Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 12. 2018,
11.07

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Planet TV Istanbulska nevesta turške serije

Četrtek, 13. 12. 2018, 11.07

5 let, 3 mesece

Kako je nastajal razkošni televizijski dvorec #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Istanbulska nevesta hiša

V priljubljeni nadaljevanki Istanbulska nevesta spremljamo življenje družine Boran, ki prebiva v luksuznem dvorcu, opremljenim tudi z lastnim hamamom. Poglejte, kako je nastajalo snemalno prizorišče in čigavo domovanje v nadaljevanki vam je pravzaprav bolj všeč ...

Razkošni dvorec družine Boran v eni najbolj uspešnih turških tv-serij stoji v Bursi, ki je četrto največje mesto v Turčiji, od prestolnice pa je oddaljena dobrih 150 kilometrov. A dvorec, v katerem potekajo snemanja, v resnici stoji v Istanbulu, zgradili pa so ga prav za potrebe snemanja.

Istanbulsko nevesto lahko na Planetu spremljate od ponedeljka do četrtka v kar dveh delih zapored, ob 20.00 in ob 21.00.

Gradnja dvorca, obkroženega z velikim vrtom, vodnjakom in zimskim vrtom je potekala kar pet mesecev, pri gradnji pa so scenografi upoštevali tudi zgodovinske značilnosti gradnje tovrstnih posestev v Bursi. Posest obsega kar 1000 kvadratnih metrov, dvorec sam pa 800 kvadratnih metrov.

Pri pripravi prizorišča je sodelovalo 35 ljudi, še posebno pa so se posvetili notranji opremi, ki je bila ustvarjena posebej za serijo. V dvorcu snemanje poteka v devetih sobah, med njimi tudi v prostorni dnevni sobi, jedilnici, kuhinji in v spalnicah.

Fotogalerija
1 / 15

Sodobna hiša zdravnice Begum

A s svojim zanimivim interierjem v Istanbulski nevesti ne izstopa le dvorec družine Boran, ampak tudi domovanje Farukove nekdanje ljubezni Begum, kjer sta nekoč živela skupaj.

Osupljiva hiša je obdana z zelenjem, odlikujejo pa jo odprti prostori, veliko sprememb v nivojih, ki jih med seboj povezujejo stopnice, predvsem pa izstopajo velika okna, ki naredijo prostore še bolj odprte in gledajo na zeleni vrt. Kontrast velikim steklenim površinam ustvarjajo dobro založene knjižne police in velike lončnice, ki ustvarjajo tudi občutek domačnosti.

Fotogalerija
1 / 10
Kaj nas čaka v novem delu Istanbulske neveste?  

Kot pričakovano v časopisju objavijo fotografije o ekshumaciji Fevzija Borana. Še več, pišejo celo, da se pri Boranovih obeta nova glava družine – Adem. Esma kajpada besni in išče krivca, ter ga tudi najde, prepričana je namreč, da je to Surejino maslo. Ko pa pride na dan, da je objavo dovolil Fikret, Esma napove vojno. Ampak ne Fikretu … Pretepena Dilara se zateče k Džanu po pravno pomoč, a mu zabiča, da za Ademov izpad ne sme izvedeti prav nihče.
Istanbulska nevesta
Planet TV Odslej kar dva dela Istanbulske neveste zapored!
V drugi sezoni smo med prizorišči spoznali tudi istanbulsko prebivališče gospoda Garipa, Ademovega odvetnika in Esminega prijatelja iz mladosti.  | Foto: V drugi sezoni smo med prizorišči spoznali tudi istanbulsko prebivališče gospoda Garipa, Ademovega odvetnika in Esminega prijatelja iz mladosti.
Planet TV Igralka spregovorila proti nasilju nad ženskami
Istanbulska nevesta
Planet TV Zaradi disleksije za branje scenarija potrebuje kar pet ur
Istanbulska nevesta
Planet TV Stilska preobrazba strašne tašče #foto
Planet TV Lepa igralka dala novo priložnost stari ljubezni
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte