Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 8. 2022,
13.18

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

20

Natisni članek

COVID-19 maska Severna Koreja Kim Džong Un

Sobota, 13. 8. 2022, 13.18

1 leto, 8 mesecev

Severna Koreja po "zmagi" nad covid-19 ukinja obvezno nošenje mask

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

20

Kim Džong Un | Kimova sestra in svetovalka Kim Yo-Jong je v četrtek nakazala, da je severnokorejski voditelj med izbruhom epidemije zbolel tudi sam. | Foto Reuters

Kimova sestra in svetovalka Kim Yo-Jong je v četrtek nakazala, da je severnokorejski voditelj med izbruhom epidemije zbolel tudi sam.

Foto: Reuters

Severnokorejske oblasti so danes, nekaj dni po tem, ko je njihov voditelj Kim Džong Un razglasil zmago nad boleznijo covid-19, odpravile obvezno nošenje mask in ublažile preostale omejitve, navedbe severnokorejske tiskovne agencije KCNA povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Obvezno nošenje mask je bilo odpravljeno povsod, razen v obmejnih mestih in okrožjih. Z izjemo teh regij so bili odpravljeni tudi zahteva za ohranjanje fizične razdalje in nekateri drugi ukrepi, namenjeni zajezitvi širjenja virusa.

Vseeno pa so oblasti ljudem s kroničnimi boleznimi in tistim, ki imajo oslabljen imunski sistem, priporočile, naj nosijo maske. Prav tako so vse državljane pozvale, naj ostanejo pozorni na "nenormalne stvari".

Kim Jong-un
Novice Kim Džong Un: Severna Koreja pripravljena uporabiti jedrsko orožje

Kimova sestra za izbruh okrivila Južno Korejo

Kimova sestra in svetovalka Kim Džo Jong je v četrtek nakazala, da je severnokorejski voditelj med izbruhom epidemije zbolel tudi sam. Za izbruh bolezni covid-19 v državi je okrivila Južno Korejo ter posvarila pred povračilnimi ukrepi.

Severna Koreja je izbruh covid-19 prvič uradno potrdila sredi maja. Za boleznijo naj bi glede na podatke oblasti od konca aprila zbolelo 4,8 milijona prebivalcev. Pjongjang sicer okužbe označuje kot "primere vročine". Umrlo naj bi 74 ljudi.

Sukhoi superjet
Avtomoto Sankcije učinkujejo: Rusi rezervne dele za letala jemljejo kar z drugih letal

Severna Koreja ima enega od najslabših zdravstvenih sistemov na svetu

Kot navaja AFP, Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) že dolgo dvomi o statističnih podatkih Pjongjanga o številu okužb in stanju epidemije v državi. Severna Koreja ima namreč enega od najslabših zdravstvenih sistemov na svetu. Njene bolnišnice so slabo opremljene, prav tako pa imajo malo enot za intenzivno nego. Hkrati naj bi bile severnokorejske zdravstvene ustanove brez zdravil ali cepiv proti bolezni covid-19.

Fitch in S&P
Novice Nov udarec za Ukrajino: kot da vojna ni dovolj, zdaj sledi še to
Ne spreglejte