SiolNET. Planet TV Planet 18
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet 18

Po desetih mesecih najnižja podpora vladi #video

0,02

termometer

Plačna reforma ni edina, kjer vladi ne gre vse po načrtih. Zatika se tudi pri zdravstveni reformi, stanovanjska problematika je tam, kjer je bila, pokojninska reforma je po besedah ministra Mesca "na čakanju." 

Planet 18 Planet TV Vlada se je odločila za predčasen odpoklic vodstva #video

In seveda vladanje brez konkretnih premikov ima svojo ceno − padec podpore. Po desetih mesecih delovanja vlade je ta najnižja do zdaj. Javnomnenjska anketa inštituta Mediana za POP TV kaže, da je z delom vlade nezadovoljnih skoraj odstotek več vprašanih, kot jih je z vlado zadovoljnih.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Velike obljube vodijo v velika razočaranja, se strinjata tako politolog Igor Lukšič kot politični Analitik Peter Merše. In obljube te vlade so bile zagotovo velike. 

Merše izpostavlja, da je podpora vlade, glede na to, da rezultatov ni videti, še dokaj velika. Kot kaže raziskava inštituta Mediana, delo vlade še vedno podpira 41,5 odstotka vprašanih, slab odstotek več, torej 42,4 odstotka vprašanih, pa njenega dela ne podpira. 16 odstotkov je neodločenih. Vedno bolj neodločeni pa delujejo tudi javno poznani obrazi, ki so Roberta Goloba in njegovo stranko podpirali še pred parlamentarnimi volitvami.

Igor Lukšič: "Največji program te vlade je bil Janša, ost je bila usmerjena proti njegovi vladi in tu so se združili tudi tisti, ki imajo dosti različne interese."

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: na delovnem obisku v Sloveniji danes hrvaški premier, o možnosti pozebe v Vipavski dolini in pričakovanjih pred Planico. Več ob 18. uri na Planetu. 
Planet 18 Planet TV Tušev delavec delal vsaj 13 ur dnevno brez počitka #video Planet 18 Planet TV Starši zaskrbljeni zaradi razmer v ljubljanskem UKC #video Planet 18 Planet TV Kam vse bomo lahko poleteli z letališča Jožeta Pučnika? #video
 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin