Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 1. 2023,
0.05

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

filmi Jean Dujardin Planet TV

Sobota, 28. 1. 2023, 0.05

1 leto, 2 meseca

Tako so v filmu oskarjevca pomanjšali za več kot 40 centimetrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

V soboto ob 20. uri si boste na Planetu lahko premierno na slovenskih televizijah ogledali francosko komično dramo Velikost ni pomembna, v kateri blesti oskarjevec Jean Dujardin, ki v filmu igra Cedrica, ki je izjemno nizke rasti, zato je bilo treba uporabiti kar nekaj različnih trikov, da so "pomanjšali" v resnici precej višjega igralca. 

Ker je igralec Jean Dujardin v resnici visok 182 centimetrov, je morala produkcijska ekipa uporabiti več različnih tehnik, da bi bil igralec videti visok 136 centimetrov in s tem, kar precej nižji od igralskih kolegov na filmskem platnu.

MAC
Planet TV Prenos glasbenih nagrad MAC na Planet 2

Pravzaprav je bilo potrebnih veliko posebnih učinkov, da so ustvarili iluzijo Jeana Dujardina pomanjšanega za več kot 40 centimetrov. Igralca so manjšali digitalno v postprodukciji, pa tudi neposredno na snemanju, na bolj obrtniški način.

foto: promocijsko gradivo | Foto: promocijsko gradivo foto: promocijsko gradivo Foto: promocijsko gradivo

"To smo počeli na preproste načine, recimo tako, da je bil Jean na kolenih in je ga je kamera snemala samo do ramen ali pa smo ustvarili perspektivo, s tem, da je stal dlje od soigralcev in bil tako videti manjši. Uporabljali pa smo tudi bolj zapletene metode, kot je recimo prizor v pisarni, kjer je moral Jean skočiti s stola. Za ta posnetek smo morali celoten del dvigniti za 40 centimetrov, razen dela, na katerem je pristal Jean," je o tem povedal režiser Laurent Tirard.

foto: promocijsko gradivo | Foto: foto: promocijsko gradivo

Snemanje filma je bilo posebno doživetje tudi za igralko Virginie Efira, ki je priznala, da je bilo nenavadno, ko se med snemanjem skupnih prizorov s soigralcem nista smela gledati v oči.

Dirka po Savdski Arabiji
Planet TV Spremljajte prenos kolesarske dirke z Luko Mezgecem na Planet 2 #video

"Strmela sem v njegov gumb na srajci, on pa je gledal v oblak nad mano, ko je govoril z mano," je povedala igralka med promocijo filma. "Ko smo snemali na zunaj ulicah, je bilo malce absurdno. Mimoidoči so verjetno mislili, da delamo nekakšno sodobno umetniško predstavo," je v smehu dodala igralka.

Produkcijska ekipa je nato najela še človeka visokega 140 centimetrov, da je Dujardin nadomeščal med prizori, kjer je bil viden le v hrbet. Ker je bil dvojnik vsak dan prisoten na snemanju, je lahko z ustvarjalci filma delil tudi svoje lastne izkušnje, kako svet doživljajo ljudje, ki so tako nizke rasti, kar jim je bilo pri nekaterih prizorih v veliko pomoč .

Komična drama Velikost ni pomembna (Up for Love) si boste na Planetu lahko ogledali v soboto ob 20. uri. Zatem, ob 21.50, pa ne zamudite kultne romantične komedije Blondinka s Harvarda (Legally Blonde) z Reese Witherspoon in Jennifer Coolige. V nedeljo ob 20. uri si boste premierno lahko ogledali tudi vohunski triler Rdeči vrabec (Red Sparrow) z Jennifer Lawrence v glavni vlogi.

John Nettles
Planet TV Zvezdnik je bil izbran za britansko ikono tedna
Jutro na Planetu
Planet TV Ob ločitvi od priljubljenega politika je shujšala, se preselila ter zamenjala službo #video
Poroka na prvi pogled: ZDA
Planet TV Pastor obnemel: intimna sta bila brez zaščite
Planet TV
Planet TV Uspelo jima je povsem nepričakovano #video
Milijonar
Planet TV Je to najbolj zabaven tekmovalec v Milijonarju doslej? #video
 
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte