Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 2. 2023,
0.01

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

premiera Planet TV Rafael Casal Daveed Diggs

Nedelja, 5. 2. 2023, 0.01

1 leto, 2 meseca

Igralcu se je s tem izpolnila prav posebna življenjska želja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Mrtvi kot | Foto promocijsko gradivo

Foto: promocijsko gradivo

Na Planetu bo nocoj ob 22.30 komična drama Mrtvi kot (Blindspotting), ki bo na sporedu premierno na slovenskih televizijah. V njej igrata Daveed Diggs in Rafael Casal, ki sta se prvič preizkusila tudi v pisanju scenarija. Kako dobro jima je to šlo od rok in kaj sta želela s filmom sporočiti, pa vam razkrivamo v nadaljevanju.

Prijatelja Daveed Diggs in Rafael Casal sta scenarista ter glavna lika v zabavni zgodbi o prijateljstvu in drugačnosti, ki si jo lahko v filmu Mrtvi kot (Blindspotting) premierno ogledate nocoj ob 22.30 na Planetu.

Collin (Daveed Diggs) mora zdržati še tri dni pogojne kazni, da bi dobil priložnost za nov začetek. S težavnim najboljšim prijateljem iz otroštva Milesom (Rafael Casal) delata v selitvenem podjetju. Ko je Collin priča policijskemu streljanju, pa je njuno prijateljstvo na hudi preizkušnji, medtem ko se borita z identiteto v soseski, v kateri sta odraščala.

Mladi kuharski mojster
Planet TV Na snemanju te oddaje je Gordon Ramsay jokal od sramu

Daveed Diggs je v intervjuju za JoBlo razkril, da sta z Rafaelom Casalom scenarij pripravljala skoraj deset let: "Nisva namreč vedela, kako bi za film dobila dovolj denarja. Na srečo nama je s pomočjo ekipe uspelo. Vsi smo si pomagali med seboj in tako sva se naučila pisati scenarij, s katerim sva preprosto želela predstaviti Oakland, v katerem sva odrastla."

Daveed Diggs in Rafael Casal v prizoru iz filma. | Foto: promocijsko gradivo Daveed Diggs in Rafael Casal v prizoru iz filma. Foto: promocijsko gradivo Rafael Casal ima v filmu tetovaže po vsem telesu, zato ga je novinar vprašal, ali so prave. "Nekatere so," je v smehu odvrnil Rafael, dodal pa:

"Tako kot igrani lik sem tudi sam odraščal v okolju, v katerem si je med odraščanjem vsak naredil nekaj tetovaž. Moj lik sicer s tem pretirava, ampak zanimivo je, da imam v filmu na sebi vse tetovaže, ki sem jih kadarkoli želel imeti. S tem se mi je izpolnila življenjska želja, zato sem jih imel na sebi že nekaj dni pred snemanjem."

Težave v motelu El Royale
Planet TV Zvezdnik se je na snemanju znašel v hudi zadregi

Na vprašanje, kako jima je v filmu uspelo ohranjati ravnotežje med političnimi in zabavnimi vsebinami, je Daveed odgovoril: "Preprosto. Želela sva samo iskreno povedati zgodbo. Tako ali tako se s tovrstnimi izzivi v mestih srečujemo vsi, humor pa je ključen pri omilitvi resnosti pogovorov in položaj z njim nekako olajšamo. Res pa sva želela biti samo iskrena. Če komu kaj ne bo všeč, pa je najin izgovor, da sva scenarij pisala prvič."

Komična drama Mrtvi kot bo na Planetu nocoj ob 22.30. Pred tem ne zamudite še sodobnega filma noir Težave v motelu El Royale, ki se bo začel ob 20. uri. Oba filma bosta predvajana premierno na slovenskih televizijah.

Poroka na prvi pogled
Planet TV Preverili smo, kako je danes s pari iz prve sezone šova Poroka na prvi pogled
Poroka na prvi pogled Slovenija
Planet TV "V drugi sezoni se bo zgodil velik in šokanten preobrat"
Kolo sreče
Planet TV Že v prvi oddaji je priljubljeni voditelj doživel šok: tekmovalka ga je vrgla po tleh #video
Kolo sreče
Planet TV "Obljubim, da se boste ob gledanju oddaje zelo zabavali!"
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte