Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 3. 2023,
10.59

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Milena Zupančič Nina Osenar Slovenka Planet 18 Planet TV

Ponedeljek, 6. 3. 2023, 10.59

1 leto, 1 mesec

Planet 18

Slovenka leta 2022 je Milena Zupančič #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: prvo uradno srečanje vodstev Sviz in ministrstva za vzgojo in izobraževanje kakšna je bila vsebina pogovora? Dobrih 17 odstotkov površine Slovenije spada pod vodovarstvena območja koliko nevarnih obratov je postavljenih tam? Več ob 18. uri na Planetu.

Planet 18
Planet TV Protest ali politični dogodek? #video

Igralka Milena Zupančič je Slovenka leta 2022 – tako so izbrali bralke in bralci spletnih portalov Media24 in revije Jana. Na slavnostni prireditvi v Cankarjevem domu so našo večkrat nagrajeno vsestransko igralko izbrali med enajstimi kandidatkami, med katerimi so bile tudi poklicna gasilka, novinarka, deskarka na snegu ter modna oblikovalka. Prireditve se je udeležila tudi predsednica države. 

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort ''Izbor Slovenke leta že več kot tri desetletja dokazuje, da ste izjemne posameznice eden od stebrov naše družbe.'' S temi in podobnimi besedami hvale je predsednica Nataša Pirc Musar nagovorila vseh enajst kandidatk v predsedniški palači še pred samo prireditvijo. Voditeljici Nini Osenar se je z duhovitimi glasbenimi vložki na odru večkrat pridružil kantavtor Robert Petan. 

Eminentna igralka, kot so zapisali, Milena Zupančič je prva ženska igralka, ki je prejela Badjurovo nagrado za dosežke v filmu in spada med najpomembnejše umetnice našega časa. 

Milena Zupančič, igralka: "V zadnjih dveh ali treh letih se je res nabralo veliko zelo pomembnih vlog, zelo pomembna dela. Nabrale so se tudi velike nagrade, med katerimi so tudi evropske, vendarle pa sem tudi velikokrat kar glasna, tudi kadar je treba spregovoriti o družbenih razmerah."

V svojem govoru je Zupančičeva spregovorila o krivicah, ki se dogajajo ženskam, pomenu slovenskega jezika, enakopravnosti in o moči, ki jo nosimo ženske v sebi. Zaključek prireditve so popestrili še vroči Joker Out.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: prvo uradno srečanje vodstev Sviz in ministrstva za vzgojo in izobraževanje kakšna je bila vsebina pogovora? Dobrih 17 odstotkov površine Slovenije spada pod vodovarstvena območja – koliko nevarnih obratov je postavljenih tam? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18
Planet TV Ne prikličete zdravnika? Zdaj je na voljo še klicni center. #video
Planet 18
Planet TV Pero, mi smo s tabo #video
Planet 18
Planet TV Magna zapira vrata, kam z delavci? #video
  Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte