila smo potem z Branetovo pomočjo naredili kar iz svojih jaken," nam je povedal Tine in dodal, da je bilo zanj nošenje ranjenca najtežji del naloge. 

"Tako strmega terena za nabiranje lesa še nisem videl in niti ene leske ni bilo. Tisti debeli koli, ki sva jih nabrala s Sandijem, so bili težki že sami po sebi in bi jih bilo treba dodatno obdelati. Potem so se mi začele še težave z roko in sem izgubil oprijem, pred nami pa je bil res težko prehoden teren."

Preživetje v divjini
Planet TV Červek osupel, kaj so tekmovalci izbrali #video

Tudi Sandi nam je povedal, da čeprav se je zdelo drugače, izziva niso podcenjevali. "Rekel bi, da kondicijsko nismo bili kos nalogi. Že prva naloga je bila težka, ker je bilo treba prenašati poškodovanca na nosilih, ki so nama polzela iz rok. Vseeno je bila zame najtežja preizkušnja netenje ognja. V oddaji sem se naučil, da so stvari na televiziji eno, resničnost pa je nekaj povsem drugega."

Preživetje v divjini | Foto:

Sašo je dejal, da če bi lahko zavrtel čas nazaj, vloge ranjenca ne bi več prevzel, saj je celotno reševalno akcijo premočen in močno premražen lahko samo nemočno opazoval. Za ključni del preizkušnje je označil trenutek, ko so morali vrniti smodnik. "Najtežja odločitev je bila, ko smo v zameno za to, da sem lahko zapustil nosila, vrnili smodnik. Mislim, da je bil to glavni razlog, da nismo doživeli jutra." V oddaji se je naučil, da je pomembne odločitve težko sprejeti v eni minuti, in s tem namignil, da bi jim bolj premišljen izbor pripomočkov nalogo lahko precej olajšal.

Preživetje v divjini | Foto:

Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.
Preživetje v divjini
Planet TV Čaj v kondomu? Tako ga lahko pripravite. #video 360°
Planet TV
Planet TV Najprej so se šalili, nato jih je grabil obup #video
Knjiga o džungli
Planet TV Velikonočni prazniki prinašajo Knjigo o džungli
 
Ne spreglejte