SiolNET. Novice Svet
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Voznikom prepovedali voziti v zimski jakni. Kazni so visoke!

10

termometer

Vožnja
Nemška raziskava je pokazala, da je lahko vožnja v zimski jakni ali plašču nevarna. Foto: Reuters

Kot pravijo strokovnjaki, zimska jakna omejuje vašo vožnjo, torej omejuje vaše gibanje za volanom. V Španiji je zato med vožnjo prepovedano nositi zimsko jakno ali plašč, prav tako tudi rokavice ali šal. 

Voznike, ki to pravilo prekršijo, čaka do 200 evrov kazni, piše revija HAK. Testi nemškega avtokluba (ADAC) so pokazali, da lahko, ko imate med vožnjo oblečeno jakno, naletite še na druge težave. Jakna namreč prepreči pravilno zategovanje varnostnega pasu, ki lahko zdrsne čez trebuh in poškoduje črevesje, jetra ali vranico.

Kot je še pokazala raziskava, varnostni pas pri vožnji s hitrostjo 16 kilometrov na uro, kar je povprečna vrednost ob trku drugega vozila v zadnji del prvega vozila, pri vozniku, ki ima oblečeno zimsko jakno, ne opravi svoje naloge − zavaruje človeka. Enako pravilo velja za otroke in sovoznike, zato svetujejo, da pred vožnjo slečete jakne in ogrejete avto.

VOZNIK alkohol Novice Akcija v Sloveniji: popolnoma treznih le 70 odstotkov voznikov Vozniško dovoljenje Novice To je "nujno zlo" v višini dveh minimalnih neto slovenskih plač

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin