Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 9. 2024,
9.13

Osveženo pred

1 ura, 58 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

Zahodni breg Palestina Gaza

Sreda, 11. 9. 2024, 9.13

1 ura, 58 minut

V izraelskih napadih na Zahodnem bregu ubitih pet Palestincev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
Gaza | Izrael je konec avgusta začel obsežno ofenzivo na severu Zahodnega brega, vključno z območjem Tubasa. | Foto Reuters

Izrael je konec avgusta začel obsežno ofenzivo na severu Zahodnega brega, vključno z območjem Tubasa.

Foto: Reuters

V izraelskih zračnih napadih na okupiranem Zahodnem bregu so danes ubili pet Palestincev, je sporočilo palestinsko združenje Rdečega polmeseca. Izraelska vojska trdi, da je zadela teroristično celico, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po navedbah Rdečega polmeseca je izraelska vojska z brezpilotniki izvedla napade v bližini mošeje v kraju Tubas na severu Zahodnega brega. Očividci, na katere se sklicuje francoska tiskovna agencija AFP, poročajo tudi o napadih v kraju Tamun.

Izraelska vojska je medtem sporočila, da njene sile trenutno izvajajo protiteroristične dejavnosti na območju Tubasa in Tamuna ter da je eno od njenih letal med operacijo v Tubasu zadelo oboroženo teroristično celico.

Poveljnik Hezbolaha
Novice V izraelskem napadu ubit poveljnik Hezbolaha

Izrael je konec avgusta začel obsežno ofenzivo na severu Zahodnega brega, vključno z območjem Tubasa. V izraelskem letalskem napadu na avtomobil v Tubasu prejšnji teden so po navedbah zdravstvenih virov ubili pet ljudi. Izraelska vojska je takrat sporočila, da je izvedla tri usmerjene napade na oborožene teroriste in da je med ubitimi tudi pomemben terorist iz Dženina Muhamad Zakaria Zubeidi.

Izrael Zahodni breg zaseda od leta 1967, odkar je palestinsko islamistično gibanje Hamas 7. oktobra lani z napadom na Izrael sprožilo vojno v Gazi, pa je okrepil napade na tem ozemlju.

Po podatkih palestinskega ministrstva za zdravje so v tem času na Zahodnem bregu ubili približno 700 Palestincev. Izraelske oblasti navajajo, da so v tem obdobju v palestinskih napadih na tem ozemlju ubili najmanj 23 Izraelcev, vključno z vojaki.

Josep Borrell
Novice Borrell v Rafi: Storimo veliko, vendar zagotovo ne dovolj
izraelska vojska, tank, Izrael
Novice Izraelci napadli Sirijo, najmanj 14 smrtnih žrtev
Ne spreglejte