SiolNET. Novice Svet
2,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Iz vrst evropskih socialistov pohvala na račun slovenske vlade

2,26

termometer

Frans Timmermans | Frans Timmermans. | Foto: Reuters
Frans Timmermans. Foto: Reuters

"Izrekam pohvalo slovenskemu predsedstvu, saj sem se prav zaradi slovenskega predsedstva lahko pogajal v imenu celotne EU," je dejal podpredsednik Evropske komisije iz vrst socialistov Frans Timmermans.

Evropska unija je uspešno zagovarjala svoje poglede na mednarodni klimatski konferenci COP26 v Glasgowu zaradi srečanj, ki jih je organizirala Slovenija, je poudaril Timmermans.

"Evropa ni bila razdeljena na klimatski konferenci COP26," je v Evropskem parlamentu dejal evropski komisar in podpredsednik Evropske komisije iz vrst socialistov Frans Timmermans. Po njegovih besedah gre zasluga za slogo znotraj Evropske unije slovenskemu predsedovanju. "Prav zaradi slovenskega predsedovanja sem se lahko pogajal v imenu celotne EU," je poudaril Timmermans. Kot je še dejal, je složnost posledica srečanj med ministri, ki jih je organizirala Slovenija.   

V Bruslju je bil prisoten tudi slovenski zunanji minister Anže Logar, ki se je Timmermansu zahvalil za pohvalo. "Mednarodna angažiranost z močnim, na pravilih temelječemu multilateralizmu, je ključna za doseganje uspešnih rezultatov pri obravnavanju podnebnih sprememb," je dodal Logar in poudaril, da "smo se iz Glasgowa vrnili s trdnim pariškim pravilnikom in okrepljenimi globalnimi ambicijami ".

Johnson: Dosežek v Glasgowu "obarvan z razočaranjem" Novice Johnson: Dosežek v Glasgowu "obarvan z razočaranjem" cop26 Novice V Glasgowu dosegli dogovor o omejitvi globalnega segrevanja protesti COP26 Novice Za podnebno pravičnost na ulicah po vsem svetu več milijonov ljudi #foto greta COP26 Novice COP26: Gre za "dvotedensko slavljenje dosedanjega načina delovanja in bla, bla, bla"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin