Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 3. 2023,
9.50

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

letala Brnik letališče Planet 18 Planet TV

Ponedeljek, 27. 3. 2023, 9.50

1 leto, 1 mesec

Planet 18

Kam vse bomo lahko poleteli z letališča Jožeta Pučnika? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Na Letališču Jožeta Pučnika so konec tedna začeli poletno sezono, ki prinaša tudi več novih letalskih povezav. Med drugim se bo prevoznik Aegean Airlines Brnik povezal z Atenami, Finnair pa bo po triletnem premoru polete vrnil v Helsinke.

Planet 18
Planet TV Koper bo gradil nov zdravstveni center #video

Poletni vozni red bo veljal do 28. oktobra, na vrhuncu sezone pa bo po napovedih upravljavca letališča, družbe Fraport Slovenija, 18 rednih letalskih prevoznikov ponujalo več kot 130 poletov na teden na 21 destinacij.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

In ravno polet v Amsterdam se je kot redna linija na letališče Jožeta Pučnika vrnil s prvim dnem poletnega voznega reda. Po napovedih upravljavca letališča, družbe Fraport Slovenija, pa lahko v prihodnjih mesecih pričakujemo še kar nekaj novih povezav. Z ljubljanskega letališča bo tako na vrhuncu poletne sezone 18 rednih letalskih prevoznikov ponujalo več kot 130 poletov na teden na 21 destinacij. Poleg vrnitve neposrednih poletov v Amsterdam bodo potniki od junija z ljubljanskega letališča dvakrat tedensko leteli tudi v Atene. Po treh letih se vrača povezava s Finsko, ki prek Helsinkov zagotavlja povezovalne polete v Azijo. S poletno sezono se na letališče vrača tudi nizkocenovna povezava s Parizom. Ponovno bomo iz Ljubljane lahko leteli tudi v Tel Aviv in Tivat. Pri Fraportu ob tem dodajajo, da napovedi letenja na počitniške destinacije kažejo tudi na pestro ponudbo čarterskih poletov, med drugim na grške otoke, v Egipt, Turčijo in Španijo.

Ravno za izboljšanje letalske povezljivosti Slovenije sta ministrstvi za infrastrukturo in gospodarstvo ta mesec napovedali subvencioniranje letalskih povezav. Za tri leta je na voljo skupno 16,8 milijona evrov. Program predvideva subvencioniranje 50 odstotkov letaliških pristojbin na treh mednarodnih letališčih v Sloveniji.

Na prednostnem seznamu je deset povezav, če bo po prvem krogu ostalo še kaj razpoložljivih sredstev, bodo razpisane subvencije še za šest povezav.

Novost pa prihaja tudi na hrvaško letališče. Na hrvaških letališčih od tega konca tedna ni več mejnega nadzora za potnike, ki potujejo znotraj schengenskega območja. Vsi poleti iz Hrvaške v države schengna in obratno od zdaj veljajo za domače polete brez kontrole dokumentov. To pomeni, da za potnika ni več razlike, ali iz Zagreba leti v Split ali Bruselj. Mejne kontrole na kopenskih in morskih mejah s schengenskimi državami je Hrvaška ukinila že 1. januarja.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: visokošolski sindikat zaradi nesposobnosti reševanja stavkovnih zahtev Papiča poziva k odstopu. Koliko podpore ima vlada Roberta Goloba? Kako obsežna je stavka v Nemčiji? Več ob 18. uri na Planetu. 
Planet 18
Planet TV Gradite hišo? Material dražji za 35 odstotkov. #video
Planet 18
Planet TV Pred nastopom v Stožicah so se zaprli v studio #video
Planet 18
Planet TV Tušev delavec delal vsaj 13 ur dnevno brez počitka #video
  Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte