SiolNET. Planet TV Novosti
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To je Slovenec, ki skrbi za Rogličevega največjega konkurenta #video

0,10

termometer

Zatišje pred viharjem. Tako bi lahko opisali dogajanje na ravninski 17. etapi Gira, ko so imeli priložnost vsi šprinterji, ki so še ostali na dirki. Po 197 kilometrih smo v bližini Benetk, ob Jadranskem morju, zmagovalca etape res dobili po šprintu glavnine, v katerem je bil najhitrejši domačin Alberto Dainese.

Odločal je fotofiniš, kolesar ekipe DSM je za las prehitel nosilca ciklamne majice Jonathana Milana, ki je bil danes že četrtič drugi v etapi. V skupnem seštevku je pričakovano brez sprememb, pred četrtkovo gorsko etapo je Primož Roglič na tretjem mestu z zaostankom 29 sekund za vodilnim Geraintom Thomasom.

Planet TV Planet TV Dirko po Italiji bo na Planetu sklenila posebna oddaja Giro po Giru

Slovenec, ki je fizioterapevt in maser v ekipi Ineos

Pred odločilnimi etapami na Giru, ki se bodo zvrstile do sobote, je v boju za rožnato majico v najboljšem položaju Valižan Geraint Thomas. Če bo kapetan Ineosa v nedeljo v Rimu tudi stal na najvišji stopnici zmagovalnega odra, si bo nekaj zaslug za njegov uspeh lahko lastil tudi Slovenec Marko Džalo. Že vrsto let je namreč fizioterapevt in maser v ekipi Ineos in največkrat poskrbi prav za Thomasa. 

Marko Džalo | Foto: Planet TV Marko Džalo Foto: Planet TV

Nekdanji vaterpolist je že od leta 2011 del profesionalne kolesarske karavane in med številnimi Slovenci, ki opravljajo različne naloge pri najboljših ekipah. Pri britanskem Ineosu, nekoč Sky, je Marko že deset let. Od svoje prve dirke skrbi za Gerainta Thomasa, ki zdaj ob koncu svoje kariere lovi prvo zmago na Giru.

Milijonar Planet TV V Milijonarja prihaja Boštjan Narat

Več o Marku Džalu in odločilnih etapah Dirke po Italiji, ki se bodo zvrstile do sobote, izveste v zgornjem prispevku iz informativne oddaje Planet 18. Vse zanimive trenutke italijanskega pa Gira lahko spremljate vsak večer na Planet 2 in Planetu v vrhuncih posameznih etap.

Zadnjo etapo Dirke po Italiji, ki bo na sporedu v nedeljo, bo pospremila posebna studijska oddaja Giro po Giru. Ogledate si jo lahko v nedeljo, 28. maja, ob 20. uri na Planetu.    

Dirka po Italiji Planet TV Roglič je izgubil prvo bitko, vojne še ne #video Jutro na Planetu Planet TV "Tragično vest smo prejele, ko smo bile skupaj" #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.     
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin