Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 11. 2023,
8.00

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Franck Gastambide premiera Luc Besson

Nedelja, 26. 11. 2023, 8.00

4 mesece, 3 tedne

Vse se je začelo s sporočilom na Instagramu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Na Planetu si boste lahko nocoj ob 20. uri ogledali premiero Taksi 5. Gre za peto nadaljevanje najslavnejše francoske akcijske komedije, ki jo je že pred 24 leti napisal Luc Besson. Tokrat se je v vlogi režiserja in scenarista preizkusil Franck Gastambide, ki je poleg Bernarda Farcyja in Malika Bentalha tudi glavni igralec v filmu.

Filmska zgodba akcijske komedije Taksi 5 pripoveduje zgodbo o policijskem uslužbencu, ki ga premestijo na policijsko postajo Marseilla. Njegova naloga je prijeti skupino italijanskih roparjev v ferrarijih. Pregonov po ozkih ulicah in tudi po avtocesti bo tudi tokrat v obilju, v tem nadaljevanju pa bo imel eno od ključnih vlog legendarni beli peugeot 407.

Dežela La La
Planet TV Filmski konec tedna na Planetu

Taksi 5 je izšel 11 let za njegovim predhodnikom Taksi 4. Četudi je produkcija filmske serije mirovala, to ni veljalo za navdušenje nad njo. Franck Gastambide in Malik Benthal sta se prva začela pogovarjati o morebitnem nadaljevanju, celoten načrt pa je ugledal luč sveta s sporočilom na Instagramu. Tako sta namreč stopila v stik z Lucom Bessonom, piscem scenarija vseh prejšnjih delov.

Jutro na Planetu
Planet TV Novost na Planetu: prva televizija s slovenskim znakovnim jezikom tudi ob zabavnih televizijskih vsebinah #video

Takoj naslednji dan so se sestali, Malik in Franck pa sta priznala, da sta Lucu svojo idejo pojasnjevala skoraj eno uro. "Najin namen je bil, sicer s spoštovanjem, stresti franšizo. Kakor z elektrošokom. Želela sva si nekaj drugačnega in izvirnega, kar bi še vedno ohranjalo klasično noto filmske serije, saj sva njena največja oboževalca," je pojasnil Franck.

Franck Gastambide in Malik Bentalha. | Foto: promocijsko gradivo Franck Gastambide in Malik Bentalha. Foto: promocijsko gradivo

Luca sta več kot očitno prepričala, saj je idejo odobril, prosil ju je samo, naj mu pošljeta prvih nekaj deset strani scenarija. Franck se je hitro lotil dela, pri čemer pa ga je Luc Besson opozoril: "Budno bom bedel nad vsem, kar napišeš. Ta filmska serija je namreč moja zapuščina, ki jo bom varoval kot stražar." 

Posledično je moral Franck za vsako spremembo v scenariju dobiti odobritev Luca Bessona, zato ne preseneča dejstvo, da je moral napisati kar lepo število različic.

Kolo sreče
Planet TV Slovenski glasbenik na odru skoraj umrl, občinstvo se mu je pa smejalo #video

Franck je o tem dejal: "Ni mi bilo težko, saj sem se zaradi vsake njegove pripombe, popravka ali predloga naučil bolje opravljati delo scenarista, spretneje uporabljati besede in višjo raven humorja, zaradi česar film ni prostaški, ampak moderna komedija, ki si jo lahko ogledate skupaj s celo družino."

Akcijsko komedijo Taksi 5 si boste na Planetu lahko ogledali nocoj ob 20. uri! Ob 22. uri sledi akcijski triler Ugrabitev (Kidnap) s Halle Berry v glavni vlogi.

Tri sestre
Planet TV Igralka presenetila: V tej seriji sploh nisem želela igrati
Poroka na prvi pogled: Avstralija
Planet TV Solze v šovu: mož priznal, da še vedno ljubi bivšo #foto
Tri sestre
Planet TV Priljubljeni igralec je v zvezi s 13 let starejšo #foto
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte