SiolNET. Planet TV Planet 18
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet 18

Se še spomnite svojega maturantskega plesa? #video

0,00

termometer

Verjetno se še spomnite svojega maturantskega plesa? V kaj ste bili oblečeni, kakšna je bila zabava? Sezona maturantskih plesov je zdaj na vrhuncu. 

Planet 18 Planet TV Starši zaskrbljeni zaradi razmer v ljubljanskem UKC #video

Maturantski ples je za večino dijakov vrhunec šolanja. Gre za velik dogodek v življenju vsakega srednješolca, slavnostni zaključek šolanja, s katerim mladi na simbolni ravni vstopijo v odraslo življenje. Hkrati pa je to tudi velik finančni zalogaj za družino. 

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Za dijake je maturantski ples pomemben dogodek, vendar je to za marsikoga zelo draga zabava. Visoki stroški se začnejo že pri izbiri obleke. V eni izmed izposojevalnic pravijo, da se cene oblek za izposojo gibljejo okoli 250 evrov z delom ter čiščenjem pred nošenjem obleke in po njem. Za nakup je treba odšteti od 300 do 500 evrov, odvisno od zmožnosti kupca.

Če je dijakom najpomembneje, kaj bodo imeli na plesu oblečeno, starše ponavadi zanima cena vstopnice in kaj je vanjo zajeto. Igor Stanko, mentor dijaške skupnosti, je povedal: "Na šoli smo izbrali vstopnico, ki zajema praktično vse od postrežbe, organizacije, pijače do same animacije, stane pa 63,50 evra."

Maturantski ples je pomembna prelomnica v življenju vsakega posameznika in prav je, da se tudi na primeren način proslavi. 

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: pred ustavnimi sodniki znova pobuda za ustavno presojo novele zakona o RTVS. Koalicijski partnerji presenečeni nad Golobovimi izjavami o usodi davčne reforme. V Planici danes kvalifikacije za petkovo tekmo. Več ob 18. uri na Planetu. 
Planet 18 Planet TV Kam vse bomo lahko poleteli z letališča Jožeta Pučnika? #video Planet 18 Planet TV Po desetih mesecih najnižja podpora vladi #video Planet 18 Planet TV Predsednica pomilostila prva zapornika #video
 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si      
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin