Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 12. 2022,
13.16

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

svetovno nogometno prvenstvo Katar nogomet Planet 18 Planet TV

Petek, 16. 12. 2022, 13.16

1 leto, 4 mesece

Planet 18

Argentina ali Francija? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Spremljajte finale FIFA nogometnega prvenstva v Katarju v nedeljo od 15. ure dalje, ko se na Planetu začne studijska oddaja. Tekmo med Argentino in Francijo bo komentiral Dani Bavec.

Smucanje Planet TV
Planet TV Ne zamudite prenosa tekem alpskega smučanja na Planet 2

Le še dve tekmi sta ostali do konca nogometnega mundiala v Katarju. Sobotna za tretje mesto in nedeljski finale med Argentino in Francijo, ki ga boste lahko od 15. ure spremljali na Planetu. Francoski nogometaši so končali maroško pravljico in potrdili vlogo favorita proti prvi afriški reprezentanci v polfinalu svetovnega prvenstva. A predstava branilcev naslova iz Rusije le ni bila tako prepričljiva, kot bi lahko sklepali po izidu.

Argentina : Hrvaška Katar 2022 Lionel Messi
Planet TV Bo Messi prišel do statusa božanstva? Prenos finala na Planetu. #video

Nogometni svet se je pred drugim polfinalom spraševal, kako bo francoski napad prebil strnjeno obrambo atlaških levov. Maroko je na petih tekmah tega svetovnega prvenstva namreč dobili le en gol, pa še ta je bil avtogol.  Vendar so Francozi hitro našli rešitev, junak pa je bil nepričakovan. V 5. minuti sta prva francosko priložnost skuhala Grizman in Mbappe, maroško mrežo pa je iz bližine potem zadel bočni branilec Hernandez, kar je tekmo obrnilo na glavo.

Planet 18
Planet TV Jure Košir z žgočega sonca na bele strmine #video

Maroko je moral v napad, Francija pa se je nepričakovano pomaknila v obrambne okope. Trikolori so trpeli, a kljub bučni podpori s tribun reprezentanti Maroka niso mogli premagati Llorisa. Kazen za nespretnost pred francoskim golom je prišla v 80. minuti, rezervist Kolo Muani je lepo spremljal akcijo Mbappeja in s svojim prvim golom za izbrano vrsto zapečatil usodo Maroka.

Francoskega selektorja, ta je bil svetovni prvak tudi že kot igralec, hvali tudi francoski tisk. Zadnji polet, smer finale, modri letijo do finala, korak do sreče, je nekaj včerajšnjih naslovov v časnikih, ki se že ozirajo k sanjskemu finalu z Messijevo Argentino. Argentina bo v finalu igrala šestič, Francija pa četrtič. Obe reprezentanci bosta lovili svoj tretji naslov. 

Kakšna so pričakovanja pred velikim finalom svetovnega nogometnega prvenstva, boste izvedeli nocoj ob 18. uri v informativni oddaji Planet 18. V nedeljo pa na Planetu ne zamudite velikega finala med Argentino in Francijo, ki se bo pričel ob 15. uri!

Exatlon
Planet TV Ko spoznaš Exatlonovce v živo #video #foto
John Nettles
Planet TV Zvezdnik priznal: Težave iz otroštva me preganjajo še danes
Halle Berry
Planet TV Želela ga je zapeljati, a se je pri tem skoraj zadušila
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     
Ne spreglejte