Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 3. 2022,
12.12

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

3

Natisni članek

Slovaška vlak Ukrajina vojna

Četrtek, 17. 3. 2022, 12.12

2 leti, 1 mesec

Enajstletnik sam pobegnil iz Ukrajine. Končno je spet v objemu mame. #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

3

Hassan | Enajstletni Hassan je s svojo pogumnostjo in odločnostjo osvojil srca po vsem svetu.  | Foto Slovaška policija

Enajstletni Hassan je s svojo pogumnostjo in odločnostjo osvojil srca po vsem svetu.

Foto: Slovaška policija

Enajstletni Hassan Pisecka, ki je v času ruske invazije na Ukrajino povsem sam pobegnil iz Zaporožja, je spet v maminem objemu. Na beg proti Slovaški se je pognal, ko so Rusi napadli bližnjo jedrsko elektrarno. Potni list, nahrbtnik, opomba na listku in na roko napisana telefonska številka sorodnikov je bila edina prtljaga na 1.200 kilometrov dolgi poti.  

Hassan Pisecka je na begu pred vojno v Ukrajini iz države v začetku marca odšel le z nahrbtnikom, potnim listom in telefonsko številko, ki jo je imel napisano na levi roki. Njegova mama Julia Pisecka je takrat ostala v domačem Zaporožju, da bi še naprej skrbela za onemoglo in negibno Hassanovo babico. 

deček
Novice Enajstletni deček z nahrbtnikom in potnim listom sam na Slovaško

Pogumni Hassan je telefonsko številko sorodnikov skrbno varoval. Foto: Slovaška policija | Foto: Slovaška policija Pogumni Hassan je telefonsko številko sorodnikov skrbno varoval. Foto: Slovaška policija Foto: Slovaška policija

Z vlakom proti Slovaški je Hassan prepotoval dobrih 1.200 kilometrov in s svojo neustrašnostjo, odločnostjo in nasmehom takoj osvojil srca uradnikov in prostovoljcev, ki so mu pomagali prečkati mejo. 

Na Slovaškem so prostovoljci s pomočjo opombe na listku, ki ga je imel privezanega za pas, in telefonske številke na roki poklicali sorodnike in se dogovorili, da se srečajo v Bratislavi. Ta teden se je Hassan spet znašel v maminem objemu, ki je medtem skupaj z  babico, Hassanovimi brati in sestrami ter psom srečno prišla na Slovaško. 

Vladimir Putin
Novice Putinov režim zdaj grozi še "hijeni" Poljski: Čas je za denacifikacijo

"Vožnja z vlakom iz Ukrajine je bila izredno težka, a morali smo pobegniti, da je družina spet lahko skupaj," je ob tem povedala Hassanova mama Julia. "Začeli bomo znova, izgubili smo vse, kar smo imeli. A smo zdravi," je dodala in tudi razkrila, da je družina že pred leti morala zapustiti Sirijo brez Hassanovega očeta.

"Spet so izgubili vse, a tokrat jim vojna ni vzela nikogar," pa je dejal predstavnik slovaške policije in dodal: "Skupaj sta in to je vse, kar je pomembno." | Foto: Slovaška policija "Spet so izgubili vse, a tokrat jim vojna ni vzela nikogar," pa je dejal predstavnik slovaške policije in dodal: "Skupaj sta in to je vse, kar je pomembno." Foto: Slovaška policija

"Vse je osvojil s svojim nasmehom, neustrašnostjo in odločnostjo, vredno pravega junaka," pa so v začetku marca zapisali na slovaškem ministrstvu za notranje zadeve na družabnem omrežju Facebook.

Turčija Erdogan
Novice Erdogan Putina in Zelenskega povabil na pogovor v Turčijo #vŽivo
krka
Novice Krka o ruski invaziji: Dolgoročnih posledic za podjetje ne vidimo
Plin plinovod
Novice Cene zemeljskega plina na najnižji ravni v zadnjih dveh tednih
Jernej Vrtovec
Novice Vrtovec zagotavlja, da nafte ne bo zmanjkalo
Novice Tega šefa bi Rusi radi ubili
Ne spreglejte