Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 12. 2022,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Natisni članek

Bled Planet TV Planet na obisku

Četrtek, 15. 12. 2022, 8.00

1 leto, 4 mesece

Planet na obisku

Vabljeni na Bled, kjer se odvija zimska pravljica za romantična doživetja!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Na Planetu lahko vsak četrtek ob 18.30 spremljate oddajo Planet na obisku. V njej Eva Cimbola za vas nabira ideje za večdnevni aktivni oddih po vsej Sloveniji. Tokrat se je podala v eno izmed najlepših alpskih letovišč, za katero pravijo, da se tam odvija tudi pravljica za romantična doživetja. Podala se je na Bled!

Bled z okolico in naravnimi lepotami je eno od najlepših alpskih letovišč, značilno po blagem, zdravilnem podnebju in termalni jezerski vodi. Lepota gora odseva v jezerski gladini, sonce, mir in svež zrak vzbujajo izredno prijetne občutke obiskovalcev v vsakem letnem času in zagotavljajo idealne razmere za prijeten oddih ali dejavne počitnice. Bled privablja poslovneže, umetnike, športnike, raziskovalce, rekreativce, stare in mlade, ljudi z vsega sveta. Z lepoto jih očara in prepriča, da se vedno radi vračajo.

Bled. | Foto: www.slovenia.info/sl Bled. Foto: www.slovenia.info/sl

Podoba alpskega jezera z otokom in gradom, obdanega z mogočnimi zasneženimi vršaci, obiskovalca navdaja z mirom in spokojnostjo. To je čas, ki ga lahko namenite samemu sebi in preživljanju dragocenih trenutkov v dvoje in s svojimi najdražjimi. Neokrnjena narava in svež zrak kličeta k sprehodom okoli jezera, romantičnim vožnjam s kočijo in aktivnemu oddihu na prostem. Pravljična zimska kulisa je za številne razlog, da si prav tu izmenjajo zaobljube o večni ljubezni.

Planet na obisku
Planet TV Spoznajte Čatež in Posavje, destinacijo, polno priložnosti

Zasnežena Pokljuka, ki je med ljubitelji biatlona poznana kot prizorišče vsakoletnega svetovnega pokala, je pravi raj za smučarje tekače, razveseljuje jih s kar 50 kilometri urejenih tekaških prog. Obenem športnikom ponuja vso potrebno infrastrukturo, urejeno v sozvočju z naravnim okoljem. Oddaljena od vrveža privlači zimske rekreativce, ki želijo biti pri športnem udejstvovanju kar najbolj povezani z naravo, in postaja vedno bolj priljubljeno izhodišče za turno smuko, zimske pohode, nordijsko hojo in krpljanje. Z Bleda vas tja popelje smučarski avtobus, ki ustavlja tudi na znanem, na novo oživljenem smučišču Zatrnik.

Zasnežena Pokljuka. | Foto: www.slovenia.info/sl Zasnežena Pokljuka. Foto: www.slovenia.info/sl

Blejski otok je tudi pozimi priljubljena izletniška in romarska točka, do katere vas z brega jezera popeljejo vešči pletnarji. Na vrhu stopnišča z 99 stopnicami obiskovalce že stoletja prijazno pričakuje otoška cerkev Matere Božje, iz katere venomer odmeva zvonjenje zvona želja. Nanj v upanju na uresničitev svojih skritih sanj pozvoni skoraj vsakdo, ki prispe na otok. Obisk cerkve lahko združite z vzponom na prenovljeni zvonik, z obiskom novega muzeja otoka in slovenskih simbolov,  nato pa se pogrejete v Potičnici, kjer vam postrežejo s sveže spečeno potico in drugimi dobrotami.

Planet na obisku - Vipavska dolina
Planet TV Vabljeni v zeleno deželo žlahtnih gastronomskih zakladov, aktivnih avantur in osupljive narave

Blejski grad, star več kot 1000 let, z dih jemajočimi razgledi po blejski kotlini, obdani z vencem vršacev Julijskih Alp in Karavank, v zimskih prazničnih dneh s svojo okrasitvijo in vzdušjem prispeva kamenček v mozaiku zimske ponudbe Bleda. Jaslice v grajski kapeli ob spremljavi adventnih melodij vabijo na ogled, srednjeveške viteške predstave pa oživijo Blejski grad. Na gradu je vsak dan na ogled na voljo običajna ponudba: muzejske razstave, manjša galerija, grajska tiskarna, vinska klet, kovačnica in privlačen grajski čebelnjak z medenimi izdelki. Grajski kuharji v restavraciji poskrbijo za odlična kulinarična doživetja.

Večerni pogled na Bled. | Foto: www.slovenia.info/sl Večerni pogled na Bled. Foto: www.slovenia.info/sl

V oddaji Planet na obisku se je Eva Cimbola sprva podala v idiličen hotel na hribu nad jezerom, ki prepriča s svojim razgledom in eno od najbolj priznanih restavracij v tem koncu Slovenije. Hotel Triglav iz leta 1906 stoji nad veslaškim centrom Bled, v neposredni bližini železniške postaje in 200 metrov od Blejskega jezera. Središče Bleda je oddaljeno 1,5 km. Hotel organizira srečanja do 70 oseb, poroke, obletnice, poslovna kosila in slovenske kulinarične delavnice.

