Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 3. 2023,
10.45

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

glasba Siddharta Planet 18 Planet TV

Petek, 24. 3. 2023, 10.45

1 leto

Planet 18

Pred nastopom v Stožicah so se zaprli v studio #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Sredi novembra se v Stožicah ponovno obeta vrhunski glasbeni spektakel. Ena najbolj prepoznavnih rock zasedb pri nas, Siddharta, obeležuje 20-letnico albuma RH-, s koncertom pa se bodo poklonili tudi legendarnemu nastopu na bežigrajskem stadionu leta 2003.

Planet 18
Planet TV Ni skakalca, ki ne ve, kdo je bil Gorišek #video

Sicer je petčlanska skupina Siddharta z nekaj manjšimi kadrovskimi spremembami skupaj že 28 let, fantje pa pripravljajo material za nov, že enajsti studijski album. Letos so ubrali tudi novo ustvarjalno glasbeno pot, z njimi se je na njihovem prostoru za vaje – slavnem Detrojtu – pogovarjala naša novinarka Ana Raščan v oddaji Planet 18.

Planet 18 | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Po skoraj treh desetletjih so še vedno na sceni. Primož, Boštjan, Jani, Tomi in Tomaž so še vedno zelo prisotni in spadajo med najpomembnejši del slovenske glasbene kulture. In kaj jim omogoča tako dolg obstanek v sicer zelo hitrem in spreminjajočem se prostoru?

Tomi Meglič, vokalist in kitarist skupine, odgovarja: "Ljubezen do glasbe in prijateljstvo. V teh 28 letih smo se najbrž družili več kot z marsikom drugim – skupaj odraščaš, živiš in preživljaš življenje. Ti uspehi in lepi trenutki, ki jih je bilo res veliko, so nas še bolj povezali. To je recept."

Veliko ne bomo spreminjali, to je naše poslanstvo, še nostalgično skleni misel frontman in najbolj prepoznaven član zasedbe. Zasedbe, pri kateri smo vajeni le presežkov, kot je na primer peturni maraton – nastop z izvedbo vseh pesmi, ki so jih do takrat izdali – ali 30-tisočglava pojoča množica na bežigrajskem stadionu.

Jani Hace, basist: "Tisto je bil trenutek v zgodovini, ki je verjetno neponovljiv, vsaj na ta način, kako so se energije zlile v ta koncert. Koncert, ki ga pripravljamo letos, pa je mogoče malo bolj v smislu neke bogate produkcije. Osnovni namen pa je še vedno narediti dober koncert, da bomo uživali mi in tisti pod odrom, to je osnovno vodilo. Ne bomo naredili enostavnega koncerta, tako kot ga nikoli ne. Vedno si znamo kaj 'zakomplicirat'."

Jani Hace govori o spektaklu, ki se nam obeta 18. novembra v Stožicah. Po nekaj nastopih se bodo člani Siddharte ponovno zaprli v studio, novi materiali in nova plošča že nastajajo, še pred koncertom pa bodo – po občutku – objavili že nekaj novih skladb. Tako da bomo v Stožicah lahko že skupaj prepevali, dodajajo z nasmehom. 

Več iz sveta znanih pa ne zamudite v torek v jutranji oddaji Jutro na Planetu, ob 8. uri v rubriki Znani pri Ani. 
Planet 18
Planet TV Nas aprila čaka stavka poštnih delavcev? #video
Planet 18
Planet TV Denar iz Slovenije naj bi v BiH romal zaradi utaje davkov #video
Planet 18
Planet TV Namesto 58 upravnih enot le še 12? #video
 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte