Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 2. 2024,
7.15

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Planet TV Umori na podeželju John Nettles

Četrtek, 8. 2. 2024, 7.15

2 meseca, 2 tedna

Umori na podželju

Zvezdnik priznal: Težave iz otroštva me preganjajo še danes

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

John Nettles, zvezdnik serije Umori na podeželju (Midsomer Murders), ki jo na Planetu lahko spremljate ob četrtkih ob 20.50 in petkih ob 21.25, ima za seboj uspešno kariero pred kamerami, odkar je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja stopil na sceno. Toda njegovo otroštvo še zdaleč ni bilo tako popolno ...

Poroka na prvi pogled: Slovenija
Planet TV Nova sezona Poroke na prvi pogled z novima strokovnjakinjama

Priljubljeni igralec, rojen leta 1943 v Cornwallu, je bil posvojen, potem ko sta se mu biološka starša – irska medicinska sestra in neznani oče – odrekla kot dojenčku. Čeprav sta ga posvojila mizar Eric Nettles in njegova žena Elsie, se zdi, da to ni bil konec Johnovih težav, za katere pravi, da ga "preganjajo" še danes.

John Nettles
Planet TV Ko je hčerka razkrila to novico, je zvezdnik ostal brez besed

V klepetu za Sunday Mirror leta 1999 je igralec razkril, da ima kroničen strah pred revščino, ki ga je podedoval od svojih staršev, kar je na njem pustilo uničujoče posledice za vse življenje. "Bojim se denarja – bojim se, da bi lahko ostal brez stvari kot moja starša," je priznal in dodal, da verjame, da ju je to oba pripeljalo v zgodnji grob. Medtem ko je oče Eric umrl leta 1970 v starosti 60 let, je njegova žena Elsie umrla v starosti 64 let.

John Nettles
Planet TV Igralec razkril smešno zgodbo, ki se je zgodila na prvi dan snemanja priljubljene serije

"Težko se je navaditi na denar, kot ga imam zdaj, saj sem kot otrok poznal veliko revščino. Moji starši so bili revni in moj oče je bankrotiral zaradi smešne vsote, kot je 600 funtov. Še vedno me boli, ko pomislim na to, kaj šele da o tem govorim – zato tega še nikoli prej nisem storil," je dodal.

Medtem ko je bil oče Eric lastnik majhnega podjetja in je njegova žena Elsie čistila v hotelih ter šivala, da bi v hišo prinesla prepotreben denar, je John razkril, da denarja nikoli ni bilo dovolj, in da se je družina vedno mučila, da sodni izvršitelji niso prišli do vrat.

Umori na podeželju | Foto: promocijsko gradivo Foto: promocijsko gradivo

Vendar je dejal, da verjame, da so tudi njegovi starši podedovali "nadležen strah pred revščino" dolgo pred bankrotom. "Bili so nenehni resni pogovori o denarju oziroma pomanjkanju denarja," je pojasnil. "Moji starši so bili vzgojeni v senci velike depresije. Oče moje matere je bil brez službe 15 let."

Umori na podeželju.
Planet TV Igralec razkril, kakšen je recept za vrhunsko kriminalno dramo

"Vse to te naredi zagrenjenega in čemernega, zato sta tudi moja starša podedovala te lastnosti, kar je samo povečalo njune finančne skrbi. Moj oče je postal samotar in vse bolj zagrenjen. Ker je bil ponosen človek, je imel izjemen občutek neuspeha. Čutil je, da ni razočaral samo sebe, ampak celo svojo družino."

"Nekateri moji prijatelji so morda imeli boljše suknjiče od mene, vendar to meni ni bilo pomembno. Mojemu očetu pa je bilo pomembno. Bil je tako ponosen, da si je nadel kravato in si zloščil čevlje, ko je šel z druščino igrat pikado."

Trinajsto sezono priljubljene serije Umori na podeželju lahko na Planetu spremljate ob četrtkih ob 20.50 in petkih ob 21.25.

Poroka na prvi pogled
Planet TV Strokovnjakinja iz šova v živo spoznala priljubljenega turškega igralca
Poroka na prvi pogled: Slovenija
Planet TV Strokovnjak v ljubezenskem eksperimentu: V tej sezoni drame ne bo manjkalo
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in YouTube.
Ne spreglejte