SiolNET. Planet TV Planet 18
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet 18

Koper bo gradil nov zdravstveni center #video

0,02

termometer

Informativna oddaja Planet 18, vsak dan ob 18. uri na Planetu. Ne zamudite.

Planet 18 Planet TV Nas aprila čaka stavka poštnih delavcev? #video

V Kopru bodo, kot vse kaže, znova zavihali rokave. Občina si namreč prizadeva za gradnjo novega zdravstvenega centra, v katerem bo pod eno streho združenih več različnih ambulant. Trenutno z javnim razpisom iščejo izdelovalca projektne dokumentacije, vrednost projekta pa je ocenjena na 15 milijonov evrov.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona Foto: zajem zaslona

V neposredni bližini parkirne hiše Sonce je načrtovan nov zdravstveni center Koper. V novo zgradbo bi premestili zdravstvene dejavnosti, ki so zdaj razpršene po mestu. Lokacija trenutnega zdravstvenega doma v samem središču mesta je namreč zaradi več razlogov neprimerna. 

Aleš Bržan, župan Mestne občine Koper: "Na začetku prejšnjega mandata smo se soočili s težavami, s katerimi se spopadajo zaposleni v Zdravstvenem domu Koper, dostopnost pa je bila problem že več desetletij."

In kar je najpomembnejše, tudi pacienti bodo v boljšem položaju, napovedujejo. V nov objekt bo umeščenih deset ambulant družinske medicine, deset ambulant za otroke in mladino, šest ambulant za nove programe, tri za diabetični dispanzer, medicinski laboratorij in 12 zobozdravstvenih ambulant. Še vedno pa bodo delovale podeželske ambulante. To bo sicer največji projekt koprskega župana v tem mandatu. Kdaj bo vse skupaj končano, za zdaj še ni mogoče napovedati. A koprski župan zatrjuje, da se mora nov zdravstveni center v tem mandatu vsaj začeti graditi, če že ne dokončno zgraditi.  

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: UKCLJ ostal brez vodilnega otroškega srčnega kirurga – kaj to pomeni za otroke? Po več krajih danes opozorilni protest kmetov zaradi nezadovoljstva. Pa tudi o izkoriščanju delavcev. Več ob 18. uri na Planetu. 
Planet 18 Planet TV Ni skakalca, ki ne ve, kdo je bil Gorišek #video Planet 18 Planet TV Denar iz Slovenije naj bi v BiH romal zaradi utaje davkov #video Planet 18 Planet TV Namesto 58 upravnih enot le še 12? #video
 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin