Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 9. 2021,
9.59

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

4

Natisni članek

univerza policija Rusija zapor

Ponedeljek, 20. 9. 2021, 9.59

2 leti, 7 mesecev

Pretresljivi prizori iz Rusije: študenti panično bežali pred napadalcem #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

4

Na univerzi v ruskem mestu Perm na Uralu je danes eden od študentov izvedel strelski pohod. Po zadnjih informacijah je ubil šest ljudi, ranil pa jih je več kot 20. Policisti so ga medtem že pridržali. Šlo naj bi za 18-letnega Timurja Bekmansurova.

Napadalec je strelski pohod napovedal, poročajo tuji mediji. Pred dejanjem je na univerzo poslal več sporočil, v katerih je pojasnil motive za napad. Razvidno je, da je napad načrtoval že pred meseci.

"Prevaral bi lahko vsakega psihiatra. Vsaj deset minut življenja se bom počutil živega. Sebe preziram toliko kot vas," je zapisal in dodal še: "Toliko bolečine bi rad pustil na svetu, da jo bodo občutili tudi tisti, ki jih ne bom ubil. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da ubijem čim več ljudi. Le peščica si vas zasluži živeti."

Policisti v bližini Univerze Perm, kjer je osemnajstletnik izvedel svoj strelski pohod.  | Foto: Reuters Policisti v bližini Univerze Perm, kjer je osemnajstletnik izvedel svoj strelski pohod. Foto: Reuters

Da so strelca pridržali in da je bil ta pri tem ranjen ter da gre za enega od študentov univerze, je potrdil ruski preiskovalni odbor, ki je pristojen za najpomembnejše preiskave v tej državi. Odbor je prav tako potrdil število mrtvih in ranjenih.

O streljanju je bil obveščen ruski predsednik Vladimir Putin, so sporočili iz Kremlja. "Predsednik izreka iskreno sožalje tistim, ki so zaradi tega incidenta izgubili družino in ljubljene," je novinarjem povedal Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov.

Študenti so skakali tudi skozi okna, da bi se rešili pred napadalcem.  | Foto: Reuters Študenti so skakali tudi skozi okna, da bi se rešili pred napadalcem. Foto: Reuters

Regionalne oblasti so sporočile, da je pouk na lokalnih šolah, fakultetah in univerzah danes odpadel. Šolski strelski pohodi so v Rusiji redki zaradi stroge varnosti v izobraževalnih ustanovah in oteženega nakupa strelnega orožja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Fotogalerija
1 / 6

Bekmansurov je študiral na pravni fakulteti in naj bi postal sodni izvedenec.

Streljanje BTC
Novice Streljanje v BTC: ustreljena obležala na tleh, storilec na begu #foto #video
TRST
Novice Več poškodovanih v streljanju v Trstu
streljanje zda
Novice Strelski napad na srednji šoli v Severni Karolini #video
talci
Novice Talci so morali ležati na avtomobilih, sicer bi jih roparji ustrelili #video

Ne spreglejte