Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 9. 2021,
9.00

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Planet na obisku Planet TV

Nedelja, 26. 9. 2021, 9.00

2 leti, 7 mesecev

Planet na obisku

Idilična dolina, kjer se čas ustavi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Voditeljica Eva Cimbola je tokrat v rubriki Planet na obisku obiskala Zgornjo Savinjsko dolino, ki je prava destinacija za raznolika doživetja, in predstavila ideje za večdnevni aktivni oddih.

Planet na obisku
Planet TV Odkrijte skrivnostni svet Bele krajine #video

Pristno zeleno naravo pod mogočnim amfiteatrom dvatisočakov Kamniško-Savinjskih Alp lahko raziskujete na številne načine ali pa preprosto poiščete svojo oazo miru in se posvetite sebi. Zgornja Savinjska dolina z Logarsko dolino in bistro zeleno reko Savinjo ohranja prvobitnost alpskega življenja.

Planet na obisku | Foto:

Tu najdemo po oceni Lonely Planeta eno najlepših evropskih alpskih dolin Logarsko dolino ter Solčavsko, ki je zaradi ohranjanja izjemnih naravnih danosti v letu 2009 prejelo naziv evropska destinacija odličnosti.

Osupljive Kamniško-Savinjske Alpe, slikoviti naravni parki Logarska dolina, Robanov kot in Golte, divja dolina Matkov kot, gozdni rezervat Menina planina ter živahne brzice reke Savinje so pravi raj za aktivne počitnice v deželi nostalgičnih domačij, na katerih ne manjka gostoljubja ter odlične domače kuhinje z lokalnimi kulinaričnimi posebnostmi in dobrotami.

Planet na obisku | Foto:

Zimska pravljica na smučišču Golte se odlično dopolnjuje z domačnostjo butičnih wellnessov, ki so prava sprostitev za dušo in telo. Spomladi in poleti pa lahko zavijete v Mozirski gaj, park cvetja in dobre energije ob reki Savinji. Mozirski gaj je zanimiv celo leto. Pomladi in poleti nas vabi s pisanim cvetjem, jeseni ga krasijo buče velikanke, pozimi pa ga okrasijo z lučkami, tako da se spremeni v pravo Božično bajko.

Zgornja Savinjska dolina je pravi naslov tudi za tiste, ki bi radi doživeli prvinsko divjino in se preizkusili v preživetju v naravi. Bushcraft Savinjska je pristna vodena gozdna avantura, na kateri spoznate spretnosti in znanja prednikov ter vsaj za trenutek pozabite na rutino modernega sveta.

Planet na obisku | Foto:

Svoje raziskovanje je Eva Cimbola začela pred največjo baročno katedralo v Sloveniji Gornjegrajsko katedralo, kjer se skriva prav poseben zeliščni vrt. Tam lahko izkusite Zeliščno čarovnijo, kot imenujejo doživetje, ki nosi naziv Slovenia Unique Experiences. Ta prebudi vaše čute in vas napolni s posebno energijo. Najprej vas popeljejo skozi vrtove, za katere danes skrbita mladi zeliščarki, nato pa se lahko sprostite še ob čajanki z zelišči, nabranimi na vrtu. 

Planet na obisku | Foto:

Voditeljica je tudi tokrat odkrivala kulinarične posebnosti tega konca Slovenije. Pot jo bo vodila do Hotela Planinka Ljubno, ki se lahko poleg izjemno lepih sob pohvali z odlično kulinarično ponudbo. Ustvarjajo okusne lokalne jedi z elementi vrhunske kulinarike in vztrajajo pri uporabi samo svežih sestavin, ki jih večinoma pridobivajo iz regije. Imajo tudi pravo vinsko klet z zbirko več kot 200 različnih vin. Izbira vin se osredotoča na lokalne slovenske vinarje, seveda pa ponujajo tudi vrhunska vina z vsega sveta.

Planet na obisku | Foto:

Obisk Zgornje Savinjske doline je končala adrenalinsko v Kampu Menina, do aktivnih družin prijaznem počitniškem kampu, nagrajenem z nazivom najboljši slovenski kamp 2017. Obiskovalci so dobrodošli v vseh letnih časih in tu jih čakajo številna doživetja. Eva Cimbola se je svojemu strahu pred višino poskusila zoperstaviti v adrenalinskem parku. V Kampu Menina ponujajo tudi rafting, soteskanje, kolesarjenje, pohodništvo in še več drugih športnih aktivnosti.

Planet na obisku | Foto:

Več idej za preživljanje oddiha v Zgornji Savinjski dolini najdete na tej povezavi.

Zdaj je čas, da poiščete ideje za svoje počitnice. Moja Slovenija.

Rubrika Planet na obisku je v okviru informativne oddaje Planet 18 na sporedu vsako nedeljo ob 18.15 na Planetu. V vsaki oddaji in na naši strani na Facebooku gledalce čakajo nagradna vprašanja ter privlačne nagrade.
Planet na obisku
Planet TV Spoznajte prvo pravo t. i. Pastirsko akademijo v Sloveniji #video
Planet na obisku
Planet TV Delavnica za vse čokoholike #video
Planet na obisku
Planet TV Tako je videti večerja 160 metrov pod površjem #video
Planet na obisku
Planet TV Mesto drugega največjega rudnika živega srebra na svetu #video
Planet na obisku
Planet TV Veste, kje v Sloveniji najdete pokopališče školjk? #video
 
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.   
Ne spreglejte