Planet na obisku, Goriška Brda
Planet TV Vabljeni v Goriška brda – deželo opojnih trenutkov

Hotel organizira tudi Kolodvorsko tržnico, ki je pravi raj za gurmane. Na njej se bodo predstavili ponudniki in ponudnice izdelkov, certificiranih pod znamko Bled Local Selection, kuharski mojstri Restavracije 1906 pa bodo pripravili jedilnik z vključenimi tremi hodi, ki bo iz sestavin lokalnih ponudnikov, udeleženih na nedeljski tržnici.

Potem ko se je Eva okrepčala, jo je pot vodila v športno dvorano na Bledu, ta stoji v središču v neposredni bližini hotelov. Poleg osnovne namembnosti za športe na ledu, ki jih bo preizkusila tudi Eva, je dvorana primerna tudi za organizacijo razstav, koncertov, poslovnih srečanj in kongresov. Osrednje prizorišče ima še mnogo podpornih prostorov (osem garderob, malo sejno sobo, fitnes center, bar in restavracijo). Dvorana z odlično akustiko ima tudi moderen način prezračevanja osrednjega prostora, na voljo je tudi nov prekrivni pod, ki ga je mogoče uporabiti tudi v času ledene sezone.

Če boste tudi vi preživeli aktivno dopoldne na prostem in si želite sprostitve ali pa bi ves dan najraje namenili sladkemu brezdelju ... Centri dobrega počutja na Bledu so kot nalašč za razvajanje v hladnih zimskih dneh. Zaplavajte v bazenih, oddahnite se v savnah in si privoščite sprostilno masažo in blagodejno nego telesa. Na Bledu boste sprostili dušo, ogreli srce in napolnili baterije.

Planet na obisku, Podčetrtek
Planet TV Obiščite Podčetrtek in se naužijte kulture, lepot narave in dobrih pijač ter še boljših jedač

V zimskem času pa je pester tudi koledar športnih dogodkov na Bledu in v okoliških krajih, s katerimi je Bled tesno povezan. Zimsko plavanje, pohod na Galetovec, svetovni pokali v biatlonu, alpskem smučanju in smučarskih skokih so razlog za obisk Bleda za aktivne udeležence in navijače.

Po doživetij polnem dnevu na belih poljanah in svežem zraku se nič ne prileže bolj kot odlična večerja v prijetnem ambientu. Na Bledu vas pričakujejo z izjemno raznoliko kulinarično ponudbo, ki sega od pristne, tradicionalne domače kuhinje do sodobnih kulinaričnih presežkov. Blejski kuharski mojstri imajo veliko skupnega – posluh za lokalno okolje, ljubezen do svežih sestavin in radovednost jih venomer ženejo k ustvarjanju novih mojstrovin.

Ne spreglejte nabora kulinaričnih izdelkov, zbranih pod znamko Blejski lokalni izbor oz. "Bled Local Selection". Vabljeni k obisku praznične promenade in nakupu certificiranih izdelkov v hišici Info & Bled Local Seletion, kjer lahko tudi zavrtite kolo sreče in si prislužite brezplačno darilo lokalnih ponudnikov.

Vsako tretjo nedeljo v mesecu vabljeni k obisku idiličnega hotela Triglav, kjer med 9. in 13. uro poteka gastronomska tržnica, na kateri se predstavljajo lokalni ponudniki in ponudnice, kuharski mojstri Restavracije 1906 pa med 12. in 15. uro pripravijo jedilnik z vključenimi 3-hodi, ki je sestavljen iz sestavin lokalnih ponudnikov, udeleženih na nedeljskih tržnicah.

Zimska pravljica na Bledu. | Foto: Boris Pretnar, www.bled.si Zimska pravljica na Bledu. Foto: Boris Pretnar, www.bled.si

V obdobju od 2. decembra 2022 pa vse do 8. januarja 2023 vas Bled vabi na obisk Zimske pravljice na Jezersko promenado. Zimska pravljica je odprta od ponedeljka do četrtka od 15.00 do 19.00, ob petkih, sobotah, nedeljah in praznikih pa od 11.00 do 21.00. Priložnosti za obisk ni izpustila niti Eva Cimbola.

Več o prireditvah, ki jih v tem času lahko obiščete, najdete tudi TUKAJ.

Na prazničnih stojnicah se lahko okrepčate z značilnimi gorenjskimi jedmi in toplimi napitki ter izberete izvirna praznična darila. Ob koncu tedna bodo pripravili glasbeni program. Ves čas bo odprt tudi poštni urad decembrskih mož, kjer bodo lahko otroci napisali in oddali pismo za dobre može. Ne pozabite na ogled jaslic v naravni velikosti, največje naravne novoletne smreke, prazničnega stola in ljubezenskega kolesa.

Vzemi si čas. Za aktivno raziskovanje. Moja Slovenija.

Oddajo Planet na obisku si lahko na Planetu ogledate vsak četrtek ob 18.30. Oddaje nastajajo v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo v sklopu nacionalne kampanje Moja Slovenija. Na pristajalni strani poiščite ideje, brezplačni načrtovalnik poti, TOP doživetja turističnih destinacij in zgodbe iz Slovenije.

Planet na obisku, Škofja Loka
Planet TV Škofjeloško območje vas vabi k preseganju lastnih meja
Planet na obisku, Kras
Planet TV Če iščete namig za jesenski oddih, ima Kras rešitev za vas
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte